A téli hajápolás 2 fortélya
a téli hajápolás 2 fortélya

A téli hajápolás 2 fortélya



Télen sokféle külső hatás éri a hajunkat, melyek nem kíméli a frizurát. Zsírosodik, lapul, kezelhetetlen. Korántsem lehetetlen ezeket kezelni, csak ismerni kell a fortélyokat. Két remek tippet hoztam most neked!

  1. A rendszeres hajmosás tisztít és ápol is.

Most biztosan azt mondod: „azt eddig is sejtettem, hogy a tiszta haj jobban néz ki, mi ebben mi az újdonság?” Valóban, a hajmosás magától értetődik, a hajat tisztítani kell. De van valami, amiről nem beszélünk. Télen sokkal nagyobb macera a hajmosás, hajlamosak vagyunk halogatni, kivenni a napi rutinból, mindenféle trükkös frizurával leplezni, hogy hajunk nem friss. Előre tartunk tőle, hányféle sampon, balzsam vagy ápolószer kell. Ráadásul a szabad levegőn ilyenkor nincs mód hajat szárítani, mindenképp hajszárítóhoz kell nyúlni. Mindez hosszú hajnál végképp időigényes folyamat, amibe inkább bele sem fogsz.

Könnyen segíthetsz ezen, ha a hajmosást összefésülöd a napi rutin egyik-másik elemével, így fel sem fog tűnni, hogy hajat mosol. A Manna Egészséges tippek szappan például észrevétlenül épül bele mindennapjaidba, mert használata rendkívül egyszerű. Bevizezed a hajad, beszappanozod, hagyod, hogy habozzon, megmosod, majd alaposan leöblíted.

Ha megkedveled és szokásoddá válik a használata, rövid időn belül kiváltja a sampont és a hajbalzsamot, de még a hajvégápolót, vagy a fényesítő szérumot is. Azaz egyetlen szappan elég lesz a gondos, alapos hajápoláshoz. Erre már nem tudsz csak úgy nemet mondani, hiszen ennél egyszerűbb módszer nem létezik arra, hogy hajmosás ürügyén időt, pénzt, energiát takaríts meg. Csak előveszed az ápoló, selymes olajokkal teli hajmosószappant és egészséges tincseket varázsolsz magadnak vele.

Mivel különösen zsírosodásra hajlamos, korpás hajra, töredezett hajra javasoljuk, télen igen jó szolgálatot tehet. Amit a fűtött szobák száraz levegője, a folytonos sapkaviselés vagy a téli hideg elvesz, azt a hajmosószappan visszaadja, a hajápolás tortúrából sima rutinná válik.

  1. Az illat a téli frissesség titka.

A frissen mosott haj érzete csodás dolog. Lágy, selymes, jó simogatni, hozzáérni, beletúrni, dús és fényes, nem győzöl vele betelni. Ez az illúzió azonban gyorsan elillan. Mivel újra meg újra érezni szeretnéd, milyen a frissen mosott haj, gyakoribbá válik a hajmosás – de ebbe könnyen belefásulhatsz, főleg télen (lásd 1. pont).

Ekkor siet a segítségedre az illatorgia.

A haj könnyen magába szívja az illatokat, legyen az ételszag vagy a téli utca füstszagú levegője. Fordítsd ezt a tulajdonságot előnyödre, válasz olyan hajsampont, amelynek elbűvölő illata megsokszorozza a frissen mosott haj wow-faktorát.

Ha illat is társul a friss hajhoz, azt még a legszürkébb téli időben is sokkal üdébbnek, könnyen kezelhetőbbnek fogod érezni. Az, hogy meddig marad meg az illat, sok mindentől függ: a hajad minőségétől, jellegétől kezdve odáig, hogy viselsz-e napközben sapkát, milyen hideg a kinti levegő, mennyire meleg és száraz a benti levegő.

Az én egyik favoritom a Natúr sampon száraz, normál hajra, melynek mennyei édes-virágos illatáról a rózsaszín lótusz illóolaj tehet. A lótuszvirág az újjászületés, a szépség, a harmónia szimbóluma, a te hajadat is egészen az illatos megtisztulásig repíti.

A tiszta, illatos haj egy hétköznapi csoda. Nézz szét, hogyan váltjuk valóra!

Bővebben is érdekel a téma? A téli natúr hajápolásról, mely semmilyen vegyszeres összetevővel nem károsítja a hajadat, itt írtam korábban.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így nem lesz rémálom a karácsonyi készülődés - blog

    Így nem lesz rémálom a karácsonyi készülődés

    Te is szoktad azt mondogatni, hogy „idén karácsonykor végre másképp lesz?” Időben ráhangolódunk az ünnepre, mindenre jut majd elég idő (főként az ajándékok beszerzésére), és boldog mosollyal az arcunkon állunk a fa alatt…

    Megnézem
  • egy ragyogó téli nap a mannával - blog

    Egy ragyogó téli nap a Mannával

    A Mannákkal a teljes arc- és testápolási rutinodat lefedheted. Sőt, mi több, jelentősen egyszerűsítheted a bőrápolást, kiváltva egy sor más, szintetikus kozmetikumot. Hogyan tedd ezt télen?

    Megnézem
  • natúrkozmetikum mellé vegán divat illik? - blog

    Natúrkozmetikum mellé vegán divat illik?

    A vegánság egyben életforma is, mely arról tanúskodik, hogy felelősséget érzünk a környezet iránt. Akinek fontos, hogy a szappan, a sampon vagy a fogkrém ne tartalmazzon állati összetevőket, az a ruhatárát is megválogatja.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet