Takaríts fillérekből, házi praktikákkal
takaríts fillérekből, házi praktikákkal

Takaríts fillérekből, házi praktikákkal



Ugye milyen csodás érzés, amikor hazaérve egy tiszta otthon vár Rád?

Sehol egy mosatlan edény, egy székre dobott ruha, csak finom illat és rend. Ezt nem csak a rendmániások tudják ám elérni! Minden nap csak egy kicsit kell odafigyelned és cserébe az otthonod valóban otthonossá válik.

Ha felméred a tisztítószereidet, nagy esély van rá, hogy sokfélét fogsz találni, hiszen szinte minden felülethez mást használsz. Ha pedig megnézed az összetevőiket, akkor biztosan fogsz találni közöttük mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabéneket, szulfátokat és mindenféle fura rövidítést.

Mutatok helyettük natúr, filléres tippeket!

Filléres megoldások

Ez a csere a pénztárcádon is könnyíteni fog, hiszen amellett, hogy olcsóbb megoldásokat fogsz találni, egy-egy környezetbarát tisztítószert több mindenre is fel fogsz tudni használni. Ráadásul nem kell fizetned a csomagolási- és reklámköltségekért sem.

A legkedveltebb környezetbarát tisztítószerek közé tartozik a szódabikarbóna, az ecet, a citromsav, a mosószóda, a mosódió, az illóolajok, a mosószappan.

Kezdjük a fürdőszobádban!

Az ecetet szinte mindenre fel fogod tudni használni. Vízzel vegyítve csíkmentesen meg tudod vele tisztítani az ablakokat, tükröket. Kitűnően le tudod takarítani a csempéket, a kádat, csapot, zuhanyfülkét. Amellett, hogy tökéletesen fertőtlenít és eltünteti a vízkövet, fantasztikusan csillogóvá varázsolja a fém felületeket. A WC csésze kitakarítására is tökéletes. Az ecet illata miatt pedig egyáltalán ne aggódj, mert azt egy kis szellőztetéssel hamar el tudod tüntetni. Cserében viszont a fürdőszobád olyan lesz, mint újkorában.

Még mielőtt továbbmennénk a következő helységbe, dobd be a szennyest, de felejtsd el a mosóport! A mosószóda vagy a mosódió tökéletesen tisztít és ráadásul ruháidban nem maradnak meg a kémiai anyagok, amelyeket a mosópor és az öblítő tartalmaz. A mosódió víz hatására szappanként viselkedik és amellett, hogy eltávolítja a szennyeződéseket, tisztít, fertőtlenít és a szagokat is közömbösíti. Így nem lesz szükséged mesterséges öblítőre.

Az öblítő helyett használj természetes illóolajat. Próbáld ki valamelyik csodás, 100 %-ban természetes Manna illóolajat. Annyiféle illóolaj közül választhatsz, hogy minden évszakhoz és hangulathoz találni fogsz megfelelőt. A teafa, rózsa, citrom, citromvirág, vérnarancs, levendula, bergamott, eukaliptusz illóolajok mind tökéletes illatosítói lesznek ruháidnak, sőt, párologtatóba, vagy a fürdővízbe csepegtetve is fantasztikusak.

Irány a konyha!

A zsíros felületek legjobb ellenfele a szódabikarbóna. Csak szórj egy keveset a tűzhelyre, a konyhapultra vagy akár a hűtőre, mikróba és egy nedves szivaccsal súrold át.

Ezután porszívózz fel és a felmosáshoz oldj fel egy fél vödör forró vízben 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd csepegtess bele illóolajat, hogy az egész lakást áthassa a csodás tisztaság illata.

Ha parkettád van, a forró vízhez adj 1 dl olívaolajat és facsard bele egy citrom levét. Bolondítsd meg pár csepp citromos illóolajjal, és máris ragyogóan tiszta és illatos lesz minden. Az olívaolajjal kitűnően tudod ápolni és tisztítani fa bútoraidat is. Töröld át vele a bútort, majd egy száraz ronggyal fényesítsd a felületet.

Jó munkát, tiszta otthonodban pedig meghitt időtöltést kívánok!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz - blog

    Hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz

    Itt a tavasz és végre nem kell sapkák alá rejteni hajkoronádat! Viszont a tél nem csak a bőrödet viselte meg, sajnos a hajadat is kiszáríthatta. Ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan ápold, hogy visszanyerje puhaságát és fényét. De nem mindegy, ezt mivel teszed.

    Megnézem
  • minden, amit tudnod kell a mannák csomagolásáról - blog

    Minden, amit tudnod kell a Mannák csomagolásáról

    A Manna igazi családként működik. Hasonlóak a céljaink, a nézeteink, a küldetésünk. A környezettudatos gondolkodás is összeköt minket. Szeretnénk minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk ezért.

    Megnézem
  • csodás otthoni manna szeánszok - blog

    Csodás otthoni Manna szeánszok

    A saját magunkra szánt időt áldozzuk fel leginkább a takarítás, a bevásárlás, vagy bármi, fontosabbnak tűnő tevékenység oltárán. Azonban akkor tudunk igazi társak, anyukák, barátok lenni, ha néha saját magunkkal is törődünk. Így hát, gyújts meg pár gyertyát, tedd be a kedvenc zenédet és adj Magadnak pár kellemes percet a kedvenc Mannáiddal!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Emese
    • 2020-06-24 11:13

    Köszönöm a hasznos tippeket!

    • Emese
    • 2020-06-24 11:13

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet