Vajon lelki okokból leszünk betegek?
vajon lelki okokból leszünk betegek?

Vajon lelki okokból leszünk betegek?



„Minden betegség mögött lelki okok állnak” – szól a mondás, és habár az igazság valószínűleg nem ilyen egyszerű, nem zárhatjuk ki, hogy lelkiállapotunk igenis felelős azért, ami a testünkben történik.

Az, hogy a betegségek kialakulásának lelki okai vannak, megfigyeléseken alapszik. Gondolj csak bele: amikor úgy érzed, teljesen magad alatt vagy, hatalmas rajtad a stressz és szinte remegsz az idegtől, ráadásul a családodban is problémás ügyek zajlanak, akkor sokkal hamarabb elér az influenza, vagy egy egyszerű fejfájás. Ezen nem is kell csodálkoznod, hiszen a test a megemelkedett stressz leküzdéséhez extra energiákat használ fel, felborulhat a hormonháztartás, az alvás minősége és mennyisége csökken, és mindezek miatt aztán az immunrendszered is legyengül, és könnyen ledönt a lábadról az első vírus vagy baktérium. A legyengült immunrendszer persze lehet, hogy jóval lassabban ad neked üzenetet. Autoimmun betegség, pikkelysömör és visszatérő ekcémás tüneteid hátterében is állhat a lelki egyensúly hiánya.

Természetesen mindezek az összefüggések nem ilyen egyértelműek, tehát ha nehezebb időszakot élsz át, akkor attól nem feltétlenül fogsz megbetegedni, viszont tudnod kell, hogy a negatív érzelmeknek és gondolatoknak igenis hatása van a szervezetedre. A vállak és a csípő például kifejezetten azok a területek, ahol tároljuk az érzelmi blokkokat. Éppen emiatt nem véletlen, hogy egy jó alapos váll masszázs, vagy egy csípőnyitó jóga gyakorlatsor után akár könnyek is szökhetnek a szemedbe a megkönnyebbüléstől, mert ilyenkor felszabadulnak az érzelmi blokkok.

Nem állíthatjuk, hogy minden betegségnek lelki okai vannak, és senkit sem biztatnék arra, hogy ne szedje az orvosa által felírt gyógyszert.

Bizonyos tüneteknél és betegségeknél igenis orvoshoz kell fordulnod, hiszen nem lehet mindent megoldani egy kis gyógyteával és pihenéssel. Azt viszont jó, ha tudod, hogy a betegségek felbukkanásának összetett okai vannak. Annak például, hogy fáj a vállad, lehet az az oka, hogy megrándítottad egy rossz mozdulat által, vagy olyan ülőmunkát végzel, ami miatt feszültté válnak az izmok, de az is lehet, hogy rengeteg gond nyomja a válladat a szó átvitt értelmében, és ez ütközik ki fizikai fájdalom formájában. Az esetek többségében mindezek valamilyen kombinációja okozza a fájdalmat. Amikor betegségekről beszélünk, akkor nem állíthatjuk, hogy a kulcs csakis a mi kezünkben van. Születésünkkor mindannyian bizonyos génállománnyal rendelkezünk, és ezekben kódolva van, hogy milyen betegségekre leszünk hajlamosak. Azt, hogy végül ezek a betegségek aztán valóban megjelennek-e az életünk során, nos, ebben igenis hatalmas szerepe van az életmódunknak és annak, hogy hogyan állunk hozzá a világhoz.

Mindig arra buzdítalak, hogy a rohanó hétköznapokban minden nap próbálj legalább egy negyedórára lelassulni, és magadra figyelni, hogy helyreálljon a harmóniád. Teremtsd meg a belső csendedet, figyelj oda magadra, a gondolataidra egy kicsit. Lehet, hogy rájössz, hogy nem is érdemes idegeskedned azon, amin éppen rágódsz, vagy csak hirtelen rádöbbensz arra, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás az életedben, és szívedet elárasztja a béke. Hallgass zenét, olvass egy spirituális könyvet vagy meditálj, hogy gondolataid lecsendesedjenek és ráeszmélj arra, hogy az élet több annál, mint a tevékenységeid összessége.

Javaslom, hogy ha úgy érzed, hogy nagyon sok minden történik körülötted, nem vagy ura a helyzetnek és már csak úszol az árral, akkor fordulj a természethez. Kerülj minden mesterséges ingert, mesterséges alapanyagot és szintetikus terméket. Vedd magad körbe a természet csodáival, ez hatással lesz a közérzetedre és a harmónia irányába visz majd téged. Ebben is próbállak segíteni a vegyszermentes Mannákkal.

Ha tehát legközelebb azon gondolkozol, hogy minden betegség mögött lelki okok állnak-e, a válasz: nem minden esetben, de abban, hogy kialakuljanak, nagy szerepet játszhat lelkiállapotunk és testi- lelki harmóniánk. Ápold a lelked és fordulj szeretettel magad felé, hiszen megérdemled az egészséget!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet