Sérült, károsodott a hajam télen. Most mit tegyek?
sérült, károsodott a hajam télen. most mit tegyek?

Sérült, károsodott a hajam télen. Most mit tegyek?



A telet lehet szeretni, vagy utálni, de egy biztos, a hideg nem jóbarátja sem a bőrünknek, sem a hajunknak. De nem kell hagynotok, hogy kénye-kedve szerint játsszon Veletek! Fel a fejjel! Együtt felvesszük a kesztyűt és a sapkát, hogy a hajatok ugyanolyan csodás legyen, mint a melegebb évszakokban!

Miért nem tesz jót a hajadnak a tél?

Amikor fázol, ugye Te is összehúzod Magad? Én is. Sőt, így tesznek a fejbőrünkön lévő erek is! Emiatt sajnos jóval kevesebb tápanyag és oxigén jut a hajhagymáinknak, mely a hajszálak elvékonyodásához és kihullásához vezet hosszú távon.

Ezért nagyon fontos, hogy védjük a fejbőrünket, mint ahogyan minden egyéb testrészünket is, a hideg ellen. Tudom, a sapka a Te hajadat is lenyomja és elég idétlenül tudunk kinézni azután, hogy levesszük, de hosszú távon mégis megéri viselni. Ráadásul biztosan találsz olyat, amelyik igazán jól áll Neked!

Fontos azonban, hogy ne viselj túl sűrű szövésű és túl szoros sapkát, mert ezzel megakadályozod a fejbőr szellőzését és csökkented a vérellátását is.

Vitaminbomba

Amire még oda kell figyelned, hogy ebben az időszakban sokkal kevesebb vitamin jut a szervezetedbe, így hát érdemes azt pótolni.

Hajmosás

Nem tudom, milyen gyakran mosol hajat, hiszen ez olyan sok mindentől függ. Van, aki naponta, van, aki ritkábban. A legfontosabb, hogy olyan sampont használj, melyben semmilyen vegyi anyag nincs. A nem csak természetes alapanyagokat tartalmazó samponokban ugyanis sok bőrirritáló összetevő is lehet!

Soha ne moss hajat forró vízben! Ez elveszi a fényét és hajhulláshoz is vezethet. A legjobb a langyos vizes hajmosás.

Válassz a hajtípusodnak megfelelő sampont és balzsamot. A festés, a hajformázás, mind-mind károsítja hajadat, így fontos, hogy kompenzáld ezeket.

Óvatos légy a hajszárítóval is! Ne használd extra forró fokozaton, inkább a közepesen meleg levegőt válaszd, mert ez kevésbé szárít és roncsol. Teljesen szárítsd meg a hajad, hiszen ha vizes hajjal mész ki a mínuszokba, még tovább árthatsz hajkoronádnak! Csak akkor hagyd, hogy magától száradjon meg, ha egészen biztosan nem mész ki a hidegre!

Megfelelő ápolás

Mind a hideg, mind a fűtés szárítja a bőröd és a hajad. Mivel a fejbőr ilyekor nagyon megviselt és ki is van száradva, a faggyúmirigyek által termelt védőanyagból a hajvégeinkre már egészen biztosan nem fog jutni, így különösen fontos azok ápolása.
Fontos, hogy ilyenkor minden hajmosás alkalmával használj balzsamot is.

A kimosható balzsamok mellett hasznos ilyenkor hetente hajápoló pakolást is alkalmazni. A hajmosás utáni, nem kimosandó, hajban maradó balzsamok azon túl, hogy sokkal tovább védik hajszálaidat, még egy vékony védőréteget is képeznek. Ráadásul csodás illatuk sokáig kísérőd marad.

A Mannák segítenek!

A Manna samponok és balzsamok közül egészen biztosan találsz a hajtípusodnak megfelelőt. Ha pedig valami egyedire vágysz, próbáld ki a Manna Egészséges tincsek szappant és élvezd a benne rejlő olajok erejét, a kókuszolaj varázslatos habját, a levendula és a teafaolaj hosszantartó, varázslatos illatát.

Hajápoló csomagokat is találsz a Mannák között, melyek segítenek Téged a teljeskörű hajápolásban.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • eukaliptusz – miért szeretik a koalák és miért a manna? - blog

    Eukaliptusz – Miért szeretik a koalák és miért a Manna?

    Az eukaliptusszal szemben senki sem közömbös. Nagyon lehet szeretni, vagy éppen nem szeretni, hiszen illata igazán intenzív és semmivel sem összehasonlítható. Azt tudjuk róla, hogy a koalák odáig vannak érte és mi is szívesen vesszük frissítő illatát. De vajon mitől ilyen népszerű? Vizsgáljuk meg kicsit közelebbről!

    Megnézem
  • a mosoly, ami megfizethetetlen - blog

    A Mosoly, ami megfizethetetlen

    Van egy mosoly, ami egy kis segítséggel még szélesebbre húzható, engedd meg, hogy bemutassuk neked a Mosoly Alapítványt és néhány mondatban meséljünk neked a missziójáról:

    Megnézem
  • tudatos vásárló = felelős állattartó - blog

    Tudatos vásárló = felelős állattartó

    Ha láttál már autók között cikázó rémült kutyát, vagy a ház körül ólálkodó kóbor macskát, akkor ez a cikk neked szól!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet