
Mik azok az antioxidánsok
Rengeteget hallani és olvasni arról, hogy egyél-igyál antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, kend a bőröd antioxidánsokban gazdag kozmetikumokkal.
Annyit szinte mindenki tud, hogy a zöld tea, az étcsokoládé, a sötét színű héjjal rendelkező zöldségek, gyümölcsök tartalmaznak a legtöbbet belőlük természetes formában.
De mik is ezek pontosan, és miért olyan fontosak?
Leginkább úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek a szervezetednek regenerálódni, ellensúlyozni a különböző káros hatásokat, mint- a Nap bőröd DNS-ét roncsoló UV-sugarai
- környezetszennyezés, füst, por
- stressz
- a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok
- egyéb, élelmiszerekkel felszabaduló szabad gyökök.
Az antioxidánsok azonban segítenek neked, és védenek az idegrendszeri károsodástól, a szív- és keringési problémáktól, a ráktól, lassítják az öregedés folyamatát, és erősítik szervezeted természetes védekezőrendszerét.
Ezért fogyassz rendszeresen A-, C-, E- vitamint, karotinoidokat, telítetlen zsírsavakat, közülük is az Omega-3-at nagy mennyiségben tartalmazó élelmiszereket.Tankold fel a szervezeted eperrel, szederrel, áfonyával, paradicsommal, sárgarépával! Akkor a legjobbak, ha frissek és vegyszermentesek!
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!