Ylang-ylang
ylang-ylang

Ylang-ylang



A trópusi cananga fából nyerik ki az egzotikus nevű ylang-ylang kivonatot, mely sok parfüm összetevőjeként lehet ismerős.

Az elnevezés a tagalo nyelvből ered és erdőn kívülit, illetve a ilang-ilan szóból fordítva ritkát és kiválót jelent. De nem véletlenül nevezik a virágok virágának is. Ezek után biztosan kíváncsi vagy, mit is köszönhetünk neki a mindennapokban.

Nem csak a neve, hatása is különleges

Az ylang-ylang illata édes, a jázmin és a narancs keverékéhez hasonlít leginkább. Ezért is használják gyakran parfümökben, hiszen tökéletes keleti hatást lehet elérni vele.

Aromaterápiás hatása antidepresszánsként és nyugtatóként is alkalmassá teszi. Kiváló stresszoldó és feszültségcsökkentő.

Már az évszázadokkal ezelőtti Ázsiában is használták sebek kezelésére és a felülfertőződés elkerülésére.

Magas antioxidáns tartalma miatt fantasztikus hatással lehet a bőrre. Kúraszerűen alkalmazható a hajhullás kezelésére is.

Kitűnően csökkenti a magas vérnyomást, és képes megszünteti az izomgörcsöket is.

A vonzódás elősegítésére

Az ylang-ylang a szerelem virága, hatásos afrodiziákum is. Illóolajként, pár cseppel illatosítva a fürdővizet, masszázs során alkalmazva, vagy akár a belőle készült parfüm illata is, kitűnő vágyfokozó.

A Fülöp-szigeteken ezzel a virággal hintik be a hitvesi ágyat, hogy csökkentsék az első együtt töltött éjszakával járó stresszt. Bódító illatával elősegíti a szerelmesek egymásra hangolódását.

Természetes összetevője, a linalool, mely segít elérni a lelki megnyugvást és a meghitt hangulatot.

De vigyázz, illata nagyon intenzív, így elég csupán egy-két csepp belőle, hogy nehogy az ellenkezőjét érd el annak, amit szeretnél! Nagyobb mennyiségben fejfájást is okozhat.

A Mannákban is helye van

Az ylang-ylang gyakori alkotóeleme a Mannáknak is.

A COCO ylang-ylang folyékony szappan a kókuszolaj kényeztetését ötvözi a szezámolaj finom ápolásával, melyre a koronát az ylang-ylang bódító illata teszi fel. Ne csodálkozz hát, ha sokkal gyakrabban vágysz a kézmosásra, hiszen minden alkalom a buja, keleties illattal és a gondoskodó ápolással ajándékoz meg

Ha nem csupán kezeidet szeretnéd bevonni ezzel a varázslatos illattal, a Manna Tündérrózsa szappan bársonyosan puha habja háromféle illóolaj illatával vonja be bőröd. A muskotályzsálya messzire űzi borús gondolataid. A virágok-virága, az ylang-ylang pedig nem csak Téged, de Párodat is garantáltan rabul fogja ejteni illatával.

Ha nem elégedsz meg a fürdő utáni, bőrödet bevonó illattal, akkor merülj el benne a Vulkáni kőzeten szűrt sheavaj testápoló segítségével, mely narancs és ylang-ylang illattal fog körüllengeni Téged. Ez a vaj, a vulkáni kőzeten át történő szűrés hatására elveszíti füstös jellegét, így teljesen átadva a helyet az egzotikus illóolaj adta buja illatoknak. Ezt a Mannát szinte egész testeden használhatod. Bársonyossá varázsolja bőrödet a sarkadtól egészen a hajvégekig, hiszen azokat is ápolttá teszi.

Ne félj hát kihasználni az ylang-ylang természet adta tudását, hiszen segítségével pezsgőbbé teheted mindennapjaid és ezt át tudod adni azoknak is, akik igazán közel állnak Hozzád. Használj ki minden alkalmat arra, hogy örömet szerezz és okozz. Szerelmetek virága legyen olyan örök, mint az örökzöld cananga virága, az ylang-ylang.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet