Eukaliptusz – Miért szeretik a koalák és miért a Manna?
eukaliptusz – miért szeretik a koalák és miért a manna?

Eukaliptusz – Miért szeretik a koalák és miért a Manna?



Az eukaliptusszal szemben senki sem közömbös. Nagyon lehet szeretni, vagy éppen nem szeretni, hiszen illata igazán intenzív és semmivel sem összehasonlítható. Azt tudjuk róla, hogy a koalák odáig vannak érte és mi is szívesen vesszük frissítő illatát. De vajon mitől ilyen népszerű? Vizsgáljuk meg kicsit közelebbről!

Mire jó az eukaliptusz?

Ez a csodás növény Ausztráliában és Tasmániában honos, de hála pozitív hatásainak, az egész világon elterjedt.
Rendkívül gyorsan nő, amennyiben elegendő vízmennyiség áll rendelkezésére. A vizet ráadásul remekül megköti, így az ausztrál őslakosok szomjuk oltására, az európaiak pedig mocsaraik felszárítására használták.

Azonban manapság leginkább a leveliben lévő olaját használják fel.

Segít a bajban

Az eukaliptusz illóolajat általánosságban sok mindenre használják. Betegségmegelőző és gyógyító hatását már az ókorban is ismerték. Hurutoldásra, köhögés csillapításra használták és használjuk ma is. Kitűnő inhaláláskor és az asztmás betegek nehéz légzés tüneteit is képes enyhíteni. Külsőleg alkalmazva csodaszer, de meginni szigorúan tilos!

Antiszeptikus és baktériumölő hatása miatt légfertőtlenítőként is kiváló, kiegészítve ezzel intenzív, nagyon kellemes illatát.

Antibakteriális hatása a sebkezelésben is hatékonnyá teszi. Égési sérülések, sebek kezelésére, csípések nyomainak enyhítésére és rovarok elűzésére is használhatjuk. Nyílt sebbe azonban nem kerülhet.

Az érintett testrészbe masszírozva serkenti a vérkeringést és csökkenti az izom- és ízületi gyulladásokat és fájdalmakat.

Miért imádják a koalák?

A koala macik mindannyiunk kedvencei. Ugyan macinak hívjuk őket, de közük sincs a medvékhez. Igazából a vombattal állnak rokonságban, így a hódok családjához tartoznak.

A nevüket az ausztrál bennszülöttektől kapták és „nem ivó” a jelentése. Valószínűleg azért fogyasztanak annyira kevés vizet, mert a kedvenc eledelükben, az eukaliptusz levelében rengeteg nedvesség van. Ráadásul finom, édes nedvének egyáltalán nem tudnak ellenállni, így egész életüket a fák ölelésében élik le. Nem is aprózzák el a levelek és ágak fogyasztását, hiszen naponta kb. 1 kilónyit esznek meg belőle. Életük nem túlságosan izgalmas, de őket tökéletesen boldoggá teszi, hogy nappal az eukaliptusz fák ágain alszanak, éjjel pedig ugyanitt táplálkoznak.

Eukaliptusz a Mannákban

A Manna eukaliptusz illóolajat használhatod a fürdővizedbe, vagy a párologtatódba csepegtetve, de akár szaunázáshoz is. Vízzel hígítva kitűnő hajöblítő. Elég csupán pár csepp belőle, semmi esetre sem szabad túlzásba vinni, hiszen nagyon intenzív.

A Manna Aloe vera – citromfű szappannak is elengedhetetlen alkotórésze, hisz tökéletes kiegészítője a citromfű olajnak, mellyel közösen leírhatatlan illatcsodát alkotnak! Ez a Manna amellett, hogy illatával elvarázsol, a benne rejlő mákszemeknek köszönhetően gyengéden de hatékonyan radírozza arcbőrödet. A szappan törtfehér színét pedig tökéletesen izgalmassá teszik az apró kis mákszemek.

De nem csak szappan és illóolaj formában találkozhatsz az eukaliptusz olajjal a Mannák között!

A Cédrus borotválkozás utáni balzsam és borotvaszappan igazi különlegesség, mely nem csupán a férfiak kiváltsága! Hiszen bár nem az arcunkat, de testünk más részeit mi nők is borotválhatjuk, így ez a csodás szappan és balzsam mindkét nem számára segítő társ lehet a borotválkozás okozta irritáció megelőzésében. Hűsítően illatos különlegességek, melyetet nyugodtan tegyél kéznyújtásnyira Szerelmedtől, hogy Ő is megtapasztalja a borotválkozást követő bársonyos bőr érzését.

De az eukaliptusz a Manna dezodorokban is méltó helyet talált magának.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet