Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgat...

Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvasod, akkor mára akár fél kilóval kevesebb vegyszert vittél volna be a szervezetedbe...

Tudtad, hogy egy átlagos reggelen az ébredés és az indulás között mennyi káros anyag érintkezik a bőröddel?

 • 6:50

  egy ébresztőóra felsikít a szobában. Kata álmosan ásítozik és megindul a fürdőszobába. Előkapja fogkeféjét, rábiggyeszt egy adag Natrium Fluorid-os fogkrémet, majd megmossa fogát. Arcmosáshoz markába nyom egy mogyorónyi Sodium Lauryl Sulfate-os arclemosót és beáll a zuhany alá.

 • 6:57

  Bőrére önti a szuper kettő az egyben vattacukor illatú Dietanolamine tartalmú kemikáliát és megmossa haját, majd lezuhanyzik egy kis Propylen Glycol-os tusfürdővel. Miután leöblíti testét a szintetikus illatanyagokkal átitatott törölközővel, bedörzsöli vizes bőrébe a fürdőlepedőben meglapuló vegyszereket.

 • 7:07

  Kata kávét főz, beleteszi a mesterséges édesítőszert. Amíg a kávé hűl, felöltözik.

 • 7:13

  Kata már ruhában áll a tükör előtt és elkezdi sminkelni az arcát: magára ken egy jó adag Polyethylene Glycol-lal teli alapozót, hajára fúj egy kis Dimethycone-t, majd végezetül szintetikus illatanyagokkal beparfümözi magát.

 • 7:30

  Kata lehörpinti a már rég kihűlt kávét, bedobja a mosogatógépbe a csészét, majd eltakarítja a foltokat egy antibakteriális törlőkendővel.

 • 7:36

  Kata kilép az ajtón. A reggeli ébredés óta a bőre brutálisan sok vegyszerrel találkozott - sokkal többel, mint amit itt felsoroltunk. És a Te bőröd hány vegyszerrel érintkezik reggelente? És egész nap?

Vajon Te is öntudatlanul mérgezed magad a testápolás helyett?

Azt már régóta tudjuk, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Ez a bőrünkre is érvényes: azok (is) vagyunk, amit a bőrünkre kenünk. A bőrünk a legnagyobb szervünk, szervezetünk első védelmi vonala.

Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme. Védelem a kiszáradástól, a hőmérséklettől, a fertőzésektől és a káros anyagoktól. De ahhoz, hogy kellőképpen el tudja látni a funkcióját, Neked is vigyáznod kell rá!

Annak ellenére, hogy a környezetvédelem, a természetes dolgok iránti igény rohanó világunkban is egyre népszerűbb, hajlamosak vagyunk elbagatellizálni olyan dolgokat, mint például hogy mi az, amivel fürdünk.

A lényeg, hogy minél gyorsabban tiszták legyünk. Tényleg ez a lényeg?

Ha olyan kozmetikai termékeket használsz, amit a nagy bevásárlóközpontok polcairól emelsz le, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy több olyan összetevőt is tartalmaz, ami károsíthatja a bőröd és ezáltal az egészséged.

Még a természetesnek mondott kozmetikumokban is általában minimum egy szintetikus összetevőt találhatsz. Hogy mi ebben a pláne?

Tudom, hogy Neked is fontos az egészséged, és szívesen választasz a modern és természetes termékekből a szépségIPARI helyett. Nehéz megállapítanod, hogy valóban 100%-ban természetes-e az a kozmetikum, amit a kezedben tartasz? Ennek egyetlen hatékony módja: ha alaposan elolvasod a termék összetevőjének listáját!

"Oké, de honnan fogom tudni, hogy mi káros a bőrömnek?"

Ebben szeretnék Neked segíteni, ezért összeállítottam a 13+1 legveszélyesebb szintetikus összetevő listáját és azt, hogy miért kellene ezeket messziről elkerülnöd!

Miután elolvasod ezt a cikksorozatot, Téged sem lehet többé átverni a szép csomagolással, a vattacukor illattal és a „szuperselymeslesztőleabőre” ígérettel.

Szeretném miharabb elküldeni Neked a "Mindennapi kozmetikumaink 13+1 legveszélyesebb szintetikus összetevője" című cikksorozatunkat, cserébe csak annyit kérek, hogy add meg a neved és az email címed ahová küldhetem.

További vegyszermentes szép napot, Varga Darabos Andrea

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet