Problémás a bőröd? Erre is figyelned kell!
problémás a bőröd? erre is figyelned kell!

Problémás a bőröd? Erre is figyelned kell!



Ha Te is állandó bőrproblémákkal küzdesz, szinte biztos, hogy rengeteg mindennel próbálkoztál már. Akár aknétól szenvedsz, akár attól, hogy a bőröd rettenetesen érzékeny, és könnyen kiszárad, kipirul és húzódik, érdemes végiggondolnod a következőket:

1. Lehet, hogy egészségügyi oka van annak, amit a bőrömön látok?
Gyakran valamilyen emésztési, felszívódási probléma, rejtett a tejcukorérzékenység, vagy tejfehérje allergia, esetleg a túlzott só- és adalékanyag fogyasztás okoz bőrproblémákat. Ezek kis odafigyelést igényelnek, de érdemes kipróbálni, hátha ez az oka a bőrproblémáidnak.

2. Lehet, hogy nem a megfelelő termékekkel ápolom a bőröm?

Sokan érzékenyek valamely kozmetikai iparban használt kemikáliára, Lehet, hogy Te is közéjük tartozol? Ők azok, akik a bőrtípusuknak megfelelő natúrkozmetikumok használatával gyorsan megszabadulhatnak ezektől a kínzó problémáktól.

3. Esetleg a víz a hibás?

Igen, ez is könnyen előfordulhat. A túl sok ásványi anyagot, vagy különféle fémeket tartalmazó kemény víz is okozhat bőrirritációt. Ha Neked is nagyon érzékeny, gyulladásra és kipirosodásra hajlamos a bőröd, érdemes lágyított, tisztított vizet használnod arctisztításhoz, ezzel megelőzheted, vagy legalábbis csökkentheted a kiváltó okok számát.

Magyarországon többnyire túl kemény a víz, a gyors vízkőképződést Te is tapasztalhatod a konyhai eszközökön. A vízminőség összefügg a vízzel elkészített ételek, italok ízével is, ezért ha igazán finom kávét vagy teát készítenél, érdemes erre is odafigyelned. Sőt, ezért is érdemes hajmosás után egy-két evőkanál ecetet is a lemosó vízhez keverned, ha igazán csillogó hajra vágysz.

Ha extrém érzékeny a bőröd, így tisztíthatod, táplálhatod és hidratálhatod hatékonyan:

Zuhanyzáshoz, arcmosáshoz használd a leggyengédebb ápolás céljára megalkotott Mannák egyikét.

Ha még így sem vagy tökéletesen elégedett az eredménnyel, kipróbálhatod azt is, hogy arcmosáshoz tisztított, lágyított, szűrt, vagy palackos ásványvizet használsz. Ezután a még enyhén nedves bőrbe simíts Prémium sheavajat, vagy a kedvenc Szépségolajadat, és apró, ütögető mozdulatokkal segítsd a beszívódását.

Vízmentes sminklemosáshoz néhány csepp Organikus szűz kókuszolajjal (ha pattanásképződésre hajlamos a bőröd, akkor Argán Szépségolajjal) átitatott vattakorongot használj: óvatosan töröld át az arcod. Ha eddig nem próbáltad, ne lepődj meg, hogy milyen fantasztikusan hatékonyan távolítja el a festéket vegyszerek, dörzsölés és irritáció nélkül. Ha még tíz-tizenöt perccel később is zsírosnak, olajosan fénylőnek találod a bőrfelületet, a felesleget így itathatod fel: boríts rá egy puha papírzsebkendőt, és nyomkodd rá óvatosan a fénylő területekre, majd néhány másodperc után húzd le.

Az eredmény magáért beszél majd.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:24

    És az olajjal történő sminklemosásról pedig annyit, hogy először nem hittem, de tényleg beválik! Ugyan én egy picit szoktam dörzsölni, hogy teljesen lejöjjön, és nagyon kell vigyázni, hogy minél kevesebb kerüljön a szembe, mert akkor jó darabig homályosan látsz és kipirosodik, néha csíp is. De már egyre jobb vagyok benne. =) Mondjuk én úgy szoktam, hogy rákenem a pillámra, utána törlöm le vattapamaccsal. De beválik!

    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:24
  • avatar
    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:23

    A víz minősége szerintem is nagyon-nagy probléma Magyarországon, legalábbis erre mifelénk biztosan. Hamarosan összespórolunk egy víztisztító berendezésre mind a konyhába, mind a fürdőbe.

    • Alexandra
    • 2015-12-07 12:23
  • avatar
    • Bettina Anikó
    • 2015-11-30 22:07

    Szintén nagyon hasznos cikk! Lehet, hogy nem túl ktg.hatékony megoldás, de én is palackos ásványvízzel mosom a pofim... különben folyamatosan száradt, főleg így őszi-téli időszak beköszöntével.:S
    Majd megrendeltem a "Problémamentes bőr" csomagot, és a gondom azóta is tovaszállt. :)

    • Bettina Anikó
    • 2015-11-30 22:07

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet