Mennyi idősnek látszol?
mennyi idősnek látszol?

Mennyi idősnek látszol?



Fiatalabbnak tűnsz a korodnál, netán idősebbnek? Az öröklött tulajdonságok sokkal kevésbé fontosak, mint gondolnád. A Duke Egyetem öregedéstudománnyal foglalkozó kutatói közel ezer 26 és 38 év közötti nő és férfi éveken át tartó vizsgálatával feltérképezték az öregedés folyamatának talán legfontosabb tényezőit. 

Megfigyeléseik nem okoznak nagy meglepetést, de most először sikerült tudományos bizonyítékot találni egy sor öregedést felgyorsító, vagy késleltető tényezőre.

A kutatásban részt vevők közül azok néztek ki fiatalabbnak a valós koruknál, akik egészségesebbek voltak a kortársaiknál.

Közel húszféle vizsgálatot végeztek el a résztvevők egészségi állapotának meghatározásához: a vérnyomás, a testsúly és a koleszterinszint mellett megfigyelték a résztvevők belső szerveinek funkcióinak változását, feljegyezték a testükben lévő gyulladásos folyamatokat 26, 32 és 38 éves korukban is, továbbá az életmódjukat és az étrendjüket is figyelemmel kísérték.

A kutatási eredmények igazolni látszanak azt a régóta közkeletű vélekedést, hogy a bőrünk és a testünk öregedéséért is csak körülbelül 20 százalékban tehetjük felelőssé a génjeinket, a többi 80 százalék rajtunk, az életvitelünkön, és a környezeti hatásokon és életeseményeken múlik, amelyek bennünket érnek.  

Forrás: http://goo.gl/JTbn6h



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Horváth
    • 2015-09-25 16:28

    Nagyon igaz....és az a 80% is biztosan felosztható százalékosan, egyénenként kinek mennyit számít bele, mit eszik, milyen a kedve, mennyit mozog, mennyit és mit használ külsőleg....a szervezet például egészen máshogy gyengül le, ha rossz a közérzeted vagy rosszabb kedved van huzamos ideig, mint akkor, ha a táplálkozásodban nem tudod megoldani egy ideig, hogy egészségesen és rendszeresen étkezz.

    • Horváth
    • 2015-09-25 16:28

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet