Te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton?
te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton?

Te mikor voltál utoljára szűrővizsgálaton?



Az orvosi vizsgálatokra rá kell készülni. Különösen, ha nőgyógyászati vizsgálatról van szó. Az ember húzza, halogatja, mindig ott van bennünk egy picike kis félsz, hogy mi van, ha találnak „valamit”?

Vajon miért van bennünk félelem? Mitől félünk igazából? Tudjuk-e pontosan mit jelent a „valami”?

A Mályvavirág Alapítvány munkája rendkívül fontos, a továbbiakban láthatod mennyi mindenben nyújt segítséget, tulajdonképpen bárkinek.
Minden nő Mályvavirág. Kitartó, erős és nagyon szép. Csak van, hogy a szirmaink megsérülhetnek. Ezért kell odafigyelni magunkra. Odafigyelni másokra is.
A Mályvavirág Alapítvány 2013 májusában alakult. Megálmodója és motorja Tóth Icó, akinél 2011-ben diagnosztizálták a méhnyakrákot és aki azóta MEGGYÓGYULT! A betegsége ébresztette rá arra, hogy mekkora szükség van egy olyan szervezetre, ami kapaszkodót adhat mindazoknak, akik bármilyen formában kapcsolatba kerültek a betegséggel.
Megdöbbenve tapasztalta a betegséggel való küzdelme során, hogy bárhogyan is keresi, nem talál ilyet. Ez a felismerés indította útjára a Mályvavirág Alapítványt.

Az Alapítvány oldalát böngészve számtalan segítséget nyújtó bejegyzést, ingyenesen letölthető kiadványt találunk és bár az oldal a méhnyakrákban szenvedők segítésére jött létre, megalakulása óta egyéb nőgyógyászati betegségekkel ( így petefészekrákkal, méhtestrákkal, szemérem-és hüvelyrákkal érintetteknek) kapcsolatban is kapaszkodót nyújt és nagy hangsúlyt fektet a prevencióra és az edukációra is. Amikor ezt az oldalt olvassa az ember, akkor tudatosul, hogy mennyire triviális dolgokon múlik az, hogy időben észrevesszük-e, hogy baj van. Tisztában vagyunk-e azzal, mi a HPV, mennyi mindent okozhat, és ami még fontosabb, tudjuk-e azt, hogy a méhnyakrák megelőzhető egy oltás és a nrendszeres szűrések segítségével? Tudjuk-e, hogy kihez fordulhatunk segítségért, ha baj van? Tudjuk-e, hogy gyerekeinket, hogyan óvhatjuk meg a HPV fertőzéstől legyenek lányaink, vagy akár fiaink?

Az Alapítvány oldala információs felület és segítségbuborék. Elnavigál bennünket egy elsőre meglehetősen szövevényesnek és félelmetesnek tűnő rendszerben úgy, hogy közben folyamatosan érezzük, nem vagyunk egyedül és ha szükségünk van rá, a Mályvavirágoktól bármikor segítséget kérhetünk.

Az Alapítvány mára már számos neves szakemberrel dolgozik, tájékoztat, tanít, kísér, közösséget tart fent. Két fontos pillére van: minden nőhöz eljuttatni, hogy a méhnyakrák egy megelőzhető rákos megbetegedés, és, hogy a nőgyógyászati daganatok tüneteivel tisztában legyen mindenki, valamint segítse a betegutat, annak minden részében, lélekben és testben is.Ami nagyon fontos, hogy a Mályvavirágok, gyerekek számára is érthető és segítő módon kommunikálnak, így külön kiadványok készültek számukra is.
Számos információs anyag és rendezvények szervezése mellett kutatásokat is végeznek melyek eredményeit a munkájukba beépítve haladnak tovább folyamatosan fejlődve, egyre széleskörűbb tájékoztatást és segítséget nyújtva. Jelenleg 18 Mályvavirág Ponttal biztosítják az országos elérést.

Aktív közösségi oldalukon folyamatosan új tartalmakat olvashattok.

Megköszönjük, ha lehetőségetek szerint támogatod a munkájukat, mert ahogyan az Alapítvány mottója is mondja: „Egy pihe nem repít az égig, de sok toll szárnyat ad!”

A Mályvavirágokat az alábbi módokon segíthetitek:
adományozással: Mályvavirág Alapítvány OTP Bank Nyrt.
Bankszámlaszám: 11742180-20081191
Önkéntes segítséggel: Jelentkezés: info@malyvavirag.hu címen, Sallai Kriszti Önkéntes Koordinátornál
adó 1%-ának felajánlásával: a Mályvavirág Alapítvány adószáma: 18504530-1-04 

Köszönjük, ha bármilyen formában támogatod segítő munkájukat!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • tavaszi megújulás - blog

    Tavaszi megújulás

    Végre megérkezett a tavasz, megújul a természet, itt az ideje, hogy mi is megújuljunk! ? Bármennyire vigyázunk is bőrünkre, a tél nyomot hagyhat rajta, hiszen a kinti hideg, valamint a benti meleg, száraz levegő váltakozása érzékennyé teheti, arról nem is beszélve, hogy télen kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jut szervezetünk, és ezt bőrünk is megsínyli.

    Megnézem
  • arcápolási manna-rutin a dm-ből - blog

    Arcápolási Manna-rutin a dm-ből

    Gyakran kérdezitek, hogy a webshopon kívül hol lehet még hozzájutni a Mannákhoz. Tudom, hogy vannak, akik nem tudnak vagy akarnak online rendelni, és szeretik a megvásárolni kívánt terméket látni, megérinteni, esetleg megszagolni. Ezért vagyunk jelen 2014 óta a dm üzleteiben is, mégpedig egyre szélesedő termékpalettával.

    Megnézem
  • Űzd el a telet és nyerj! 3980 ft értékű ajándékcsomag várja, hogy a tiéd legyen! - blog

    Űzd el a telet és nyerj! 3980 Ft értékű ajándékcsomag várja, hogy a Tiéd legyen!

    Gyere, és gyűjts be két ajándék Mannát 3980 Ft értékben!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet