Ezekről a tájakról álmodik minden Mannás
ezekről a tájakról álmodik minden mannás

Ezekről a tájakról álmodik minden Mannás



Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ilyenkor a tél kellős közepén egyszerűen imádok arról ábrándozni, hogy távoli, mesés tájakon barangolok.

A Mannák alapanyagai között szerencsére bőven vannak olyanok, amelyek ilyen egzotikus vidékekről származnak, így, ha fényes nappal álmodozni támad kedvem, nagyon könnyű ihletet keresnem. Csak előveszem a kedvenc Mannáimat, és olykor már a tapintásuk, az illatuk is elég, hogy beinduljon a fantáziám.

Bemutatom neked kedvenc Mannás tájaimat, dőlj egy kicsit hátra és tarts velem!

Először irány Afrika a csodálatos sheavajjal.

A natúr, 100% tisztaságú sheavaj hazája az emberiség bölcsője, Afrika. A Manna-birodalomnak pedig maga a sheavaj az alappillére, sok Mannának ez a krémszerű anyag adja fantasztikus lágyságát, simogató textúráját. (Ebben a cikkben bővebben is olvashatsz róla, hogy miért olyan csodás a sheavaj.)

A sheavajat Nyugat- és Közép-Afrika szavannáin honos karitéfa, diójából sajtolják és több ezer éve használják már a bőr szépítésére. A Mannákban kizárólag organikus, prémium sheavajat használunk, mely nem túlzás, hogy egyenesen a diót termő karitéfáról kerül a Mannákba. (Ne mulaszd el ezt a cikket sem, mert részletesen bemutattam, hogy is néz ki a shevaj gondos feldolgozása.)

Amikor a lágy sheavaj a bőrödhöz ér, máris elképzelheted, hogy ott vagy, ahol a ghánai asszonyok Afrika kincsét szüretelik.

A forró trópusi levegő csak úgy vibrál, az ég valószerűtlenül kék, a távolban állatok neszét hallod. Végül is Afrikában vagy és bármi lehetséges: vadállatok sétálhatnak át előtted békésen, miközben te alig győzöl betelni a szavanna látványával.

Melyik sheavajas Mannát ajánlom a hamisítatlan Afrika-élményhez? Próbáld ki a Vulkáni kőzeten szűrt sheavajat római kamilla illóolajjal, már csak azért is, mert Afrikából máris tovább repülhetsz Itáliába.

Gyerünk a mediterrán tájakra a római kamillával!

Az édesen fűszeres illatú római kamilla valóban mediterrán eredetű növény, ám egyáltalán nem Olaszországból, pláne nem Rómából származik.

Kedves, finom neve alapján viszont akár lehetne ő az új barátnőd is, így, csupa nagybetűvel: „Római Kamilla”.

Vele az élet csupa játékosság: elképzelheted, hogy nagy sétákat tesztek egy virágos nyári mezőn, energiával telítődtök a napsütésben, a táj láttán rácsodálkoztok az élet szépségére.

Jöhet a mediterrán szappanélmény? Feltétlenül próbáld ki a római kamillavirág 100%-os tisztaságú olaját Kamillavirág szappan formájában is.

És legyen egy kókuszillatú saját álomvilágod is.

Miután kiszellőztetted a fejed a római kamillával, térj vissza egy kicsit a forró Afrikába, az organikus szűz kókuszolaj otthonába.

Én nagyon kedvelem a kókuszt: nem csak ápoló kókuszolajként, de egy Manna bőrradírban kókuszreszelékként is felhasználtam, hiszen segít simává varázsolni a bőrt.

Külön elvarázsol, hogy minden változatának más az aromája. Míg az olaj inkább kellemesen édeskés, a kókuszreszelék a kedvenc kókuszos sütik édességét idézi.

De a legjobban talán az szeretem, hogy a kókuszillat bármikor képes arra, hogy messzire vigyen. És egy kókuszillatú világban bármi megtörténhet! Mindig forró nyár van, mindig hűs a csobbanás a tengerben, lágy szellő fújdogál…. és a bőröd olyan bársonyos, amilyennek mindig is szeretted volna érezni.

Benne vagy a kókuszos fantáziavilágban? A COCO csokis szappanban csipetnyi kakaóval bolondítottuk meg a tápláló bársonyos kókuszolajat. Próbáld ki és meglátod, ez lesz az a kis lépés, amivel a nagy út kezdődik.

Álmodozz bátran!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • mákod van a mannával - blog

    Mákod van a Mannával

    A mákot azért szeretjük olyan nagyon, mert bár nem túl tolakodó, harsány alapanyag, mégis vagány karaktert adhat egy Mannának.

    Megnézem
  • békés karácsony a rokonokkal? Így menni fog! - blog

    Békés karácsony a rokonokkal? Így menni fog!

    Hogyan éld meg békében, harmóniában rokonaid elkerülhetetlen közelségét az ünnepek idején? Fogadd szeretettel tanácsainkat a vendégvárós karácsony sikeréhez!

    Megnézem
  • csók! itt a mindenmentes habcsók - blog

    Csók! Itt a mindenmentes habcsók

    Ilyenkor ünnepek idején sok időt töltök a konyhában, és a következő napok, hetek menüjét tervezgetem, gondolom, ez veled is így lehet. Bevallom, gyakran a látvány az, ami megragad, és van, amit nem is tudok kiverni a fejemből.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet