Szuper finom diétás almalekvár, házilag!
szuper finom diétás almalekvár, házilag!

Szuper finom diétás almalekvár, házilag!



Az almalekvár az egyik kedvencem, és természetesen a legjobb a saját készítésű változat. Tökéletes nasi önmagában, de csodálatos süteményeket is készíthetsz vele!

Az alma az a gyümölcs, amit szinte mindig könnyen beszerezhetsz, de az évnek ebben az időszakában különösen jó minőségben tárazhatsz be belőle otthonra. És hogy mit kezdj vele? A lekvárfőzés amellett, hogy nagyon jó szórakozás, igen hasznos is, hiszen az eltett kis üvegcséket bármikor előveheted, és finom édességtárat halmozhatsz fel. Ráadásul nem kell egy egész hétvégét rászánnod, az általam ajánlott diétás almalekvár nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető!

Az almás finomságok persze valami miatt mindig együtt járnak a fahéjjal, a két íz és illat elválaszthatatlan! A fahéj illata már önmagában relaxáló érzést hozz otthonodba sütés közben, amint a levegőben szétárad a mennyei fahéjillat.

Most pedig nézzük a szuper diétás almalekvár receptjét!

Hozzávalók:

150 dkg alma megmosva

3 dl frissen facsart narancslé

1,5 citrom kifacsart leve

6 evőkanál szárított narancshéj

6 cm friss gyömbér megtisztítva, lereszelve

3 csapott kávéskanál őrölt fahéj

3 evőkanál 2:1 zselésítőpor

Elkészítés:

Az almát kockázd fel, helyezd egy lábasba a narancslével és forrald fel, majd vedd alacsonyabb lángra. Kevergetés mellett főzd puhára a gyümölcsöt, és közben lassanként add hozzá a citromlevelet, a narancshéjat, valamint a megtisztított, lereszelt gyömbért és az őrölt fahéjat. Amikor az alma teljesen puha, botmixerrel pépesítsd, majd szórd hozzá a zselésítőport és főzd tovább pár percig. Ha kész, még forrón adagold tiszta üvegekbe, és szórj a tetejére késhegynyi szalicilt. Száraz dunsztban hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, de a kamrapolcon is hosszan eláll.

Önmagában, vagy kalácsra kenve is tökéletes, azonban ha még kreatívabb szeretnél lenni, akkor íme, egy vegán recept, melyben ezt a csodás almalekvárt felhasználhatod!

Vegán almás-fahéjas muffin

Hozzávalók:

36 dkg liszt

3 teáskanál sütőpor

1 csipetnyi só

1 késhegynyi fahéj

12 dkg kókuszolaj

12 dkg barna cukor

2 teáskanál fahéj szirup

2 dl szójatej vagy kókusztej

2 közepes alma

Elkészítés:

Hámozd meg az almát, magozd ki és vágd apró darabokra. Ez után keverd el a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Egy külön tálba tedd a kókuszolajat, a cukrot és botmixerrel keverd habos állagúra, majd öntsd hozzá a lisztes keveréket. A szirupot melegítsd meg, majd add a masszához a növényi tejjel együtt és az egészet jól keverd össze. Végül add az almát a masszához, dolgozd össze, majd kanalazd a muffin formákba. Előmelegített sütőben süsd 180-200 fokon 35-40 percig, hagyd kihűlni, majd tálalás előtt simíts a muffinok tetejére egy-egy teáskanálnyi almalekvárt.

A maratoni sütés után kényeztesd magad a süteményillatú Manna Luffás bőrradírral.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-04 13:18

    Folyamatosan nézegetem a blogokat, hiszen rendkívül sok hasznos dolgot olvasok. Itt ez a kitűnő almalekvár, el fogom készíteni, hiszen a gyömbér és a fahéj is egy egészségbomba és így almával együtt szívesebben fogyasztható.

    • Györgyi
    • 2022-01-04 13:18
  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:47

    Szuper recept, biztosan kipróbálom!!

    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:47

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet