Így lehet könnyed a reggeli és esti arcápolási rituáléd
Így lehet könnyed a reggeli és esti arcápolási rituáléd

Így lehet könnyed a reggeli és esti arcápolási rituáléd



Gondolj csak bele. A finom, aromás tea első titka először is a megfelelő mennyiségű és minőségű, kompromisszumoktól mentesen kiválasztott alapanyag, azaz a teafű. Éppen így van ez a napi arcápolással is, hiszen szinte minden azon múlik, hogy milyen eredetű, tisztaságú összetevőkkel tisztítod, ápolod a bőrödet.

Ápold úgy arcbőrödet, mintha csak teázásra készülnél


Az időzítés is kritikus, ha túl sokáig áznak a forró vízben a tealevelek (ráadásul már az sem mindegy, hogy pontosan hány fokon, ez a teafajtától is függ), az igyekezet visszafelé sül el, menthetetlenül keserű lehet a tea. Az arcápolási teendőket ugyanígy könnyű túlzásba vinni, vagy összecsapni. A várható eredmény mindkét esetben ugyanaz, az arcbőröd állapota bizonyosan elmarad attól, amit megálmodtál, és amit a hozzád illő kozmetikumokkal elérhetnél.

Ugyanakkor semmi sincs kőbe vésve. Aligha létezik olyan tea, ami mindenkinek ízlik, az egyéni ízlésednek, egyéniségednek megfelelően érdemes választani. Van, akihez jobban passzol a zöld tea fanyarsága, míg mások az erőteljes fekete teákat vagy kellemes gyümölcsteákat részesítik előnyben, és van, aki gyógyteákhoz nyúl, mert természetes választ keres panaszai enyhítésére. Az igazi tearajongók pedig sosem mondanak nemet egy-egy számukra új teafajtára.

A napi arcápolás aranyszabálya is ugyanez: válogass a bőrtípusodnak, a bőröd legégetőbb problémáinak és az elveidnek megfelelően, de hagyj teret a fantáziádnak is. Kalandozz, merd kipróbálni az izgalmas fejlesztéseket, újdonságokat.

Tippjeim a könnyed reggeli és esti arcápolási rituálédhoz


  • Csak természetesen. Talán mondanom sem kell, hogy ha csak teheted, az arcápolásnál (is) szavazz a természetes összetevőket tartalmazó natúrkozmetikumokra. A Mannákkal könnyű dolgod van, bármerre is nyúlsz a virtuális polcokon, csakis a természetből fakadó ötletekkel találkozol.
  • Ébreszd a bőrödet reggel gyengéd tisztítással. A reggeli rituálé részeként tisztítsd meg az arcbőrödet a bőrtípusodnak megfelelő Mannával. A tisztítást hajlamosak vagyunk elfelejteni reggel, pedig a tiszta alapon jobban érvényesül a következő lépés, egy szérum, majd a hidratáló arckrém is. Bátran szappanozhatsz is tisztítás gyanánt, már ha választottad arcmosásra is alkalmas. Az Extra szűz olívaolajos szappan például annyira gyengéd, hogy akkor is tisztíthatod vele az arcod, ha száraz, érzékeny a bőröd. Az Ében arctisztító szappant is használhatod az arcodon. A különleges, fekete szappan többségében javítja az aknés bőr általános megjelenését**, puhítja és matt hatásúvá teszi a bőrt*, jól habzik*, egyszerű és kényelmes a használata, és könnyen lemosható*.
* független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által 25 nő (20–57 éves) bevonásával elvégzett, négy héten keresztül (napi egyszeri használat mellett) tartó kutatásának szubjektív felhasználói visszajelzései alapján
** független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által 10 nő (20–57 éves) bevonásával elvégzett, négy héten keresztül (napi egyszeri használat mellett) tartó kutatása alapján

  • Kombináld a reggeli hidratálást a vitalizálással. Az arctisztítás után, de még a nappali hidratáló krém előtt masszírozz az arcbőrödbe pár cseppnyi szérumot, hogy mérsékeld a napkárosodás és a múló évek hatását. Két ötletem is van: az egyik a Manna PRO COLLAGEN BOOSTER HEXAPEPTIDE-11 SERUM, amely bizonyítottan serkenti és elősegíti a bőr kollagéntermelését*, és már 30 felett bátran a napi arcápolási szertartás részévé teheted; a másik a háromféle molekulatömegű és -szerkezetű hialuronsavat tartalmazó, könnyen felszívódó Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM, mely klinikailag bizonyítottan láthatóan csökkenti a finom vonalakat és ráncokat.**

*A szérum a független, nemzetközileg elismert laboratórium vizsgálatában 28 napos rendszeres alkalmazás után átlagosan 10%-kal javította a bőr sűrűségét.
**Független, nemzetközileg elismert laboratórium műszeres vizsgálata alapján.


  • Este próbáld ki a kétlépcsős tisztítást. Bőröd számára éppúgy megterhelést jelent a a napközben a levegőből rárakódó sokféle káros anyag, mint a termelődő faggyú, vagy a rajta maradt smink és alapozó. Érdemes tehát nagy hangsúlyt fektetni az esti az arctisztításra. Erre szolgálhat a kétlépcsős arctisztítás, indításként olajos tisztítással, melyet második lépésként a szennyeződések eltávolítása tesz teljessé.

Bár a két fázis bonyolultan hangzik, de határozottan nem az. Az első lépcső egy olyan, arcra is használható Manna szépségolaj lehet, amely értékes összetevőkkel táplálja a bőrödet, de sminklemosóként is működik, mint a Manna Argán szépségolaj vagy a Manna Szőlőmag szépségolaj. Ezt követheti egy bőrtípusodnak megfelelő arctisztító, amely egyúttal kíméletesen ápol is. Szappant is bátran bevethetsz erre a célra, például kiválóan alkalmas a már említett, száraz és érzékeny bőrre is használható Extraszűz olívaolaj szappan. Ha problémás a bőröd, próbáld ki a Kámforos arctisztító szappant, mely klinikailag bizonyítottan láthatóan csökkenti a pattanások, mitesszerek számát*, érezhetően csökkenti a bőr faggyútermelését**, már az első használat után látható változást eredményez*, valamint matt hatásúvá teszi, tökéletesen tisztítja, puhítja és ápolja a bőrt*.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által végzett teszt szubjektív felhasználói visszajelzései alapján
**független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium műszeres mérési adatai alapján

Ha nem a szappanra szavazol, javaslatom az illatos, kímélő Arctisztító hab uborkakivonattal, amely megnyugtatja, hidratálja, felfrissíti és ragyogóvá teszi az arcbőrödet*, tökéletesen tisztít*, és minden bőrtípusra kiváló*.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által szubjektív felhasználói visszajelzései alapján, a kutatásban 25 nő (18 év feletti) vett részt



  • Zárd a napodat valami igazán extrával. Az esti szépségápolás záróakkordja az elmaradhatatlan hidratálás mellett az arcbőröd aktuális problémájának, állapotának megfelelő szérum lehet. Ha aknékkal, eltömődött pórusokkal küzdesz, akkor pár cseppnyi Manna PRO NMF+ANTIOXIDANT+10% AZELAIC ACID SERUM-ot vezess be fokozatosan az esti rituáléba, egy vizes bázisú szérumot vagy éjszakai arckrémet követően. Gátolja az aknék kialakulását*, hatékony az eltömődött pórusok ellen* és a pattanások, mitesszerek megelőzésében*. Ha normál vagy száraz a bőröd, a kollagén booster vagy hialuronsavas szérum újbóli, esti használatával “extrázhatsz”.
*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által 11 résztvevő bevonásával (28 napos használattal) végzett kutatás szubjektív felhasználói visszajelzései alapján



  • Végül, de nem utolsósorban: a reggelid és a vacsorád is legyen bőrbarát. Mindennel, ami a tányérodra kerül, egyúttal az arcbőrödet is táplálod, óvod. Sok zöldség és gyümölcs, több liter cukormentes folyadék (lehetőleg víz), odafigyelés az optimális mennyiségekre, ezek a klasszikus alapszabályok. Milyen zöldségeket tartanak hagyományosan öregedésgátlónak? Ebben a korábbi bejegyzésemben 3 természetes praktikát osztottam meg a ráncok ellen, köztük ezt a titkot is.

Arcápolási rituáléd akkor lesz igazán olyan egyszerű és élvezetes, mint kedvenc teád elkészítése, ha lélekben is könnyedén veszed ezeket a teendőket. Ne engedj se a hatékonyságból, se a természetességből, de tudd, hogy a szépséged nem múlhat a külső elvárásokon, csakis magadnak kell megfelelned. Csak lazán, stresszmentesen!

Milyen a Te arcápolási rituáléd? Mondd el a Mannásoknak, örülni fognak!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Bernadett
    • 2023-03-18 12:57

    Lenne egy kérdésem. Nekem nem logikus, hogy a szépségolaj után használjuk a kámforos szappant, el tudnád magyarázni, miért jó ez?
    Én pont fordítva szoktam, először tisztítok a szappannal, utána olaj.

    • Bernadett
    • 2023-03-18 12:57
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2023-03-20 06:48

      Kedves Bernadett!
      A szépségolajok sminklemosóként is működnek, ezért ajánlottuk
      először ezeknek a használatát.
      Miután a sminket eltávolítottad a bőrödről, jöhet a szappan, amely
      tökéletesen tisztítja, puhítja és ápolja bőrödet.
      Örömteli Mannázást kívánunk! : )

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2023-03-20 06:48

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet