Minden, amit tudnod kell az állatkísérletekről
minden, amit tudnod kell az állatkísérletekről

Minden, amit tudnod kell az állatkísérletekről



A Mannák között nem fogsz olyat találni, amely kifejlesztéséhez állatkísérleteket alkalmaztunk volna. Hogy miért? Mert szeretjük az állatokat és óvjuk, védjük a környezetünket.

Megoszlanak a vélemények

Vannak, akik teljes mértékben elítélik az állatkísérleteket. A másik csoport pedig azt vallja, hogy ha emberi életek megmentését szolgáló gyógyszerekről van szó, azokat nem lehet embereken kipróbálni, így érthető, ha állatkísérleteket folytatnak.

Azonban, míg nem is olyan régen, muszáj volt állatokat bevetni a kutatások során, most már rendelkezésre állnak olyan lehetőségek, melyek ki tudják ezt váltani. Korábban az állatokat tárgyként kezelték és tartották. Rengeteg állat csupán azért született meg, a laboratóriumi tenyészprogramok kapcsán, hogy kísérleti alany legyen.

Van humánus megoldás

Már léteznek sokkal humánusabb megoldások. A számítógépes technika fejlődése lehetővé teszi olyan művi szövetek megalkotását, melyeken ember és állat bevonása nélkül tudják kipróbálni a gyógyszerek hatását és mellékhatását.

A 3 D nyomtató megjelenése is elősegíti, hogy ne kelljen élőlényeken tesztelni. Az őssejtekből már képesek emberi szerveket létrehozni, melyeken szintén ki tudják próbálni a szerek hatását.

Amit a szem nem lát

Az állatkísérletek sokáig úgy zajlottak, hogy az emberek többségének fogalma sem volt róla, milyen szörnyűségeken mennek keresztül közben az állatok. Az, hogy ezek a tények nyilvánosságra kerültek, sokat segített abban, hogy a közvélemény hatására elkezdjenek alternatív megoldásokat keresni.

Ráadásul nem csupán a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar élt ezzel a módszerrel. A kontaktlencse gyártókon keresztül a pelenkagyártókig, rengeteg iparágban alkalmazták.

Közben természetesen az is kiderült, hogy az állatokból kiváltott reakciók nem azonosak az emberiekkel, így attól, hogy egy készítmény milyen jótékony és káros hatással jár egy állat számára, még nem biztos, hogy az teljesen azonos lesz egy ember esetében is.

Állatkísérlet mentes termékek

Manapság rengeteg terméket lehet találni, amelyek kifejlesztése során soha nem alkalmaztak állatkísérleteket.

Szerencsére, mint ahogyan a rabszolgatartás ideje is lejárt, úgy egyre többen gondolják úgy, hogy nem szabad egy olyan élőlényen kísérletezni, aki nem képes nemet mondani. Így talán nem kell újabb állatoknak ketrecekben, fény, szeretet és gondoskodás nélkül, fájdalommal és félelemmel telve élnie.

Van élet az állatkísérleteken túl

Így ma már nem elég, ha egy kozmetikai termék megtetszik. Ha igazán tudatos vásárlónak tartjuk magunkat, nagyon fontos választási szempont, hogy meg kellett-e halnia, szenvednie kellett-e miatta állatnak.

A Manna mindig is állatkísérlet ellenes volt, így soha nem alkalmaztuk ezt a módszert a fejlesztéseink során.

A Manna Ében arctisztító szappant így nyugodt szívvel használhatod, egészen biztos lehetsz benne, hogy egy állatnak sem kellett szenvednie érte. Ez a Manna elnyerte a Cosmos Natural és a Vegan Society minősítést is. Megtalálsz benne mindent, amire fénylő bőrödnek szüksége van a mattá váláshoz. Gyönyörű fekete színét az orvosi szénpornak köszönheti, mely tisztává varázsolja arcod. Extra szűz olívaolaj, csodás szezámolaj, organikus shea vaj, ápoló kókuszolaj segíti a szénport abban, hogy bőröd ne csak tiszta, hanem csodásan ápolt is legyen.
Ez a Manna ezen kívül teljesen vegán, csomagolása pedig környezetbarát, hiszen papírból készült.

Simogasd meg házikedvencedet és gondolj azokra a kis állatokra, akiket soha életükben nem simogatott meg senki. Reméljük hamarosan teljesen múlt időben beszélhetünk az állatkísérletek áldozatairól!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így csökkentsd az ökológiai lábnyomod - blog

    Így csökkentsd az ökológiai lábnyomod

    Bár mindenki abban reménykedik, hogy a Földünk mindent kibír, és majd csak többszáz év múlva merülnek fel problémák, sajnos ez nem így van. Egyre több jel utal arra, hogy azoknak van igaza, akik aggódnak és tesznek azért, hogy óvják a természetet és nem azoknak, akik felelőtlenül pusztítják.

    Megnézem
  • minden, amit az intim mosakodásról tudni lehet - blog

    Minden, amit az intim mosakodásról tudni lehet

    Az intim mosakodásnak a mindennapi tisztálkodás részét kell képeznie. Azonban nem mindegy, hogy mivel és hogyan történik, mert lehet, hogy többet ártunk, ha az általunk használt tisztálkodó szerek nem megfelelőek.

    Megnézem
  • ylang-ylang - blog

    Ylang-ylang

    A trópusi cananga fából nyerik ki az egzotikus nevű ylang-ylang kivonatot, mely sok parfüm összetevőjeként lehet ismerős. Az elnevezés a tagalo nyelvből ered és erdőn kívülit, illetve a ilang-ilan szóból fordítva ritkát és kiválót jelent. De nem véletlenül nevezik a virágok virágának is. Ezek után biztosan kíváncsi vagy, mit is köszönhetünk neki a mindennapokban.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet