Ínyencség hétvégére: vegán burger!
Ínyencség hétvégére: vegán burger!

Ínyencség hétvégére: vegán burger!



A hétvégére egy ízletes vegán hamburger receptjét osztom meg veled, mely tökéletes vendégváró is, ráadásul szuper egészséges!

A hamburger az a nagy klasszikus, aminek mindig örülünk, tökéletes étel ebédre vagy vacsorára, ráadásul a hamburgerhez sok olyan alapanyagot is felhasználhatsz, amely amúgy csak kallódna a hűtőben. Ha eddig azért nem vágtál neki otthon a vegán hamburgernek, mert túl bonyolultnak találtad a recepteket, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt a csodás vegán hamburgert, köretekkel. Az eredmény felveszi a versenyt a húsos változattal, ráadásul sokkal egészségesebb.

A jó hamburger titka a tökéletes „húspogácsa”, természetesen kizárólag vegán összetevőkkel.

Hozzávalók:
10 dkg főtt lencse,
10 dkg csicseriborsó liszt
1 padlizsán
1 kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
6 db közepes gomba
2 gerezd fokhagyma
10 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
só, bors

Az apróra vágott hagymákat, a gombát és a kaliforniai paprikát pirítsd meg, a padlizsánt pedig sütőben 20 perc alatt süsd át, majd kapard ki a héjából. Mindezt a többi összetevővel botmixerrel keverd pépesre, és formázz belőlük „húspogácsákat”. Helyezd őket sütőpapírra, majd 10 perc alatt előmelegített sütőben süsd át mindkét oldalát, és helyezd teljes kiőrlésű hamburgerbuciba.

A tökéletes burger mellé íme egy házi ketchup recept, ezzel kiválthatod a bolti cukros paradicsomszószokat:

Fél deci kókuszolajban piríts meg egy kis apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, vágj hozzá paradicsomot, hintsd meg sóval-borssal, majd főzd addig, ameddig sűrű szószt nem kapsz. Az utolsó 2 percben dobj hozzá apróra vágott szárított paradicsomot, fűszerként pedig oregánót, füstölt pirospaprikát és bazsalikomot. Máris kész a házi ketchup!

Köret: sült édesburgonya

Az alábbi recepttel a sült édesburgonyát megbolondíthatod, és még ízletesebbé teheted. A hamburger mellé fenséges, de ha marad belőle, akkor akár önmagában, chipsként is tökéletes nassolni váló. Az édesburgonyákat alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony kis hasábokra. Mielőtt sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeznéd őket, forgasd meg 1 egység szódabikarbóna és 2 egység kukoricalisztből, valamint egy evőkanál chilipaprikából és egy csipet sóból készített keverékben. Locsold meg a hasábokat egy kis olívaolajban és süsd addig, ameddig az édesburgonya puha nem lesz.

Jó étvágyat!





Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet