Te tudod, mi a csirkebőr?
te tudod, mi a csirkebőr?

Te tudod, mi a csirkebőr?



Nem, nem elírás, a csirkebőr nem libabőr, bár első ránézésre talán sokan összetéveszthetik a kettőt. Az előbbi egy tartós állapot, nem a hideg idézi elő, de gondos ápolással enyhíthető, akár meg is szüntethető esztétikai probléma.

A csirkebőr (rendes nevén keratózis pilárisz) jellemzően a felkar hátoldalán fordul elő, de nem ritka az sem, hogy az arcon is megjelennek az apró, hegyes pattanások tömegei. Gyerekeknél, sőt, babáknál is előfordul, különösen, ha a szülők maguk is érzékeny, allergiára hajlamos bőrűek.

Mi ez, és mit lehet ellene tenni?

A szőrtüszőknél keletkező tűfejnyi pattanások egyszerre jelzik a bőr pórusainak eldugulását, és azt, hogy az adott terület hidratálásra szorul.
Azt semmiképp sem ajánlom, hogy egyenként nyomogatni próbáld ezeket az apró pörsenéseket. Az érdessé, akár nyomokban gyulladttá is vált felületet csak gyengéd radírozással tisztítsd, hogy a pórusokat lezáró faggyúdugók megszűnjenek, és a bőr szabadon lélegezhessen.

Milyen Mannákat ajánlok ehhez?

Natúr szappannal vagy folyékony szappannal tisztálkodj, az előbbiek közül elsősorban az illatmentes Extra szűz olívaolajos, az Elefántcsont és a Tündérbogyó szappanokat ajánlom, illetve bőrradírozáshoz hetente egyszer COCO Sószappant javaslom, ill. az érintett területen a zöld agyagos Manna arcpakolást is alkalmazhatod.

Végül a legfontosabb: minden zuhanyzás, vagy fürdés után a még enyhén nedves bőrre simíts Prémium sheavajat, amely rugalmasabbá teszi és ápolja a bőrödet.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Timi
    • 2017-01-10 19:55

    A luffás bőrradír is csodát tesz vele, tapasztalatból írom! :)

    • Timi
    • 2017-01-10 19:55

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet