Méregtelenítéshez, salaktalanításhoz
méregtelenítéshez, salaktalanításhoz

Méregtelenítéshez, salaktalanításhoz



A hagyományos böjti időszak még messze van, az év eleje mégis remek alkalom arra, hogy változtass az étrendeden is, mert bizony az ünnepi időszak a bőrödön is nyomot hagyhat, ha egyébként is bőrproblémákkal, aknéval, pattanásokkal küzdesz.

Akár az egészségesebb életmód, akár a fogyókúra, akár a szervezeted tehermentesítése, méregtelenítése vagy a tiszta, szép, makulátlan arcbőr a célod, a bőséges folyadékfogyasztás mellett a másik dolog, amire érdemes odafigyelned, az a növényi rostokban gazdag élelmiszerek fogyasztása.


A növényi rostok emésztése hosszabb időt igényel, ezért hosszabb időre eltelítenek, ritkábban leszel éhes, de sokkal energikusabbá válsz, ha rostban gazdag ételeket fogyasztasz. A rostok egy részét nem tudja hasznosítani a szervezeted, így ezek segítségedre lehetnek az anyagcseréd rendezésében, felgyorsításában, a koleszterin – és vércukorszinted csökkentésében, ami kapóra jöhet, ha az utóbbi időben te sem igazán figyeltél oda arra, hogy egészségesen étkezz.

A rostokban leginkább gazdag, télen is könnyen beszerezhető, könnyen és gyorsan elkészíthető élelmiszerek:

Sárgaborsó vagy felesborsó, különféle babok:
krémlevesnek, főzeléknek, köretnek és főzés után lehűtve salátákhoz is kiválóak, sok-sok energiát adnak, kellemesen átmelegítenek a zimankóban.

Lencse
: ha unod a lencselevest- és főzeléket, készíthetsz belőle keleti fűszerezéssel izgalmas, új ételeket, vagy akár szendvicskrémet is. Rengeteg vitamint és nyomelemet tartalmaz, ami jót tesz a hajadnak és a bőrödnek is.

Brokkoli, kelbimbó:
néhány csepp citromlevet facsarva a főzővizükbe elkerülheted a kellemetlen kesernyés ízt, ami miatt sokan nem szeretik ezt a két szuperegészséges, és különlegesen szép zöldségfélét.

Sárgarépa:
nyersen vidd magaddal rágcsálnivalónak, vagy reszeld salátákba. Főzheted levesbe és édességét kihasználva készíthetsz vele akár süteményeket is.

Szeder, málna:
sajnos leginkább csak mélyhűtve elérhető sok helyen, de krémlevesek, smoothie-k készítéséhez így is tökéletes.

Alma, körte, citrusfélék:
ezeket a már unalomig ismert gyümölcsöket is tálalhatod új módokon, salátákba keverve, sütve-főzve.

Teljes kiőrlésű gabonaféléket és olajos magvakat
is fogyaszthatsz ebben az időszakban, ezek szintén számtalan jótékony tulajdonsággal bírnak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet