Sokoldalú és gazdaságos Mannák 1. rész: A sheavajak
sokoldalú és gazdaságos mannák 1. rész: a sheavajak

Sokoldalú és gazdaságos Mannák 1. rész: A sheavajak



A Mannák sokoldalúsága főként a 100%-ban természetes összetevőkből fakad. Csak olyan alapanyagok kerülhetnek a Mannákba, melyek páratlan értékeiről meggyőződtünk. A gyártás teljes folyamatára jellemző odafigyelés (és a zero waste szemlélet) is hozzájárul ahhoz, hogy a Mannák gazdaságosak. Már az előállításuk során sem terheljük feleslegesen a környezetet, és arra is ügyelünk, hogy Te egy-egy Mannával könnyedén kiválts több bőrápolási terméket, kozmetikumot is.

Sorozatunkban az univerzális Mannákat mutatjuk be. Az első rész főszereplői a nemrég megújult sheavajak.

Az ezerarcú afrikai kincs, a sheavaj


A sheavaj vagy karitévaj a Mannák egyik leggyakoribb, közkedvelt alapanyaga. Mivel az afrikai kontinensen őshonos karitéfa diójából sajtolják, Afrika aranyának is nevezik. Talán nem is olyan meglepő, ha azt mondjuk, hogy valóban kincset ér, hiszen olyan sok mindent helyettesíthet a fürdőszobádban.

A Mannákhoz valódi kézműves sheavajat használunk, melyet vegyszeres eljárás nélkül, különös gonddal, egyedi thermokozmetikai gyártástechnológiával dolgozunk fel.

A Shea Variations családban többféle tégelyes sheavajat is találsz. Mindegyik tiszta, natúr, 100%-ban vegán, és mégis külön egyéniség. Van, amelyik kizárólag sheavajat tartalmaz, de van olyan is, amelyet más értékes illóolajokkal vagy vajakkal gazdagítottunk. Van, amelyik épp azzal hódítja meg a Mannások szívét, hogy nincs jellegzetes illata (vagy hamar elillan), és van, amelyiknek épp a hozzáadott természetes illóolaj a különlegessége.

Amiben biztosan megegyeznek a Manna sheavajak: akár tetőtől talpig ápolhatod velük a bőrödet, már-már univerzálisak.

Mi mindenre használhatod a sheákat?


  • A sheák élménykozmetikumok, napi tíz percnyi luxussal ajándékoznak meg, amikor semmi mással nem kell foglalkoznod, csakis a bőrápolással. Ahogyan a Tündérek mondani szokták, ilyenkor a természet érintését élvezheted a bőrödön. A sheát fürdés után, a még vizes bőrbe masszírozd, simogasd. A tapasztalatok alapján könnyen beszívódik.

  • A sheavajat arcápolóként és éjszakai arcápolóként is használhatod, hiszen kiválóan táplál, regenerál. Majdnem minden bőrtípusra alkalmazható, a normál, a száraz, az érett vagy a pattanásos bőrre is. Sőt, abban az esetben is jó szolgálatot tesz, ha a bőröd többféle típusra jellemző tulajdonságokkal is rendelkezik. Ilyen lehet például pattanásos, de száraz bőr.

  • A kenhető, krémes sheavajjal teljes értékűen helyettesítheted a testápolódat is. Szinte nincs olyan porcikád, ahol ne lenne kényeztető a hatása. (Arra ügyelj, hogy szembe, szájba ne kerüljön, és az intim területeken se használd.)

  • Napozás után, netán napégést követően is bizalommal fordulhatsz a sheavajhoz. A napot mértékkel ajánlott élvezni, de ha már megtörtént a baj, a sheavaj valamelyest megnyugtatja a leégett bőrt. De úszás, fürdőzés után is bevetheted, hogy mérsékeld a klóros vagy sós víz és a nap szárító hatását.

  • Hajra is sheavajat? Igen, a shea a hajvégápoló szerepét is betöltheti! Száraz hajvégeid imádni fogják a puha, lágy, könnyen kenhető sheavajat, ráadásul így még eggyel több kozmetikumot kiválthatsz.

  • A ‘tetőtől talpig’ fogalma akkor nyer igazán értelmet, amikor ráébredsz, hogy a sheavaj a sarok szárazabb bőrére és a talpra, lábfejre is ideális. Vesd be bátran erre a célra is, és külön sarok- vagy lábkrémre sem lesz szükséged!

  • Sok Mannás kifejezetten kézkrémként használja a sheavajat, a kéz és a kézfej bőrének ápolására. Eleged van a száraz kezekből? A teendőd egyszerű: tarts a táskádban egy Manna sheavajat!

  • A multifunkcionális sheavaj az egész család számára kiváló: a férjed kipróbálhatja borotválkozás után, a gyerekek a fürdést, úszást követően.

  • És végül, de nem utolsósorban: a sheavajak ajándéknak is tökéletesek. A Manna Shea díszdobozzal egyben nyújthatod át a természet legintenzívebb bőrápoló csodáját szeretteidnek.

Hogyan válassz a Shea Variations Mannák közül?

Hidd el, már a nevük, az összetevőik és a tégely látványa alapján érezni fogod, melyik az egyéniségednek megfelelő! Mivel azonban mindannyiunk bőre más, ne felejtsd el elolvasni a fontos tudnivalókat az egyes sheák hátoldalán. Ha például extra érzékeny a bőröd, az illóolajmentes Manna 100% natúr sheavaj a Te választásod. Ha a diófélék, a mogyorófélék vagy a latex allergiás tüneteket vált ki Nálad, akkor bármely sheavaj használata előtt végezz próbát a csuklód belső részén.

A Manna sheavajak megfelelő tárolásához egy apró trükk: mivel 20 fokon már megkeményednek, ha picit könnyen kenhetővé akarod tenni, állítsd őket pár percre meleg vízbe!

Kipróbáltad már a sheákat? Mi mindent váltottál ki vele? Meséld el!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet