Mákod van a Mannával
mákod van a mannával

Mákod van a Mannával



A mákot azért szeretjük olyan nagyon, mert bár nem túl tolakodó, harsány alapanyag, mégis vagány karaktert adhat egy Mannának.

Ismerd meg natúr kozmetikumaink egyik legsötétebb összetevőjét, a mákot!

Mire jó a mák a Mannákban? Elmondom, miért lett épp ez a hétköznapinak tűnő növény az egyik legmenőbb összetevőnk. Tudd meg, miért is van mákod a Mannával!

A mákszem különleges, érzéki, elegáns látványelem.

Nem tudom, te hogy vagy (leszel) vele, de én ahányszor csak meglátom mákos bőrradírunkat, máris ellenállhatatlanul vágyom arra, hogy a radír krémességét a bőrömön érezzem.

Ez nem csak azért van így, mert tudom, hogy a szűz kókuszolajjal és az édesmandula-olajjal elegyített mákszemek milyen gyengéden radírozzák majd a bőrömet. De azért is, mert szeretem a krémet pöttyöző fekete mákszemek pazar látványát.

Azt azért hozzá kell tennem, hogy a kókuszreszelékes, mákos, tengeri sós Manna bőrradírban (ahogyan a neve is mutatja) többféle dörzsanyagot is használtunk.

A mák mellett a tengeri só, a kókuszreszelék, illetve a keserűsó (magnézium-szulfát vagy epsomi só) radírozza simára a bőrt. Míg azonban az összes többi összetevő látványát tekintve beleolvad a krémes alapba, a mák harsányan hirdeti, „hahó, itt vagyok, próbálj ki és mondj igent a gyengéd bőrradírozásra.”

Az Aloe vera – citromfű szappanban is remekel a mák, olyannyira, hogy ha növényeket is díjazának, joggal érdemelné ki a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Alázattal, mégis magabiztosan szépíti meg a törtfehér színű (aloe vera vajat, tiszta olíva- és kókuszolajat, valamint citromfű és eukaliptusz illóolajat tartalmazó) szappant. Nem akarja lejátszani a vászonról a többi összetevőt, csakis erős kontrasztjával ad nekik hangsúlyt.

És még az ismétlésre is vevő: amíg a szappan tart, addig a mákszemek is kitartanak. Használat után csak rázd le a szappanról a vizet, majd hagyd megszáradni.

A mák feketesége egyben „díjátadósan” elegáns is, kétségkívül látványos a kontrasztja a szappan semleges színével. A fekete-fehér, világos-sötét párosítás a szintetikus egyenszappanokhoz szokott szemnek valóságos felüdülés.

És ez még mindig kevés lett volna ahhoz, hogy megkapja a szerepét, kellett hozzá az is, hogy valóban kiváló, enyhe bőrradírozó hatású anyag legyen.

A mák kiváló, gyengéd dörzsanyag.

A fizikai bőrradírok alapelve egyszerű: az apró szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket, ezáltal a bőr felfrissül, simább, bársonyosabb lesz.

Nem árt viszont, ha a szemcsék csak az eltávolításra váró hámsejtekkel határozottak, a bőrhöz kíméletesek. Ha nem így lenne, több hátrányunk származna a bőrradírozásból, mint előnyünk.
Bőrünk érzékeny felső hámrétege megsérülne, a kis mikrosérülések pedig utat nyithatnának a kórokozók előtt.

A természet szerencsére kifogyhatatlan az ötletekből, ha dörzsanyagról van szó: a tengeri sóval való bőrradírozás például évszázados, sőt inkább évezredes praktika.

A mák is hasonló elven működik, de rátesz a sóra egy lapáttal.

A mákszemek simogatása élénkít, felrázza a bőrsejteket. A kicsiny szemcsék finoman siklanak a bőrön, lesöprik az elhalt hámot és lágy felszínük révén még ápolják is, de legalábbis nem csiszolják bőrt (ami a sóról önmagában azért nem mondható el.)

Azzal, hogy milyen veszélyes, ha durva szemcséket tartalmazó kozmetikummal próbáljuk hámlasztani arcunkat, (és még sok más hasonló szépészeti tévúttal) ebben a cikkben foglalkoztunk korábban.

Legyen mákod a Mannákkal jövőre is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • békés karácsony a rokonokkal? Így menni fog! - blog

    Békés karácsony a rokonokkal? Így menni fog!

    Hogyan éld meg békében, harmóniában rokonaid elkerülhetetlen közelségét az ünnepek idején? Fogadd szeretettel tanácsainkat a vendégvárós karácsony sikeréhez!

    Megnézem
  • csók! itt a mindenmentes habcsók - blog

    Csók! Itt a mindenmentes habcsók

    Ilyenkor ünnepek idején sok időt töltök a konyhában, és a következő napok, hetek menüjét tervezgetem, gondolom, ez veled is így lehet. Bevallom, gyakran a látvány az, ami megragad, és van, amit nem is tudok kiverni a fejemből.

    Megnézem
  • a téli hajápolás 2 fortélya - blog

    A téli hajápolás 2 fortélya

    Télen sokféle külső hatás éri a hajunkat, melyek nem kíméli a frizurát. Zsírosodik, lapul, kezelhetetlen. Korántsem lehetetlen ezeket kezelni, csak ismerni kell a fortélyokat. Két remek tippet hoztam most neked!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet