3 hiba, amit arcápoláskor elkövethetsz
3 hiba, amit arcápoláskor elkövethetsz

3 hiba, amit arcápoláskor elkövethetsz



Egy-egy rossz megszokás is okozhat bőrproblémákat: a bőrtípusodhoz nem illő kozmetikumok, allergizáló összetevők, nem elég gyakran tisztított fürdőszobai kiegészítők mellett ezek a legfontosabbak, amelyekre érdemes odafigyelned:

1. Nem a megfelelő kozmetikumokat használod

A natúr, vegyszermentes ápolók közül is meg kell találnod, melyik a te bőrtípusodhoz leginkább illő. Ehhez adunk segítséget neked a bőrtípusteszttel.

Honnan tudod majd, hogy megtaláltad az igazit? Válassz olyan arctisztító  szappant, amellyel a legkevésbé húzódik arcmosás után a bőröd, és kíméletesen eltávolítja róla a felesleges faggyút, port és egyéb szennyeződéseket.

2. Túl erősen dörzsölöd a bőröd

A túl gyakori, vagy túl erős dörzsölés is oka lehet annak, a bőrszárazsággal vagy épp pattanásokkal küzdesz. Válaszd az apró szemcséjű COCO sószappant, és arcmosás után csak óvatosan itasd fel a nedvességet a bőrödről, vigyázva arra, nehogy megsértsd bőröd érzékeny faggyúköpenyét. Ha ez a természetes olajos réteg sérül, a bőröd könnyebben veszít vizet, és ettől még több faggyút termelhet, vagy épp kiszárad. Érzékenyebb lesz a fertőzésekre, és könnyebben ráncosodik is.

3. Túl meleg vízzel mosod az arcod

Az arcbőrödet sose mosd forró vízzel, ez is felboríthatja egészséges és természetes egyensúlyát. Ezért sem ajánlott zuhanyzás közben arcot mosni, bármilyen kényelmesnek is tűnik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet