Hová tűnnek az igazi telek?
hová tűnnek az igazi telek?

Hová tűnnek az igazi telek?



Szinte mindenki úgy emlékszik, hogy gyerekkorában, na akkor még igazi telek voltak. Hatalmas pelyhekben hullott a hó, nem ritkán szükség volt lovas szánra, hogy közlekedni lehessen. A tavakon korcsolyázni lehetett, a Dunán pedig telente jégtörő hajók siklottak, hogy megakadályozzák a jégtáblák feltorlódását.

Ezekről az élményekről mi leginkább csak mesélni tudunk a gyerekeinknek, akik kétséges, hogy látnak-e még idén nagy havat, vagy ehhez több órányi autóút szükséges az első sípályáig. Bár most épp napok óta fagy, de ez ne tévesszen meg:

Azt hiszem, nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy szinte eltűnnek az évszakok, és a telek enyhébbek, mint valaha.

Tudtad, hogy 2015 tizenkét hónapjából tíz minden idők legmelegebbje volt, és hogy a brit meteorológiai szolgálat szerint nagyon valószínű, hogy 2016 még melegebb lesz? A szélsőséges időjárás okozta környezeti katasztrófák milliók életét keserítik meg, és nagyon sokan csak tétlenül szemlélik, ami körülöttük történik.

Pedig sok minden van, amit Te is megtehetsz az ellen, hogy a Föld légköre tovább melegedjen. Hogy pontosan mik ezek a könnyű, nem sok odafigyelést igénylő dolgok, amelyekkel még pénzt is spórolhatsz, arról itt írtam Neked.

Spórolni az energiával, időben megjavíttatni az elromlott csapokat, vagy hetente legalább egyetlen napon nem enni húst szerintem nem túl megterhelő, de hatásosan csökkenti az ökológiai lábnyomodat, ami nem más, mint az a hektárban kifejezett földterület, amelyen környezetkárosítás nélkül elő lehetne állítani mindazt az élelmiszert és energiát, ami a Te életmódodhoz szükséges.

Ha van még hely az újévi fogadalmaid listáján, azt javaslom, ezekről se feledkezz meg!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet