
Szuperegészséges nassolnivalók hétvégére
Itt a jó idő, és vele a baráti összejövetelek időszaka. Már sokáig világos van, így az esti filmnézések és vendéglátások is késő éjszakába nyúlnak. A nehéz édességek helyett próbálj ki néhány könnyedebb falatot, melyek amellett, hogy szuper ízletesek, tökéletes kiegészítői a házi limonádénak, vagy egy pohár bornak.
Bevallom, mindig is szerettem a nyári estéket, amikor már sokáig kint lehet ülni a teraszon. Ilyenkor a szociális életünk is fellendül, és nagy örömmel kínálom a vendégeimet egészséges rágcsálnivalókkal. Persze az is jó, ha csak relaxálok egy-egy jó film mellett, és van mit falatozni. Nem is gondolnátok, milyen sok alternatívája van a bolti chipseknek, és egyéb, nehéz cukrászterméknek.
Bemutatok pár jolly jokert, ezeket a csemegéket pillanatok alatt összeütheted, és kiváló kiegészítői a hideg italoknak. Ideálisak vendégvárónak, vagy akár egy-egy egyedül töltött estére is tökéletesek.
Házi zöldségchips avokádókrémmel
A hagyományos chips finom ugyan, de sajnos igen egészségtelen, így ajánlom, hogy próbáld ki a zöldségchipseket. Tartósítószer- és adalékanyag-mentesek, tele vannak rostokkal és fantasztikusan finom csemegék.
Hámozás és tisztítás után szeletelj fel burgonyát, karalábét vagy céklát nagyon vékonyra. Késsel nem biztos, hogy eléred a kívánt vékonyságot, így javaslom, hogy használj uborkagyalut. Ez után itasd fel a szeletekről a nedvességet papírtörlővel, és olívaolajjal enyhén permetezd meg őket. A legjobb, ha spray-t használsz, melynek fúvókája szinte porlasztja az olajat. Helyezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 150 fokos sütőben süsd 30 percig, félidőben forgasd meg.
Az elkészült chipsekhez készíts házi mártogatóst, például fokhagymás avokádókrémet, mely tökéletes kísérője a roppanós falatoknak. Az avokádót hámozd meg, a belső nagy magot távolítsd el. A puha húsát villával nyomkodd szét, majd sózd, fűszerezd, ízesítsd citromlével, keverj hozzá tejfölt, reszelt sajtot, és adj hozzá zúzott fokhagymát.
Zeller snack mártogatóssal
Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre. Meg fogsz lepődni, hogy mennyivel finomabb, mint a burgonyachips, ráadásul sokkal egészségesebb is, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A zellerből akár krémet is készíthetsz. Pucold meg és vágd kisebb darabokra. Kevés sós vízben párold puhára, majd krumplinyomón törd át. Végül kevés tejjel vagy tejföllel és vajjal keverd krémesre, majd sózd, borsozd, és kis szerecsendióval ízesítsd.
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!
A zeller receptre tudom ajanlani sutve,nagyon vekonyra leszelni es forro olajban kisutni jobb mint a csipsz.