Bombabiztos tippek, hogy megéld az ünnepet!
bombabiztos tippek, hogy megéld az ünnepet!

Bombabiztos tippek, hogy megéld az ünnepet!



Az idei év mindenkinek rendkívül nehéz.

A világméretű járvány mindent átalakított, semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ez sok szorongással, bizonytalansággal jár, sokan elvesztették az állásukat, újra kell tervezniük az életüket. A családtagjainkkal, barátainkkal is sokkal kevesebbet tudtunk és tudunk találkozni, mint szerettük volna. Úgy érezzük, kicsúszott a kontroll a kezünkből, nem tudjuk befolyásolni az események alakulását.

Ez részben igaz is, azonban én abban hiszek, hogy ha önmagunkban rendet és békét teremtünk, az kihat a környezetünkre, és ezáltal az egész világra. Mindannyian hozzá tudjuk tenni a magunkét, hogy a világ egy jobb hellyé váljon. Hogyan lehet jól készülni, és jól ünnepelni? Szeretnék Neked pár gondolattal, tanáccsal segíteni az ünnepre hangolódásban! ?


• Az értékrendünk újragondolása

Szerintem sokan átgondoltuk, mi a fontossági sorrend az életünkben, és talán át is rendeztük azt. Amikor félteni kell a szeretteinket, a környezetünkben élüket – és persze saját magunkat is, hiszen senki sincsen bebiztosítva a betegségek ellen –, akkor rájövünk, hogy a legfontosabb a család, a barátok, a kapcsolataink. Törődnünk kell egymással, hisz mindannyian egy hajóban evezünk. Az ünnepek kiváló alkalmat teremtenek a kapcsolatok felelevenítésére, illetve elmélyítésére.


• Az online – offline világ egyensúlya

A fiatalabb generáció már létezni sem tud nélküle, az idősebbek pedig sokszor idegenkednek tőle – az online valóság elől azonban senki nem térhet ki. Amikor a vírus miatt mindenkinek otthon kellett maradnia, sokan otthonról végezték a munkájukat is, akkor rájöhettünk, hogy a virtuális világ igenis áldás, ha helyesen használjuk: munkára, információszerzésre, kapcsolatteremtésre. Ha az év végi ünnepek alatt sem tudsz esetleg találkozni a Neked fontos emberekkel, ne keseredj el, hanem használd az internet nyújtotta kapcsolattartási lehetőségeket!


• Lassítás, elmélyülés, befelé figyelés

Tavasszal és nyáron nehezebb volt elviselni a korlátozásokat, hiszen újraéledt a természet, sokan az utazásokat, a nyaralást is elhalasztották. A tél azonban eleve a lassulás, a befelé fordulás időszaka: számot vetünk az eltelt évvel, megpihenünk, rendezzük gondolatainkat. Használd ki Te is ezt a nyugodtabb időszakot, ne engedd, hogy a készülődés, az ajándékszerzés elvegye minden energiádat! A hangsúlyt a belső békére helyezd, a lelkedet öltöztesd ünneplőbe! Ebben kiválóan segíthet valamilyen relaxációs technika elsajátítása, pl. az autogén tréning, a meditáció, a vallásosaknak pedig a hitük mélyebb megélése.


• Új hobbik, tevékenységek

A tavaszi korlátozások idején a több szabadidőnek köszönhetően sokan találtak új hobbikat, vagy teljesedtek ki szakmájukban, kedvenc tevékenységeikben. Te is bátran hallgass a szívedre, próbáld ki azt, amire már régóta vágysz, egyszerűen csak kezdj bele! A hobbik, a szabadidő hasznos és kellemes eltöltése óriási erőforrás, biztosítja a feltöltődést, belső egyensúlyod visszaszerzését. Kiváló alkalom lehet például kreatív energiáid kiélésére a dekorációk, karácsonyfadíszek házilagos elkészítése, ehhez itt találhatsz tippeket.


• Könyvek, filmek

Lelki egyensúlyunk megteremtésében, nyugalmunk visszaszerzésében sokat segíthet, ha a művészethez menekülünk, jelenleg talán a könyvek és a filmek érhetők el legkönnyebben, hiszen ezeket otthonunkban is élvezhetjük. Ha gyerekek vannak a szűkebb vagy tágabb családodban, akkor használd ki az alkalmat, olvass nekik a téli szünetben sok mesét! Ezáltal közelebb kerülhetsz hozzájuk, élményt nyújtasz nekik, de elárulok egy titkot: a mesék a felnőttek lelkére is nagyon jó hatással vannak! ?


• A természethez való visszatérés

Sokaknak nagy felfedezés volt, hogy kis hazánk, sőt a szűkebb környékünk is rengeteg szépséget tartogat, sokféle alkalmat kínál mozgásra, kirándulásra. Tavasszal, nyáron lehetett futni, kerékpározni, a hidegebb időben pedig hatalmas sétákat tenni – fedezd fel te is lakóhelyed környezetét, ha lehet, a családoddal együtt! A mozgás nemcsak az ünnepi finomságok ledolgozásában segít és egyben remek fegyver a téli depresszió leküzdésében, hanem a séta kiváló alkalmat teremt az elmélyült beszélgetésekre is.


• Jótékonyság, segítségnyújtás

Advent és a karácsony a jótékonykodás időszaka is. Sok jótékonysági szervezet gyűjtéseket szervez, biztosan Te is tudsz segíteni, ha nem pénzzel, akkor olyan tárgyakkal, ruhákkal, amiket Te nem használsz, vagy amiket a gyerekeid már kinőttek, másoknak azonban hatalmas örömet szerezhetnek. A körülötted élő időseknek, magányos, beteg embereknek is segíthetsz, akár csak egy tálca süteménnyel, vagy a bevásárlásuk intézésével – hálájuk beragyogja majd a lelkedet, melengetni fog, és teljessé teszi az ünnep örömét.

Békés, fényességes, örömteli ünnepeket kívánok! ?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • a legegyszerűbben elkészíthető karácsonyi édes falatok - blog

    A legegyszerűbben elkészíthető karácsonyi édes falatok

    Neked miről szól az ünnep? Nekem az együttlétről, a szeretteinkkel, barátainkkal való találkozásokról, hatalmas beszélgetésekről, örömteli együttlétről. Ebbe természetesen beletartozik a szépen terített asztal melletti vidám falatozás is.

    Megnézem
  • kreatív karácsonyi ajándékötletek - blog

    Kreatív karácsonyi ajándékötletek

    A karácsony az év egyik legszebb időszaka, hiszen ilyenkor van alkalmunk kissé megpihenni, a szeretteinkkel lenni, otthonunkban, családi körben feltöltődni. Sajnos azonban modern korunk ebből a gyönyörű, gyertyafényes varázslatból űzött ajándékvadászatot kreált: egymás sarkát tapossuk az üzletekben, hogy elhalmozhassuk szeretteinket olyan ajándékokkal, amik nagyon drágák, személytelenek, és talán nem is szereznek igazi örömet.

    Megnézem
  • készíts karácsonyfadíszt házilag! - blog

    Készíts karácsonyfadíszt házilag!

    Napjainkban nagy divatnak örvend a DIY – Do It Yourself szemléletmód. Eszerint mindent, amit csak lehet, mi magunk, házilag készítsünk el, vonatkozzon ez ételekre, süteményekre, ruhákra, vagy használati tárgyakra. Nagyon helyeslem ezt a trendet, hiszen a túlfogyasztás korában élünk, amikor sokkal többet vásárolunk és birtoklunk, mint amire szükségünk van, éppen ezért rengeteg fölösleges tárgy végzi a szemétben.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet