Meggy: a nyár antioxidáns csodája
meggy: a nyár antioxidáns csodája

Meggy: a nyár antioxidáns csodája



Arról az egyszerű összefüggésről biztosan hallottál már, hogy minél sötétebb színű egy gyümölcs, annál egészségesebbnek számít. A bordó, lila és mélykék, esetleg akár feketébe is hajló színek különleges egészségvédő vegyületek jelenlétét jelzik a gyümölcsökben. Ezek közül is a legkönnyebben beszerezhető „csodanövények” egyike a meggy. Sajnos messze nem olyan népszerű, mint amennyire egészséges, fanyar, markánsan savanyú íze miatt azonban szörpök, sörbetek, sütemények szuper összetevője.

Mitől olyan különleges?

A benne lévő antioxidánsok különleges kombinációjától, amelynek köszönhetően segíti az erek egészségének megőrzését, visszérproblémák enyhítését, csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és általános gyulladáscsökkentő, regeneráló tulajdonságát is igazolták. A kísérletek során, amelyekkel igazolták ezeket, négy héten át csupán napi egyetlen pohár meggylé elfogyasztására kérték a kutatásban résztvevőket.
Emellett emésztést javító, vértisztító hatást is tulajdonítanak a meggynek, megfázásos betegségek esetén pedig C-vitamin tartalma segítheti a gyógyulást.


Hogyan fogyaszd?


Szinte mindenki kedvence a meggyes pite, a meggybefőtt is komoly rajongótábort tudhat magának, de az én kedvenc nyári nyalánkságom a tejmentes meggyes fagyi. Ez utóbbit én úgy készítem, hogy a megmosott, kimagozott friss meggyet egyszerűen összeturmixolom, kicsit megédesítem, egy csipet fahéjat is adok hozzá, majd néhány órára a hűtőbe teszem. A sűrű, szinte zselés masszát (ha túl sűrűnek érzem, kissé felhígítom) az előre elkészített pálcikás jégkrémformákba töltöm. Nagyon sokáig eláll, bár nálunk csak ritkán marad belőle :)


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet