Készíts házi cukormentes málnaszörpöt!
készíts házi cukormentes málnaszörpöt!

Készíts házi cukormentes málnaszörpöt!



A málnaszezon szinte egész nyáron kitart, és varázslatos ízét ezerféleképpen élvezheted! Elhoztam neked a legízletesebb recepteket, és ami a legjobb: mindegyik cukormentes, így bátran fogyaszthatod!

A málnaszörp az otthon ízét jelenti, valamilyen formában mindannyian találkoztunk vele gyermekkorunkban. A boltok polcain található málnaszörpök azonban sokszor hozzáadott aromákat és cukrot tartalmaznak. Mi lenne, ha az idén nyáron valódi málnaszörppel örvendeztetnéd meg magadat és családodat? Egy olyannal, amit házilag készítettél.

Íme, egy cukormentes, nyírfacukros vagy steviás finom málnaszörp!

Ezt imádni fogod, a legjobb üdítőt lehet belőle összekeverni nagyon hamar, ráadásul jégkockákkal, díszítéssel és citromkarikákkal egyenesen koktélszámba megy. Készen állsz?

4 kg málna
4 dl víz
2 kg xilit vagy stevia por
7 dkg citromsav
2 teáskanál nátrium-benzoát (a tartósításhoz)

Keverd össze az alaposan megmosott és összezúzott gyümölcsöt a citromsavval és a nátrium-benzoáttal, majd fedd le, tedd hűtőbe és hagyd állni 1 napig. Ezt követően dupla gézen keresztül csepegtesd rá az édesítőszerre, majd keverd el, hogy homogén folyadék legyen. Töltsd üvegekbe és már kész is a házi málnaszörp!

Ha kókuszvirágcukorral szeretnéd készíteni, akkor íme egy másik variáció:

A málnát helyezd üveg vagy porcelán tálba. Szórj rá egynegyedének megfelelő kókuszvirágycukrot, majd alaposan keverd el és hagyd 2-3 órát állni. A málna levet fog ereszteni, ez kanalazd le, és tölcsérrel szűrőn keresztül töltsd befőttes üvegekbe. A maradék málnahúst is kanalazd a szűrőbe, és enyhén nyomogasd meg, hogy a benne lévő lé is kicsepegjen. Fontos, hogy ne passzírozd, csak enyhén nyomogasd meg, különben rostos lesz a lé. Az üvegben lévő lé tetejére szórj egy késhegynyi szalicilt, majd szorosan, légmentesen zárd rá a csavaros kupakot. Leszűrés előtt nyugodtan kóstold meg a levet, és adj hozzá további kókuszvirágcukrot, ha nem találod elég édesnek.

Ezekkel az egészséges, natúr szörpökkel kiválóan helyettesítheted a cukros üdítőket, és kiválthatod vele a nagy melegben akár a sima ásványvíz fogyasztását is. Javaslom, hogy egy pohárba önts 3-4 evőkanálnyi szörpöt, és ehhez adj hozzá szódavizet vagy csapvizet. A fenti receptek körülbelül 1 évig állnak el, de a legjobb, ha már az idén nyáron elfogyasztod őket. Elkészítheted akár a málnához hasonló más gyümölcsből is, például áfonyából. Ha eperszörpöt készítenél, először kockázd fel apróra az epret, hogy jól levet eresszen, vagy zúzd össze. A szörpöket gazdagíthatod citromkarikákkal, jéggel, mentával, de akár levendulával is.

Ha szörpkészítés közben kimaradt egy kis gyümölcs, készíts belőle arcpakolást, melytől a bőröd bársonyosan puha lesz!

Egy marék málnát keverj el 2 evőkanál szójajoghurttal, simítsd az arcodra, dőlj le, majd 20 perc után mosd le!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Szilvia
    • 2018-07-14 07:38

    És ha mézzel tudom csak elkészíteni, melyik módszert ajánlod, kedves Szappantündér? Köszönöm :)

    • Szilvia
    • 2018-07-14 07:38
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2018-07-16 12:57

      Kedves Szilva, az első változatot ajánlanám, ha mézzel szeretnéd édesíteni.
      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2018-07-16 12:57
      • avatar
        • Szilvia
        • 2018-07-16 13:00

        nagyon köszönöm!

        • Szilvia
        • 2018-07-16 13:00

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet