3 verhetetlen hajnövesztő praktika
3 verhetetlen hajnövesztő praktika

3 verhetetlen hajnövesztő praktika



Legtöbben állandóan hosszú fényes tincsekről ábrándozunk, de mit tehetünk azért, hogy ez meg is valósuljon? Mutatom a legjobb természetes hajnövesztő tippeket.

Rengetegen kérdezitek tőlem, hogy mi a hosszú, gyorsan növekvő haj titka. El kell árulnom, hogy növekedése egyrészt genetikai, másrészt környezeti hatásoktól függ. Ez azt jelenti, hogy ha a génjeid alapján dús és gyorsan növekvő hajkoronád van, a környezeti ártalmak, mint például a napfény, a hőhatás, a vegyszerek, vagy a légszennyezés jelentősen lelassíthatják a növekedést. A jó hír, hogy rengeteget tehetsz tincseid egészségéért, ha természetes módszerekkel ellensúlyozod a környezeti ártalmakat.

Íme, a legjobb tippek, ha az a célod a varázslatosan dús, hosszú frizura!

Táplálkozás

Nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy az elfogyasztott élelmiszerek minősége meglátszik hajad állapotán. Sőt, teljes tested egészségi állapotára is következtetni lehet abból, hogy milyen állagú és minőségű éppen. A haj szerkezeti felépítésében nagyrészt fehérjék vesznek részt, így fontos, hogy táplálkozásod fehérjékben dús legyen. Ha vékonyak és töredezettek a hajszálaid, annak oka vitaminhiány is lehet: a B6-, a B8-, és a B12-vitamin egytől-egyig az egészséges hosszú fürtök titkát őrzik. A B-vitaminok közül is kiemelkedő a B8-vitamin, más néven a biotin, mely az egyik leghatékonyabb hajnövesztő, és nagy mennyiségben megtalálható például a zöldborsóban.

Rendszeres vágás

Lehet, hogy nem hangzik logikusan, de ha a rendszeres hajvágást elhanyagolod, azzal nem azt fogod elérni, hogy gyorsabban nő majd a hajad, hanem éppen ellenkezőleg: jelentősen lelassítod a növekedést. A töredezett és kettéhasadt végek ugyanis egy idő után letörnek, ezzel rövidítik a hajszálat, de már a letörés előtt jelentősen megterhelik a hajhagymákat. Ennek oka, hogy a hajnövekedés a tüszőkből indul ki, és számukra jelentős energiát emészt fel a sérült, de még le nem tört hajvégek regenerálása.

Olajos ápolás

A fenti két tipp betartása mellett nagyon fontos a megfelelő ápolás. Javaslom, hogy maximum heti 2 alkalommal mosd a hajtípusodnak megfelelő samponnal, majd használj balzsamot. A Manna palettán már száraz, normál, zsíros, korpásodásra hajlamos, sőt festett hajra való sampont és balzsamot is találsz. Ha teheted, kerüld a hajszárítót, a legjobb, ha a szabad levegőn hagyod megszáradni tincseidet.

A végére hagytam az egyik legfontosabbat a hajápolás terén! Ez egy olyan extra megoldás, melyre nagyon büszke vagyok: a Manna intenzív regeneráló hajszerkezet-javító spray, mely csillogóvá, fényessé teszi hajszálaidat, miközben regenerálja őket. Rengeteget kísérleteztünk, mire megtaláltuk azt a formulát, mely bizonyítottan javítja a haj szerkezetét, valamint lággyá és illatossá varázsolja. Mindezt vegyszerek nélkül, teljesen természetesen. A „folyékony hajpakolásnak” is nevezhető spray-kezelés akkor a leghatékonyabb, ha száraz vagy nedves hajadba masszírozod 15 perccel hajmosás előtt. Vidd fel a hajvégekre is, de akár a fejbőrödet is kényeztetheted vele. Hagyd rajta negyedórán át, ezalatt hajad beissza az ápoló olajokat, majd mosd meg hajad a szokásos módon. Az aranyló spray tele van a természet natúr kincseivel, mindennel, amire hajad szomjazik: a haj növekedését serkentő ricinusolajjal, argánolajjal, illetve görögdinnyemag-olajjal, a tartós illatért pedig 100% tisztaságú rozmaring illóolajjal.

Javaslom, hogy próbáld ki a fenti tippek mindegyikét, és te is meg fogsz lepődni, milyen gyorsan megszépül majd hajkoronád.

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet