Természetes hízókúra

természetes hízókúra

Hízni tudatosan is lehet

Arról, hogy valaki fogyni szeretne, szinte minden nap hallok, azonban a hízni vágyás is ugyanekkora probléma. Sokan nem tudnak hízni, pedig nagyon szeretnének. Ha Te is közéjük tartozol, akkor olvass tovább, megosztok veled néhány natúr tippet, természetes megoldást és ötletet, amelyekkel sikeresebb lehetsz a hízás terén.

Van néhány fontos, sarkalatos pont, amelyben mindenképpen változtatnod kell, ha hízni szeretnél.

1. Változtass az étkezési szokásaidon

  • Reggelizz minden nap. A reggeli a legfontosabb étkezés, hiszen nemcsak a napodat indíthatod jókedvvel, hanem egy kiegyensúlyozott reggeli beindítja az anyagcserédet a hosszú éjszakai pihenés után. Ha reggelizel, több lesz az energiád, aktív leszel a nap folyamán, így nő az étvágyad is.
    • Milyen a kiegyensúlyozott reggeli? Teljes kiőrlésű gabonafélék, natúr joghurt, müzli, friss gyümölcs és egészséges gyümölcsturmixok közül bátran válogass.
  • Többször egyél, de egyszerre mindig keveset. Ez nemcsak egészségesebb, mint egyszerre nagyobb adagokat fogyasztani, hanem étvágytalanság esetén kevésbé ijesztő, hiszen a tányéron nincs sok étel. Próbáld ki a napi 4-6 étkezést, hidd el, nem érzed majd azt a zavaró telítettséget.
  • Válassz egészséges fogásokat, olyanokat amelyek egészséges, természetes cukrokat, zsírokat. Kerüld a nassolást.
    • Pl. avokádó, banán, olajos magvak, különböző mártogatók (humusz vagy sajtos mártogatós)
  • Válassz olyan ételeket, amelyeket szeretsz. Ez banálisnak hangzik, de tényleg nagyon fontos, hogy olyan élelmiszerekkel próbálkozz, amelyekhez kedved is van. Ha szereted a csokitortát, akkor az is belefér – persze csak mértékkel. Ha valamilyen kellemes emlék kapcsolódik az adott ételhez, akkor még nagyobb kedvvel fogyasztod majd.
  • Próbáld kerülni az erős illatú ételeket (persze, ha azokat kedveled, akkor nyugodtan). Ha amúgy is nehezedre esik az evés, akkor sokkal nehezebb dolgod lesz, ha kellemetlen számodra az étel illata.
  • Fűszerezz bátran, de főleg zöldfűszereket használj. Ezek kevésbé viselik meg a gyomrod, mégis fantasztikus ízt adnak az ételeknek.

2. Néhány hasznos tanács

  • Törekedj arra, hogy az étkezés kellemes élmény legyen. Gyújts néhány gyertyát, hallgass zenét és kerüld a stresszes beszédtémákat az asztalnál, különösen akkor, ha a rossz étvágyad egyik tünete a szorongás. Kerüld a magányos étkezéseket. Társaságban minden jobban esik.
  • Mozogj! :) A könnyű testmozgás növeli az étvágyat. Növekszik a szervezeted energiaigénye, ezáltal több élelmiszerre lesz szükséged. Ezt a tested jelzi is. Egy kis mozgás után biztos, hogy éhes leszel. Fontos, hogy amíg nem kezdesz el hízni, ne végezz megerőltető sporttevékenységeket.
  • Fogyassz elegendő folyadékot. 6-8 pohár víz vagy tea naponta elengedhetetlen. A folyadék segíti az emésztést, biztosítja, hogy ne legyen egyszerre túl sok étel a gyomrodban. Közvetlenül étkezés előtt azonban ne igyál, mert a folyadék pillanatnyi teltségérzetet okoz, így nem kívánod majd az ételt.
    • Milyen növényekből készült teákat válassz? Egy-két csésze borsmenta-, édeskömény-, ánizs-, cickafark-, borókabogyó-, borsikafű-, bazsalikom-, gyömbér-, majoránna-, petrezselyem-, rebarbara-, rozmaring-, tárkony-, zellertea nagyon jó hatással van az emésztésre.
  • Vezess étkezési naplót, ami nagyszerű módja annak, hogy vissza tudd nézni, mikor mit ettél, okozott-e bármilyen problémát az adott élelmiszer. Ebből a naplóból látod azt is, hogy mikor, milyen tevékenység vagy élethelyzet váltotta ki az éhséget. Ez napló erőt ad akkor is, amikor már majdnem feladnád. Utat mutat és visszatekinthetsz a már megtett útra.
  • Növeld a cinktartalmú ételeket az étrendedben. A cink hiánya hozzájául az étvágytalanság kialakulásához. Cinkben gazdag az osztriga, a csirke, a búzakorpa, a kesudió és a tökmag is.

***Rebarbara tea a jobb étvágyért***

Egy csésze forrásban lévő vízhez egy teáskanálnyi apróra vágott rebarbara-gyökeret számíts. 10-15 percig hagyd állni, majd szűrd le. Ez a tea nagyon jó gyomorerősítő, étvágyjavító, finom, savanykás ízű. Napi 1-2 csésze elfogyasztása ajánlott, mert nagy mennyiségben hashajtó hatású lehet.

Neked vannak hasonló hasznos tippjeid? Oszd meg velünk a blogon!



 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • köszönjük, hogy velünk ünnepeltél!

    Köszönjük, hogy velünk ünnepeltél!

    Véget ért a Manna negyedik szülinapi bulija, köszönöm, hogy velünk ünnepeltél!  Izgalmas, ajándékokban, akciókban gazdag napokon vagyunk túl. Az idei évforduló is különleges volt, mert újra megbizonyosodhattam róla, milyen szuper vásárlóim vannak. Büsze vagyok rá, hogy Te is köztük vagy, és örülök, hogy együtt ünnepeltünk a hatnapos bulin!  

    Megnézem
  • két gyors recept zöldségekkel

    Két gyors recept zöldségekkel

    Tápláló pakolás uborkával és paradicsomos maszk foltok ellen   Sok-sok zöldség közül választhatsz a piacokon. A legtöbbet felhasználhatod kozmetikai célokra is. Szuper bőrápolók, bőrtáplálók. Próbáld ki Te is ezt a két szupergyors receptet, és élvezd a hatást.          

    Megnézem
  • 4 év, 4 ország, 4x több lelkesedés

    4 év, 4 ország, 4x több lelkesedés

    Szülinap, ami Rólad szól!Több mint 20 fantasztikus nyeremény, több száz Manna meglepetés- nyerd meg Te az egyiket, én Neked drukkolok!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet