Viszlát szem alatti karikák

viszlát szem alatti karikák

Egyszerű, de nagyszerű megoldások 

A kevés alvás, a rosszul megválasztott matrac és párna, a stressz, a vitaminhiány, a genetikai hajlam mind-mind meghatározó okai a szem alatti sötét karikák kialakulásának. Szerencsések vagyunk, hiszen a természet sok-sok kinccsel ajándékozott meg bennünket, amelyeket bármikor bevethetünk a szép tekintetért. A www.10homeremedies.com-on olvastam egy remek cikket arról, hogy milyen megoldásokat kínál a természet erre a folyton visszatérő problémára.

Koffein

Ha iszol egy teát vagy egy kávét, felélénkülsz. Ez igaz a bőrödre is, ha koffeintartalmú kezelésnek veted alá. Erre az egyik legegyszerűbb megoldás egy teafilter. Válaszd a feketeteát vagy a zöldteát.

Tipp: Áztass egy darabig egy-egy teafiltert forró vízben, majd hűtsd le jól, és 10 percre tedd a szemeidre. Felfrissül a szemkörnyéki bőrfelület, a sötét karikák elhalványulnak.

Uborka

Bizonyára ez nem újdonság Neked, hiszen az uborkáról köztudott, hogy jót tesz a bőrnek. A szem alatti karikák ellen is verhetetlen.

Tipp 1.: Egy uborkát szeletelj fel, és kicsit hűtsd le a szeleteket. Helyezz kettőt a szemeidre, és pihenj kb. 10 percig, majd moss arcot minél hidegebb vízzel. Ez az eljárás nyugtató, frissítő hatással van a bőrre.

Tipp 2.: Egy uborkát reszelj le, és nyomkodd ki a levét. Keverj hozzá ugyanennyi friss citromlevet. Egy vattapamacsot márts a keverékbe, kicsit nyomd ki, majd töröld át vele a szemkörnyéket, hagyd hatni 15 percig, majd hideg vízzel moss arcot.

Nyers burgonya

A krumpli természetes bőrhalványító szer. Segíthet a karikák és a szem alatti duzzanatok elleni harcban.

Tipp: Hűts le két burgonyát, majd reszeld le őket, és nyomkodd ki a levüket. Áztass egy vattapamacsot a burgonyalébe, és helyezd a csukott szemedre. 10-15 perc múlva moss arcot.

Folyadékfogyasztás

A víz maga az élet. Minden szempontból segíti a szervezetet. Kimossa a méreganyagokat, feltölti a bőrt, a ráncok ellen kiváló. Mivel a sötét karikákat sokszor folyadékhiány okozza, a víz ez ellen is jó választás lehet.

Tipp: Ha nincs időd semmire, egy pohár víz biztosan segít. Idd meg egyszerre, és meglátod, pár perc alatt már halványabb lesz a szemed alatti bőr.

Alma

A benne lévő csersav természetesen világosítja a bőr tónusát. A benne lévő B- és C-vitamin, valamint kálium csodálatosan táplálják a szem alatti érzékeny területet.

Tipp: Egy érett almát vágj vastagabb darabokra, majd tedd a szemed alá. Hagyd ott fél órán át, majd hideg vízzel moss arcot. Kend be sheavajjal a szemed alatti részt.

Mentalevelek

A mentának nemcsak az illatát imádom, hanem a hűsítő tulajdonságát is. A szem alatti karikák ellen is fantasztikus.

Tipp: Zúzz össze néhány mentalevelet, helyezd a szemed alatti területre, és 5-10 percig pihenj. Ha letelt az idő, akkor egy hideg vizes törölközővel óvatosan töröld le.

Kurkuma

Az indiai nők már nagyon rég tudják a titkot. A kurkuma antioxidáns és gyulladásgátló. Segít megszabadulni a sötét karikáktól.

Tipp: 2-3 evőkanálnyi friss ananászlevet keverj össze annyi őrölt kurkumával, hogy nagyon sűrű pasztát kapj. Vidd fel a keveréket a szemed alatti területre, és hagyd hatni 10 percig. Mosd le hideg vízzel. Addig kezeld így a szem alatti karikákat, míg pozitív eredménye lesz.

 

Neked milyen bevált tipped van még?

Oszd meg velünk a blogon!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • szépen megöregedni volna jó.....

    Szépen megöregedni volna jó.....

    Bőrápolás 50 felett33%-ban tudjuk befolyásolni, hogyan nézünk majd ki idős korunkban, és mindez nem pénz kérdése - állítja a felmérés, melyet közel 600 nő bevonásával folytattak le Nagy-Britannia, Kína és Spanyolország területén.A 33% mindannyiunk számára optimizmusra ad okot, de a kutatás eredményeként napvilágot látott másik tényadat mellett se menjünk el, eszerint ugyanis a megfelelő bőrápolási rutinnal rendelkező nők 10 évvel fiatalabbnak látszanak kortársainknál. Csak az összehasonlítás végett, egy átlagos plasztikai sebészeti beavatkozás ehhez képest „csupán” 8.5 évet képes „lecsalni” arcunkról! Mi van a bőr öregedésének hátterében?

    Megnézem
  • 5 dolog, amit ha tegnap megtettél volna, már ma jobban éreznéd magad a bőrödben

    5 dolog, amit ha tegnap megtettél volna, már ma jobban éreznéd magad a bőrödben

    Bárcsak hamarabb tudtam volna, de iskolában ezt nem tanítják1. Hagyj fel azzal, hogy örökösen mindent ellenőrizz és a kezedben tarts!Sokan nehezen engedjük ki a kontrollt a kezünkből. Mindig és minden körülmények közt igyekszünk a gyeplőt szorosan tartani, felügyelni a körülöttünk lévő eseményeket, embereket, szituációkat. Érdemes kipróbálni - nagyon meglepő - ha képesek vagyunk 3 lépést hátrébb lépni, „magukra hagyni” az eseményeket, sokszor kiderül, hogy mi magunk, félelmeink, elvárásaink vagy akár kritikus hozzáállásunk az a hátráltató erő, ami akadályt gördített céljaink elé.2. Ne panaszkodj, az olyan, mintha élve eltemetnéd magad!

    Megnézem
  • aknék, pattanások mitesszerek – elég volt belőlük!

    Aknék, pattanások mitesszerek – elég volt belőlük!

    Tippek a szép, tiszta arcbőrértA tiszta, szép bőr minden nő álma. Pubertás, hormonzavar, ismeretlen ételallergia esetén szinte lehetetlen elkerülni a kellemetlen, sokszor fájdalmas pattanásokat, csúnya mitesszereket. Összeszedtem néhány hasznos tippet, amit bőröd tisztán tartásáért megtehetsz - akkor is, ha komoly probléma áll a pattanásos bőr hátterében és akkor is, ha egyszerűen ’çsak’ zsíros bőrrel küzdesz. (Fontos! Amíg nem tudod a probléma igazi okát, nem fogsz tudni 100%-ban tünetmentesen segíteni a bőrödön.) Miért zsírosodik a bőr, miért alakulnak ki a pattanások?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet