Törődj magaddal!
törődj magaddal!

Törődj magaddal!



Nem vagy ezzel egyedül. Én is sokszor rohanok, kapkodok, igyekszem mindenre és mindenkire odafigyelni magam körül, aztán sokszor kimerülten veszem észre, hogy mennyire túlhajtottam magam, ezért türelmetlen vagyok és rettenetesen fáradt.

Nemrég azonban eljutott hozzám egy cikk arról, hogyan válik egyre fontosabbá emlékeztetni magunkat arra, hogy szeressük magunkat. Banálisnak hangzik, de ha jobban belegondolsz, szinte minden ellene szól: annyi mindenki próbálja elhitetni Veled is, hogy nem vagy elég jó, hogy meg kell változnod ahhoz, hogy elfogadható és szerethető legyél, hogy minden nap le kell győznöd önmagad, mert különben értéktelen vagy.

Mindez meglehetősen lehangoló, sőt elkeserítő. Sokan érzik magukat csúnyának vagy csak átlagosnak, sikertelennek, magányosnak és rengeteg területen nem elég jónak annak ellenére, hogy tulajdonképp nem sok okuk van a panaszra: van egy szerető családjuk, és a telefonjukban egy érintésnyire van tőlük az összes ismerősük.

Ennek a tömeges rossz érzésnek a legyőzésére indult el egy új divat a közösségi oldalakon, amely az önmagunkkal való törődés fontosságát hirdeti. Egyre többen posztolnak arról, hogyan érdemes emlékeztetnünk magunkat minden nap arra, hogy időt kell szakítsunk önmagunkra.

Elsőre talán annak tűnhet, de egyáltalán nem önzőség azt mondani, hogy fontos az önmagaddal való törődés. Akkor is, ha rengeteg dolgod van, akkor is, ha őrült nagy a nyomás, érdemes odafigyelned az egészségedre és lelki egyensúlyodra is. Elsősorban nem azért, hogy jobban teljesíts, hanem azért, mert ha egész nap csak másokkal törődsz, magadra is kell időt szakítanod.

Nemcsak arról van szó, hogy ne felejts el enni, hogy egészségesebben táplálkozz, hogy mozogj többet, vagy hogy ne felejtsd el visszahívni anyukádat. Kifejezetten kényeztető, téged boldogító napi rutinok beiktatásáról van szó, amelyekkel kiegyensúlyozottabbá válhatsz testileg-lelkileg.

Téged mi tenne boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá?

Gondolkoztál már ezen?

Ha naponta csak húsz percet szánnál rá, hogy csak a magad kedvéért tegyél valamit, mi lenne az?

Egy kellemes séta? Beszélgetés a legjobb barátnőddel? Vásárolgatás? Egy különlegesen finom csokoládé? Hallgatnál valamilyen pihentető, jó érzéseket keltő zenét, olvasnál jó érzéseket keltő pár sort valahol? Egy kényeztető, illatos, gyertyafényes fürdőre volna szükséged vagy egy pihentető arcmasszázsra valamilyen egzotikus szépségolajjal? Vagy csak arra, hogy lehunyt szemmel álmodozz? Esetleg minden, benned jó érzést keltő dolgodat összecsomagolnád egy dobozba, és elővennéd, ha szükségét érzed?

Hogy mit választasz, az Rád van bízva, teljesen mindegy: a legfontosabb, hogy segítsen Neked elengedni a rossz érzéseket, ellazulni, és jól érezni magad a bőrödben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Csilla
    • 2016-11-29 08:19

    Egy jó kis aromaterápiás fürdő csodákra képes. Mindig is bevált nálam. Mostani párom is szereti úgyhogy kettesben szoktunk lazítani. Át lehet sokmindent beszélni ilyenkor.

    • Csilla
    • 2016-11-29 08:19
  • avatar
    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:42

    Szerintem egyáltalán nem önzőség ez. Ahhoz, hogy adni tudjunk, rendben kell lennünk magunkkal, az pedig csak úgy működik, ha ismerjük magunkat, a vágyainkat, kiegyensúlyozottak vagyunk. Ezért tennünk kell nap mint nap. Nekem leginkább a jóga segít, és a meditálás. Sokszor minden más elé helyezem ezeket (szerencsére még megtehetem), és általában nem elég napi fél óra belőlük. ;) Azonban én a vásárolgatást nem sorolnám az örömet és kiegyensúlyozottságot hozó tevékenységek közé, mert kifejezetten ártalmas lehet. Bár alapvetően a gondolkodásunkkal és a hozzáállásunkkal van a baj, ezek felé a dolgok felé. De a lényeget elmondtátok!

    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:42
  • avatar
    • Eszter
    • 2015-12-07 09:08

    Az egyik legnehezebb dolog az elengedés. A mindennapi káoszból kiszakadni. Tudatosan kell törekedni a boldogságra. Nagyon nehéz, de megéri. Folyamatos gyakorlás szükséges. :)

    • Eszter
    • 2015-12-07 09:08

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet