Ünnepek utáni méregtelenítés
Ünnepek utáni méregtelenítés

Ünnepek utáni méregtelenítés



Az év végi ünnepek a sok találkozás, élmény, kikapcsolódás mellett bizony emésztőrendszerünknek nagy megterhelést jelentenek.

Ilyenkor kicsit elengedjük magunkat, van időnk családi, baráti körben kiélvezni a nagy lakomákat. Ennek azonban a súlytöbblet mellett gyomorégés, puffadtság, rossz közérzet, akár székrekedés lehet az következménye. Mit tehetünk, hogy a káros hatásokat ellensúlyozzuk?

Sokan tartanak ilyenkor méregtelenítő kúrát, böjtöt, ami alapjában véve remek ötlet, de azért óvatosságra intelek. A sok evés után hirtelen kemény böjtöt, kúrákat kezdeni rendkívül megterhelő lehet, ezenkívül különböző betegségek esetén sem javallott. Ezért ebben mindig kérd orvosod tanácsát és támogatását. Viszont nagyon sok étel, ital és módszer létezik, amelyekkel segítjük emésztőrendszerünket, valamint méregtelenítő szerveink, a máj és a vese munkáját. Ezeket szeretném most megosztani Veled.  ?

• Emésztést, kiválasztást segítő italok, ételek

A teaivással öszekötheted a kellemeset a hasznossal, hiszen számos gyógynövény kifejezetten finom, vagy pedig egy kevés édesítőszerrel azzá tehető. Mi lehet kellemesebb módja a méregtelenítésnek, mint egy hideg téli délutánon egy jó film mellett forró teát kortyolgatni?

Melyek azok a gyögynövények, amelyek segíthetnek? A legismertebb májvédő növény a máriatövis. A borsmenta, amellett, hogy csodálatos aromája van, görcsoldó hatású, fokozza az epe kiválasztását. Hasfájás, bélgörcs ellen kiváló hatású az édeskömény, aminek szintén nagyon kellemes íze van. A vese munkáját nagyszerűen segíti a mezei zsurló és a nyírfalevél teája.

Vannak olyan élelmiszerek is, amelyek támogatják emésztőszerveink munkáját, ezekről olvashatsz ebben a cikkben, valamint itt.

• Zöldség- és gyümölcsnap tartása

Sokan a léböjtkúrához folyamodnak, ha méregteleníteni, vagy éppen fogyni szeretnének. Ez kiváló módszer, azonban legjobb orvosi felügyelet mellett végezni, és nem is könnyű betartani.

Van egy másik lehetőség is: gyümölcs- illetve zöldségnap tartása. Tudom, hogy sok Mannás vegán, ahogy mi is letettük a voksunkat a vegán termékek és életmód mellett. Ha azonban Te (még) nem tetted meg ezt a lépést, akkor is csökkentheted a húsfogyasztásodat, ami nemcsak környezettudatosabb életmódhoz vezet, de emésztő- és kiválasztó szerveid számára is óriási megkönnyebbülést jelent. Tehát az ünnepek után beiktathatsz egy-egy napot, amikor kizárólag zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz. Ha jólesik, akkor lehet az egy napból akár több nap is...  ?

• Életmód

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokat kell inni, úgyszólván a csapból is ez folyik. ? Apropó, csap! A folyadék bevitelének legegyszerűbb, legolcsóbb és legtermészetesebb módja a csapvíz fogyasztása. Ezt egészítheted ki a gyógyteákkal, levessel. A cukrozott, szénsavas italokat csak kivételes, ünnepi alkalmakkor fogyaszd, semmiképpen ne legyenek mindennapjaid részei!

Az is fontos, hogy az étkezések mértékletesek legyenek, napi többszöri alkalomra lebontva. Sokan esküsznek a vacsora elhagyására. Nem biztos, hogy ezt jó ötlet szokássá tenni, de egy-egy alkalommal, ha nagyon kiadós volt az ebéd, segíthet. Amiért nagyon hálásak lesznek emésztő- és kiválasztó szerveid: ha korán vacsorázol. Éjszaka szeretnének ők is pihenni, és a Te álmaid is könnyebbek lesznek, Te magad pedig másnap frissebb és szebb leszel, ha szervezeted az emésztés helyett a regenerálódásra fordíthatja az éjszakai nyugalom idejét.

• Mozgás, mozgás, mozgás!

Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, legfőbb ideje elkezdeni! Meg fogod tapasztalni, milyen csodálatos hatásai vannak: tele leszel energiával, bőröd friss és üde lesz, az alakod pedig karcsúbb és feszesebb. Az izzadásnak köszönhetően sok méreganyag távozik szervezetedből, hiszen a bőr is egy kiválasztó szerv. Kezdd el azonnal, a lényeg a rendszeresség. Szánj időt a Neked megfelelő sportág kiválasztására, hiszen csak akkor fogod kitartóan végezni, ha élvezed is. De ha „be vagy oltva” sport ellen, akkor is van megoldás: a tempós gyaloglás is beindítja és fenntartja a kedvező élettani hatásokat, sőt, a természetet is élvezheted közben.

A sport vagy séta végén pedig irány a lazító, pihentető, gyertyafényes fürdő! ? A Manna fürdőgolyó geránium-levendula illattal pihentet és megnyugtat. Ha ünnepi hangulatra vágysz, a Manna fürdőgolyó szegfűszeg-neroli illattal lesz a legjobb választás. A Manna fürdőgolyó citrusillattal felpezsdít és új energiával tölt fel, ha pedig szereted az édes, gyümölcsös illatokat, a Manna fürdőgolyót eper-banán illattal ajánlom.

Nincs kifogás, induljon a méregtelenítés!  ?
Ezeket a Mannákat ajánljuk Neked:

Manna
Termékeink bőrtípus szerint



Nem tudod pontosan, milyen Mannákat használhatsz bőröd ápolásához?

Bőrtípus teszt



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • bombabiztos tippek, hogy megéld az ünnepet! - blog

    Bombabiztos tippek, hogy megéld az ünnepet!

    Az idei év mindenkinek rendkívül nehéz. A világméretű járvány mindent átalakított, semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ez sok szorongással, bizonytalansággal jár, sokan elvesztették az állásukat, újra kell tervezniük az életüket.

    Megnézem
  • a legegyszerűbben elkészíthető karácsonyi édes falatok - blog

    A legegyszerűbben elkészíthető karácsonyi édes falatok

    Neked miről szól az ünnep? Nekem az együttlétről, a szeretteinkkel, barátainkkal való találkozásokról, hatalmas beszélgetésekről, örömteli együttlétről. Ebbe természetesen beletartozik a szépen terített asztal melletti vidám falatozás is.

    Megnézem
  • kreatív karácsonyi ajándékötletek - blog

    Kreatív karácsonyi ajándékötletek

    A karácsony az év egyik legszebb időszaka, hiszen ilyenkor van alkalmunk kissé megpihenni, a szeretteinkkel lenni, otthonunkban, családi körben feltöltődni. Sajnos azonban modern korunk ebből a gyönyörű, gyertyafényes varázslatból űzött ajándékvadászatot kreált: egymás sarkát tapossuk az üzletekben, hogy elhalmozhassuk szeretteinket olyan ajándékokkal, amik nagyon drágák, személytelenek, és talán nem is szereznek igazi örömet.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet