Selymes kezek télen is a Mannával!
selymes kezek télen is a mannával!

Selymes kezek télen is a Mannával!



Kezeink vannak talán a legnagyobb igénybevételnek kitéve, pláne télen. Kint a hideg, bent a meleg, száraz levegő, valamint a sok kézmosás, fertőtlenítés, a mosogatás, a takarítás, mind-mind nagy terhelést jelentenek a kéz finom bőre számára.

Hogyan lehet mégis selymes, puha kezeket varázsolni? A Mannák segítségével! ?

Gyengéd kéztisztítás


Kezet mosni mindig gyakran kell, olyannyira fontos ez, hogy okt. 15-ét a Kézmosás Világnapjává nyilvánították. Különösen a vírusos, megfázásos időszakokban kell nagy gondot fordítani kezeink tisztán tartására.

A Mannánál találsz egy olyan szappant, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettünk ki. A COCO kézmosó szappan olívaolajjal és levendulával a gazdag habzást és gyengéd tisztítást biztosító értékes növényi olajokon kívül glicerint is tartalmaz a még alaposabb ápoló hatás kedvéért. Hogy a kézmosás igazi élménnyé váljon, levendula illóolajjal illatosítottuk.

Ha azonban kézmosásra az illatmentes szappanokat részesíted előnyben, kipróbálhatod a COCO sheavajas szappant. Ezt a gyengéden ápoló szappant akár száraz bőr esetén is bevetheted.

A vírusok, kórokozók ellen elégséges a meleg vizes kézmosás szappannal, azonban ez nem mindig lehetséges, amikor házon kívül vagy. Ilyen esetekben segít a Higiéniai kéztisztító spray, ami 75 %-os alkoholtartalmával kiváló alternatíva arra az esetre, amikor a szappanos kézmosás nem megoldható.

Még gyengédebb kézápolás


Kezeid ápolására is vannak tuti Manna-tippjeink. ?

A Manna sheavajas kézkrém vörösszőlőlevél-kivonattal kiválóan hidratálja és regenerálja bőrödet, valamint táplálja és megnyugtatja azt. Könnyen beszívódik és nem hagy zsíros érzetet maga után. Mindezt független laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. Emellett illata teszi igazán különlegessé ezt a krémet: fűszeres, virágos, citrusos illata felfrissít és lágyan lengi körül kezeidet.

Ha azonban mást is szívesen kipróbálnál, találsz még a Mannák között ápoló krémeket. Újdonságunk, a Bőrselymesítő testápoló búzacsíraolajjal és pálmarózsa illóolajjal testápolásra született, de emellett természetesen kezeid ápolására is alkalmas.

Muszáj itt megemlíteni nagy kedvencemet, a sheavajat is. Mivel ez egy igen gazdagon ápoló vaj, elsősorban éjszakai pakolásként ajánlom. Végy egy kiskanálnyi sheavajat egy kis üvegpohárba, csepegtess hozzá 2-3 csepp édesmandula-olajat, majd egy spatulával vagy tiszta kiskanállal alaposan keverd össze! Kész is van a pakolásod, amit jó alaposan masszírozz be a kézbőrödbe, majd húzz a kezeidre egy pamutkesztyűt, amit akár egész éjjelre rajta hagyhatsz! Reggel pihe-puha, lágy kezekkel fogsz ébredni. ?

Van úgy, hogy az ember nagyon fáradt már este, és nincsen ideje meg kedve kézpakolást készíteni. Ebben az esetben bevetheted két száraz, érzékeny bőrre kínált kedvencünket: a sárgabarackvajat, ill. a makadámiavajat! Kend be egyszerűen a kezeidet a tápláló vajjal, és reggelre így is megteszi hatását! Tipp: nyakad, dekoltázsod finom bőrét is ápolhatod a vajakkal, de akár az egész testre is kiválóan alkalmasak!

Végezetül néhány extra tipp tőlem:
Hidegben sose hagyd otthon a kesztyűdet! Ha hűvösebbé válik az idő, már ősszel is felhúzhatsz egy vékony cérnakesztyűt, szabadtéri sportolásnál pedig egyenesen kötelező! A házimunkát, mosogatást végezheted gumikesztyűben – ugyan időbe telik megszokni, de megéri kialakítani ezt a jó szokást! Ha mégsem tudsz gumikesztyűt használni, akkor keress környezet- és bőrbarát tisztítószereket. Nemcsak a drogériák polcain található ma már sok ilyen árucikk, hanem egyszerű, házilag elkészíthető szerek közül is válogathatsz – itt találhatsz ötleteket tőlem.

Neked van valami szuper kézápoló tipped? Oszd meg velünk! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • mi a gond az avokádóval? - blog

    Mi a gond az avokádóval?

    Biztosan Te is hallottál már az ún. „superfood” élelmiszerekről, amelyek onnan kapták a nevüket, hogy fogyasztásuk nagyon sok pozitív hatással bír a szervezetre, mivel rengeteg tápanyagot, vitamint tartalmaznak.

    Megnézem
  • 3+1 minimalista natúrkozmetikai szépségtrükk - blog

    3+1 minimalista natúrkozmetikai szépségtrükk

    Napjainkban divatos trend a minimalizmus. Sokan rájöttek, hogy a kevesebb néha több; érdemes kevesebb tárgyat, de több élményt gyűjteni, és a mennyiség helyett a minőségre helyezni a hangsúlyt. Nálunk is olvashatsz erről az életfelfogásról, és gyakorlati tippeket is kaphatsz itt.

    Megnézem
  • komplett arcápolási rutin mannákkal? igen! - blog

    Komplett arcápolási rutin Mannákkal? Igen!

    Bizonyára észrevetted, hogy újabb és újabb Mannák jelennek meg a palettán. Folyamatosan töröm a fejem, mivel kedveskedhetnék még Nektek, ugyanis szeretnék a szépségápolás minél több területén természetes alternatívát kínálni számotokra. Az arcápolásra különösen nagy hangsúlyt fektetek, mivel arcunk az a testrészünk – a kezünk mellett –, ami a leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak és a környezeti hatásoknak. Ha szeretnéd napi arcápolási rutinodat kompromisszummentesen, természetesen megoldani, a Mannával megteheted!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet