
Nem nassolok, ropogtatok!
Sokan csak mókuseledelnek tartják az olajos magvakat, pedig a vitaminhiányos hónapokban nincs egészségesebb vitamin- és nyomelemforrás náluk. Bármilyen étrendet is követsz, egy maréknyi mag naponta egyformán ajánlott mindenki számára, hiszen a legtöbb közülük alacsony szénhidráttartalmú, és szívbarát Omega-3 zsírsavakban és öregedést gátló E-vitaminban gazdag.
Ha meguntad, hogy csak úgy magukban fogyaszd őket, nem csupán süteménybe teheted őket, de száraz, felhevített serpenyőben megpirítva különleges levesbetétet, salátafeltétet varázsolhatsz belőlük percek alatt.
Hogy melyik mire jó?
Összeszedtem Neked a 7 kedvencemet:
- Mandula: segít szabályozni a vércukorszintet, az étvágyat, bőrszépítő E-vitamin és linolsav, többféle B-vitamin és jó sok kálium, kalcium és magnézium van benne
- Dió: szívbarát Omega-3 zsírsavakban gazdag, nem csupán egészséges, mert gátolja az érelmeszesedést, de kiváló stresszűző is
- Mogyoró: agyfrissítőnek és a szívvédőnek is tartják, ráadásul magas a C-vitamin tartalma is amellett, hogy vas, réz, kalcium és magnéziumforrásnak is kiváló
- Gesztenye: a legjobb káliumforrás, és ez a csonthéjas kevesebb kalóriát tartalmaz társainál, viszont emésztést segítő rostokban gazdag és laktató is
- Pisztácia: egyszerűen minden van benne, amit egy csonthéjastól várhatunk, értisztító, szívbarát, rengeteg vitamint és nyomelemet tartalmaz, édesen vagy sósan is nagyszerű csemege
- Kesudió: sebgyógyulást és agyműködést segítő cinket, immunrendszert és érfalakat erősítő nyomelemeket tartalmaz, az egyetlen érv ellene az, hogy társainál magasabb a szénhidrát-tartalma
- Pekándió: különleges antioxidánsokban gazdag, sokoldalú egészségmegőrző hatású: egyes daganatos megbetegedéseket, és a szívbetegségek egy részét is megelőzheted, ha rendszeresen fogyasztasz belőle.
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!
Ez szuper! :)
A kesudio a kedvencem. Egyetlen gond van vele,nagyon nehez merteket tartani.