Gyermekvédelemre van egy kis időd?
gyermekvédelemre van egy kis időd?

Gyermekvédelemre van egy kis időd?



Ha rendszeres olvasóm vagy, bizonyára észrevetted, hogy a 2020-as év nem csupán a koronavírus miatt rendhagyó a Mannánál.

Idén lettünk 10 évesek, szívet melengető érzés volt látni a Facebook és Instagram bejegyzéseket, kommenteket, melyeket ezúton is köszönök a teljes Manna csapat nevében!

Ahogyan az oldalainkon láthatod, egyre több dolgot mutatunk meg önmagunkról és arról, hogy mi és hogyan zajlik nálunk, mert úgy érezzük, számodra is fontos, hogy láthasd törekvéseinket, és hogy bepillantást nyerhess a műhelyünkbe.

Ami miatt viszont ez a cikk megszületett az az, hogy az idei évben útjára indítottunk egy rendhagyó cikksorozatot is olyan alapítványok, civil szervezetek bemutatására, akik munkája példaértékű számunkra.

Eljött az idő, hogy bemutassam neked az SOS Gyermekfalvak munkáját.

Magyarországon ma kb. 23 ezer gyerek már nem él a szüleivel, többségük elhanyagolás, bántalmazás, vagy a szülők szenvedélybetegsége miatt.

Az SOS Gyermekfalvak fő tevékenysége, hogy nevelőszülői családokban biztonságos, szerető otthont ad a szülők nélkül maradt gyerekeknek. Jelenleg közel 400-an nevelkednek az SOS Gyermekfalvak szárnyai alatt.

Fontos tudnivaló, hogy nem csak nevelőszülői programra vannak berendezkedve, de segítik a „gyerekeiket” akkor is, amikor már kirepülnek a fészekből, a nevelőszülőtől. Számos programmal, foglalkozással támogatják a fiatalok önálló életkezdését, hogy sikeresen helytálljanak a felnőtt életben. Támogató toborzóik pedig olyan lelkes fiatalok, akikkel talán már ti is találkoztatok az utcán, bevásárlóközpontokban, és akik lelkesen mesélnek az SOS-ben élő gyerekek életéről. Érdemes megállni nekik pár percre!

Az SOS-ben fontosnak tartják, hogy ne csak akkor lépjenek be egy család életébe, amikor már baj van, épp ezért nagy hangsúlyt fektetnek a családok megóvására. Magyarországon 140 ezer gyerek van jelenleg is veszélyben, ennyien kerülhetnek el a családjuktól azért, mert nem megfelelőek az életkörülményeik. A Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthona ezekre a családi krízishelyzetekre nyújt megoldást, hogy ne kelljen kiemelni a gyereket a családjából.
A Kuckó a kecskeméti gyermekfalu területén található, havonta 7-10 gyerek érkezik ide, néhányan édesanyjukkal együtt. A gyermekek, családok addig laknak itt, amíg sikerül rendezniük életkörülményeiket, amiben az SOS szakemberei is segítenek nekik.

Az SOS Gyermekfalvak kiáll a gyerekjogok érvényesítése mellett és azért dolgoznak, hogy minél nagyobb védelemben részesüljön minden gyerek.

A céljuk nem más, mint hogy a gyerekeiknek kiegyensúlyozott, boldog gyerekkoruk legyen, ne legyenek megbélyegezve, és hogy képesek legyenek beilleszkedni és sikeressé válni annak ellenére, hogy hátránnyal indult az életük.

Amennyiben úgy gondolod, hogy van lehetőséged, kérlek támogasd őket, hogy egy gyerek se nőjön fel egyedül!
Köszönöm!

https://www.sos.hu/adomany

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • természetes ránccsökkentő - blog

    Természetes ránccsökkentő

    Az idő nyomait nem szívesen viseljük bőrünkön, az évek során megszerzett tudás és tapasztalat jó szolgálatot tesz, de mindehhez szeretnénk, ha a ráncok nem csatlakoznának. Ezeket azonban nem csak káros beavatkozásokkal lehet hatásosan kezelni! :-)

    Megnézem
  • készíts házi, gyógynövényes limonádét! - blog

    Készíts házi, gyógynövényes limonádét!

    Ha a szomjúság csillapítása mellett az is fontos számodra, hogy egészéges legyen az, amit iszol, készíts cukormentes, gyógynövényes limonádékat! Megosztom veled a kedvenceimet!

    Megnézem
  • készíts cukormentes házi eperlekvárt! - blog

    Készíts cukormentes házi eperlekvárt!

    Ugye, milyen ellenálhatatlan tud lenni egy szem csodásan illatos eper? Vagy több szem? Kár, hogy az évnek csak egy rövid szakaszában juthatunk hozzá. De ha van egy kis időd, gondoskodhatsz róla, hogy lekvár formájában egész évben elérhető legyen számodra!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet