Új év, új szemráncok nélkül!
Új év, új szemráncok nélkül!

Új év, új szemráncok nélkül!



Idén meg akarod úszni az újabb szemráncokat, táskákat? Nem lehetetlen, de ehhez nem árt, ha többet tudsz arról, miért is olyan érzékeny a szemkörnyéki bőr.

A szemkörnyéki bőr állapota, kinézete sokat elmond rólunk. Akár akarjuk, akár nem, árulkodik a korunkról, a hangulatunkról, az étrendünkről, vagy arról, hogy eleget aludtunk-e, mennyire vagyunk fáradtak, leterheltek.

(Vajon véletlen, hogy olykor semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy jókora fekete napszemüveg jótékony álcájára? Bár, ha napszemüvegről van szó, jegyezzük meg, hogy a ráncmegelőzéshez jó, ha nem hunyorgunk a napsütésben.)

Szemünk bőre tehát szavak nélkül is mesél rólunk.

Ennek az az oka, hogy a szem körül a bőr eleve sokkal vékonyabb és sérülékenyebb, mint például az arcod többi részén.

Kevesebb izom- és zsírszövet, valamint rugalmasságot adó kollagén található benne, ezért „gyárilag” hajlamos arra, hogy még tovább vékonyodjon. Hogy petyhüdtebbé váljon, hogy korai ráncok jelenjenek meg rajta. Ha erre rossz szokásainkkal, életmódunkkal ráerősítünk, borítékolható, hogy szemünk idősebbnek láttad bennünket korunknál.

  • Fogadd el, hogy a szemed fokozott gondoskodást igényel. Ne fukarkodj semmivel, amiről biztosan tudod, hogy jót tesz neki. Kiemelkedik a megfelelő mértékű folyadékfogyasztás, amelyről akkor se feledkezz meg, ha nem tapasztalsz azonnali eredményt. A sok alvás, a kielégítő pihenés is alapvető fontosságú, a puffadtság melegágya a kialvatlanság.

  • Lelkedet is ápold: fogadd el a táskákat, karikákat! Legalábbis egy részüket, mert van, amelyekről korod és életmódod sem tehet. Lehet, hogy meglepően hangzik, de a karikás és a táskás szem alkati kérdés is. Az átlagnál is vékonyabb bőrt az alatta keringő vér színezi sötétebbre. Ha emiatt elkeseredsz és elfelejtesz mosolyogni, csak jobban felhívod a figyelmet erre az apró szépséghibára. A táskák sokszor ugyancsak „családban maradhatnak”, jobb, ha megbarátkozol velük. Az, hogy elégedett vagy külső adottságaiddal, kiül az arcodra, a külvilág ezt a magabiztosságot veszi majd észre.

  • Építsd be szépségápolási rutinodba a természetes fortélyokat. Az olyan örök klasszikusok, mint a szem alá helyezett uborkaszelet vagy a kamillatea-filter azonnali felfrissülést nyújt. Itt összegyűjtöttem már neked pár hasonló, természetes ráncmegelőző tippet. Pár perces relaxálásnak is felfoghatod a szemed kényeztetését, aminek a stresszkezelésben is meglesz az eredménye.

  • Pótold az elvesztett nedvességet átgondoltan. A szem körüli bőr vízmegkötő képessége évről évre csökken, készülj fel rá, hogy idén is így lesz. A hialuronsav azonban egy olyan természetes, a bőrödben is megtalálható anyag, amely éppen vízmegkötő képessége miatt lett elismert. Nem csoda, hogy több Mannában is támaszkodunk rá, egészen pontosan a természetes eredetű nátrium-hialuronátra, ami a hialuronsavval azonos hatású, annak sója. A Hialuronsavas szemkörnyékápoló E-vitaminnal és sheavajjal segít megtartani a bőr feszességét, bizonyítottan csökkenti a szem alatti táskákat, regeneráló hatású*.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által szubjektív felhasználói visszajelzései alapján

  • Az új ráncok elleni küzdelemben fogadd meg azt is, hogy idén megtanulod helyesen használni a szemkörnyékápolót. A szem alatti terület krémezése még nem elég, nyugodtan kenj a halántékod irányába, a szemed és a szemöldököd közé, valamint a felső szemhéjadra is, de a szempillát tövét hagyd ki.

Ragyogjon a tekinteted az új évben is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet