Makadámiavaj, a bőrtápláló csemege
makadámiavaj, a bőrtápláló csemege

Makadámiavaj, a bőrtápláló csemege



A trópusi napfény ajándéka az egzotikus makadámiadió, melyet ausztrál mogyorónak is neveznek. Ez a könnyű, lágy olaj gazdag tápanyagaival valódi mentőöv a száraz, durva tapintású bőr számára. Íme minden, amit tudni érdemes róla!

A halványsárga olajat az Ausztráliából származó makadámdiófa csonthéjas terméséből sajtolják. Bevallom őszintén, amikor először megismertem és magamon kipróbáltam, azonnal beleszerettem. Tudtam, hogy egy hiánypótló olajra bukkantam, mely tiszta és rendkívül gazdag, ugyanakkor viszonylag kevésbé ismert. Mivel a makadámia-olaj önmagában is egy komplex, teljes értékű kincs, így elhatároztam, hogy a lehető leghatékonyabb, tiszta formában fogom kínálni Nektek.
De először nézzük, mit is tartalmaz pontosan a makadámia-olaj: rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, B- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban. A legjobb, hogy a belőle készült olaj puhító hatású és akkor is ideális választás, ha nagyon érzékeny a bőröd. Használhatod bátran a terhesség ideje alatt, de mivel tiszta és gyengéd, kisbabád bőrére is tökéletes választás.

Nagyon magas palmitoleinsav tartalmú, így igen értékes olaj, valódi különlegesség. Lassan és nagyon mélyen szívódik fel, így ideális, ha masszázshoz szeretnéd használni, különösen, ha száraz és érdes tapintású a bőröd.

Mint ahogyan azt említettem, ezt a fenséges természeti kincset a Manna palettára is felhelyeztük, így alkottuk meg a Manna Makadámiavajat, mely a hidegen sajtolt makadámiadió-olaj és a sheavaj varázslatos találkozása! Ezúttal úgy döntöttünk, hogy a mesés keverékhez nem adunk illóolajat, így a vaj igazán letisztult: törtfehér színű, puha és teljesen illatmentes! Férfiaknak is ideális, illetve azoknak, akik az erős illatoktól fejfájást kapnak, esetleg érzékenyek az illóolajakra. Tökéletes, ha egy teljesen natúr, semleges, mégis egzotikus vajat keresel.

Mutatom, mi mindenre használhatod a csodálatos Manna Makadámiavajat a hétköznapokban:

Ahogyan kibontod a tégelyt, azonnal láthatod a kellemes, krémes állagot, így megtisztított arcbőrödre kenve kiváló arckrém, reggel-este. Fürdés után testápolóként sem utolsó, különösen, ha még nedves bőrödre simítod, így könnyebben eloszlathatod az amúgy is puha vajat. A bőröd szinte felszippantja és nem hagy zsíros érzetet maga után, imádni fogod! Javaslom, hogy táskádban, vagy asztalodon is tarts belőle egy-egy tégellyel, ugyanis a makadámiavaj nagyszerű kézkrémként is. Ha száraz a kézfejeden a bőr, esetleg a könyöködnél érzel érdességet, akkor bátran használd! A körömágybőr ápolására szintén javaslom. Már egy borsónyi mennyiség is elég belőle, olyan gazdag és tápláló az állaga. Ilyenkor tavasszal többet foglalkozunk lábunk ápolásával is, a makadámiavaj ebben is segít: egy alapos pedikűr után kend be vele lábfejedet és talpadat, meglátod, csodálatos érzést nyújt. Lábszáradra szintén vigyél fel belőle, így teljes lesz a kényeztetés.

Ne feledd, hogy mint minden Manna, a Makadámiavaj is teljesen vegán, vegyszermentes és állatkísérletektől mentes, natúr csemege. Neked hogy vált be? Kíváncsian várom a véleményedet és tapasztalataidat!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet