Csak 10 perced van rendet rakni? Így csináld!
csak 10 perced van rendet rakni? Így csináld!

Csak 10 perced van rendet rakni? Így csináld!



Ilyenkor karácsony táján nálunk is hatalmas a vendégjárás, szinte mindennap jönnek hozzánk, vagy mi megyünk vendégségbe valahová. Az is előfordul, hogy valaki a sarokról telefonál, hogy ugye nem zavar, épp csak beugrana egy tál süteménnyel vagy egy üveg pezsgővel, hogy boldog karácsonyt, boldog újévet kívánjon.

Meglehetősen kellemetlen a legnagyobb felfordulás közepette vendéget fogadni, ezért arra gondoltam, Neked is jól jöhet a hét legjobb trükköm: hogyan készülj fel arra, ha váratlan látogatód érkezik.

Így tudsz villámgyorsan rendet csinálni a lakásban (vagy legalábbis elérni, hogy a vendégeidnek úgy tűnjön, hibátlan rend van nálad):

1. Söpörj be mindent a vízszintes felületekről egy nagy kosárba vagy dobozba, és rejtsd el valahová. Majd ha elmentek, ráérsz kipakolni, szétválogatni.

2. Csukj be minden szekrényt, ajtó Meglepő, mennyire rendezettebbnek tűnik tőle a lakás.

3. Tisztítsd meg az előszoba- és a fürdőszoba tükrét, ettől az egyperces művelettől az egész helyiség tisztább érzetet kelt.

4. Pakolj ki a mosogatóból! A szennyes edény látványa helyett az üres és tiszta mosogatótálca várja a vendéget. Ha nincs idő elmosogatni sem, elrejtheted a mosatlant a sütőbe – csak arra ügyelj, ne felejtsd ott!

5. Hatalmas halom ruha vár összehajtogatásra a fotelben? Ha nem tudod eldugni, dobj rá egy takarót, és dekoráld párnákkal, így csak annyi a feladatod, hogy megakadályozd, nehogy ráüljön valaki.

6. Csinálj hangulatvilágítást! Gyújts gyertyát, mécsest! A legjobb, ha méhviaszból készült gyertyát használsz, mert tisztítja a levegőt, és az égés során keletező gázok sem okoznak irritációt.

7. Szellőztess ki, azután permetezz a levegőbe virágvizet, vagy készíts vegyszermentes, natúr légfrissítőt! Így csináld: egy evőkanál. szódabikarbónában keverj el kiskanállal 8-10 cseppet a kedvenc illóolajadból, töltsd bele egy üres, tiszta szórófejes flakonba, majd öntsd fel két csésze ásvány- vagy tisztított vízzel. Rázd össze, és már kész is. Légfrissítésre, illatosításra elsősorban az eukaliptusz, a citrom, a bergamott, és a geránium illóolajokat ajánlom.

Stresszmentes, nyugodt ünnepet kíván Neked

Varga-Darabos Andrea
Szappantündér

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Ágnes
    • 2015-12-29 08:05

    Érdekes. Karácsonykor éppen nem ettem semmi különlegeset, mondhatni szinte semmit. Nem azért, mert nem volt, hanem kedvem nem volt hozzá. Tegnap pl. pecsenyezsíros kenyeret ettem. Szóval nálam tényleg nem az evésről szól az ünnep. Hálistennek.

    • Ágnes
    • 2015-12-29 08:05

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet