Újabb, kontinensnyi ország tiltja be a kozmetikai célú állatkísérleteket
Újabb, kontinensnyi ország tiltja be a kozmetikai célú állatkísérleteket

Újabb, kontinensnyi ország tiltja be a kozmetikai célú állatkísérleteket



Ugye te is tudod, mit jelent a nyuszis védjegy a Mannákon? A Cruelty Free International védjegye garantálja számodra, hogy a Manna erőszakmentes vállalat, az általunk készített kozmetikumokat és azok egyetlen összetevőjét sem tesztelték állatokon, és hogy a mindenkit kötelező szabályoknál is nagyobb elkötelezettséget vállal ezen a téren.

Azt gondolnád, hogy az állatkísérlet-mentesség ma már alapvető elvárás, de sajnos még mindig rengeteg kozmetikumot fejlesztenek állatkísérletek segítségével szerte a világon. Nyuszik, tengerimalacok, egerek ezreinek okoznak szükségtelen szenvedést azzal, hogy rajtuk tesztelik, milyen hatású egy-egy kozmetikum. Az sem ritka, hogy szándékosan okoznak különböző sérüléseket, csak hogy megvizsgálják, mennyire eredményes egy-egy kozmetikum, vagy a kozmetikai iparban használt összetevő. Nehéz elhinni, de vannak országok, ahol kifejezetten előírják a törvények a kozmetikumok állatokon tesztelését, például Kínában nem árusítható olyan kozmetikum, amelyek hatásait nem vizsgálták be az állami laboratóriumok egyikében.


Több mint 30 ország tiltja már az állatkísérleteket

Ehhez képest az Európai Unió tagállamaiban, Norvégiában, Indiában, Izraelben és 2016 óta már Svájcban is tilos állatokon tesztelni kozmetikumokat, kozmetikai összetevőket. Az USA-ban, Új-Zélandon, Dél-Koreában, Tajvanon szintén hoztak olyan törvényeket, amelyek az állatvédő világszervezetek szerint többé vagy kevésbé, de fontos lépésnek számítanak az állatkísérletek teljes betiltása felé.


Újabb tag az állatkísérleteket elutasító országok sorában

A legújabb örömteli hír pedig az, hogy a kormányzó pártok teljesítik a választási kampányban tett ígéretüket és 2018 végéig Ausztrália is megszabadul a kozmetikai célú állatkísérletektől, és mind a kész termékek, mind az összetevők tekintetében véget vetnek a kísérleti állatok kihasználásának és kínzásának. Szívből remélem, hogy célba ér az állatvédő szervezetek kampánya és az ENSZ-ben is hamarosan közös döntés születik a témában, és még sok-sok ország dönt az állatkísérlet-mentesség mellett.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet