Így vészeld át a telet!
Így vészeld át a telet!

Így vészeld át a telet!



Szereted a telet, a szikrázó jeget, az illatos forró szaunát, a havas sípályákat, a téli erdőt? Vagy te is azok közé tartozol, akik az ünnepek után már alig várják a tavaszt? Én néha már rettenetesen unom a sötétet, a hideget, a friss zöldségek és gyümölcsök hiányát, hiányoznak az illatos szellők, a vékony ruhák, a sok-sok szabadban töltött óra a téli zimankó és latyak helyett.

Létezik azonban néhány módszer, ami neked is segíthet abban, hogy kevésbé érezd végeláthatatlannak és lehangolónak az egyre rövidülő, de még mindig nagyon hosszúnak tűnő éjszakákat, a túl sok és túl vastag meleg ruhát és a fogvacogtató hideget.

Nem, nem arra gondolok, hogy aludj te is téli álmot, de ha téged is megvisel a hosszú tél és úgy érzed, semmi energiád semmire, akkor valóban értelme és haszna van annak, ha a tőlünk északabbra élőkhöz hasonlóan a téli hónapokban lassítasz kicsit és másként tekintesz erre az időszakra, mint korábban.

Akár egyedül vagy, akár másokkal együtt, hozz létre apró kényeztető rutinokat, legyen tőled minden karnyújtásnyira, most ne idegeskedj, nem muszáj kényszerítened magad az egész évben megszokott pörgésre. Hallgass a testedre és a megérzéseidre, egyszerűen nincs itt az ideje, hogy most megerőltető dolgokba kezdj.


Lassíts, kényeztesd magad, teremts kényelmet és melegséget magad körül, élvezd ki a csendet és nyugalmat!
  • Nincs jobb, mint egy kellemes, meleg fürdő
Ne legyen túl forró, mert az elálmosíthat, kiszáríthatja a bőröd és egyéb egészségre kedvezőtlen hatásai is lehetnek. Egy húsz-huszonöt perces, fürdőgolyóval vagy illóolajokkal igazi luxus élménnyé varázsolt illatos, lazító fürdő tökéletes kikapcsolódást nyújthat számodra a téli estéken. Vigyél magaddal egy jó könyvet, gyújts meg egy-egy paraffin- és mesterséges illatanyagoktól mentes mécsest (így elkerülheted a szűk helyiségben különösen káros anyagok belélegzését), vagy csak álmodozz, pihenj, meditálj, ahogy jólesik.

  • Bűvöld el érzékeid illóolajokkal
Vegyszeres illatosítók helyett használj tiszta, 100%-os, hígítatlan Manna illóolajokat otthon, vagy akár szaunában is. Ha te is szakítottál már a mesterséges, szintetikus parfümökkel, illatszerekkel, akkor tudod, a különbség szinte tapintható akár már egy zuhanyzás után is.

Az állandó ázás-fázás tökéletes ellensúlyai lehetnek a selymes és bársonyos tapintású, meleg fényű egzotikus Manna vajak, bőrradírok és olajok, amelyek a nyári napsugarak melegével simogatják és ápolják bőröd. Neked melyik a kedvenced?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Lívia
    • 2017-01-06 18:20

    Sziasztok! Hol lehet hozzájutni paraffin- és mesterséges anyagoktól mentes gyertyákhoz? Régóta kérdés ez már a fejemben. Köszönöm a segítséget.

    • Lívia
    • 2017-01-06 18:20
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-01-10 17:54

      Szia, azt javasolnám, hogy nézzél körül a neten a paraffinmentes gyertyák ügyében, akkor a méhviasz gyertyáktól a szójagyertyáig elég sokféle termékkel találkozhatsz, így kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet.:)  Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2017-01-10 17:54

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet