Kreatív karácsonyi ajándékötletek
kreatív karácsonyi ajándékötletek

Kreatív karácsonyi ajándékötletek



A karácsony az év egyik legszebb időszaka, hiszen ilyenkor van alkalmunk kissé megpihenni, a szeretteinkkel lenni, otthonunkban, családi körben feltöltődni.

Sajnos azonban modern korunk ebből a gyönyörű, gyertyafényes varázslatból űzött ajándékvadászatot kreált: egymás sarkát tapossuk az üzletekben, hogy elhalmozhassuk szeretteinket olyan ajándékokkal, amik nagyon drágák, személytelenek, és talán nem is szereznek igazi örömet.

Mit tehetünk ez ellen? Szálljunk ki a hajszából, ehelyett ajándékozzuk az időnket és a kreativitásunkat a családtagjainknak, barátainknak: készítsünk valami olyasmit, ami a kezünk nyomát viseli, amibe beleadjuk szívünket-lelkünket, ugyanakkor a kényeztetés, feltöltődés élményét nyújtjuk vele a megajándékozottnak!

Csodaszép mécsestartó

Ezzel az ajándékkal biztosan sikered lesz, hiszen ki ne örülne egy szép mécsestartónak, ami a karácsonyi asztal díszévé válhat? De a hideg téli estéken is biztosan Rád fogja emlékeztetni a megajándékozottat, amikor egy forró tea mellett, a szelíd gyertyafényben megpihen.

Mire lesz szükséged?
- vastag falú befőttesüveg
- decoupage ragasztólakk
- szép, színes falevelek
- választásod szerint csipkeszalag, rafia, vagy gyöngyök

Befőttesüveg helyett használhatsz egyszerű üveg mécsestartót is. Kend be vékonyan a ragasztólakkal, majd ragaszd rá a faleveleket Neked tetsző mintázatban. Ezután kend le újra a leveleket és az üveg teljes felületét a ragasztólakkal, hogy tartós legyen a rögzítés, és szép fényes a felület. A befőttesüveg csavarmenetére ragaszthatsz vékony csipkeszalagot, vagy rafiával is átkötheted. Ha szeretsz gyöngyöt fűzni, többsoros gyöngyfüzért is készíthetsz és körültekerheted rajta.

Illatos, nyugtató fürdősó

Gondolom, egy fárasztó nap után, különösen egy hideg téli estén Te is szívesen pihened ki magadat egy kád illatos, meleg vízben. Ha házilag készített fürdősóval leped meg szeretteidet, Rád fognak gondolni, miközben elmerülnek a nyugtató, finom fürdőben.

Mire lesz szükséged?
- 1 csésze Epsom-só
- 0,5 csésze Himalája-só
- 0,5 csésze szódabikarbóna
- édesmandulaolaj vagy kókuszolaj
- levendula és édesnarancs illóolaj
- szép formájú keskeny üveg, akár szörpösüveg is
- üvegfesték

Keverd össze a kétféle sót és a szódabikarbónát, majd adj hozzá 2 evőkanál kókuszolajat vagy édesmandulaolajat – vagy akár mindkettőből 1-1 kanállal. Csepegtess hozzá 10 csepp levendula és 10 csepp édesnarancs illóolajat és keverd jól össze. Természetesen használhatsz másféle illóolajokat is a megajándékozott ízlésének megfelelően – sokan szeretik télen a fenyőillatot, a virágos illatok rajongói pedig biztosan örülnek a geránium, vagy ylang-ylang illóolajnak. Töltsd az üvegbe a keveréket, az üveget pedig kifestheted üvegfestékkel, hogy tényleg teljesen egyedi legyen az ajándék. A választott színek illeszkedjenek az illathoz: a levendulás fürdősóhoz a lila árnyalatai illenek, ha fenyőillatot választottál, akkor zöldben pompázzon az üveg, ha pedig virágillatot, akkor a piros vagy a rózsaszín árnyalatai lesznek a legmegfelelőbbek. Az üveget lezárhatod parafadugóval, a nyaka köré pedig tekerhetsz rafiaszalagot vagy gyöngysort. Így nemcsak illatokkal, de látvánnyal is kényezteted a szerettedet! ?

Extra tipp:
Ha már kényeztetésről van szó, erre bármikor bevetheted a Mannákat is! Illatos, gyengéden ápoló natúr kozmetikumot kapni igazi élmény, a kiválogatott Mannákat pedig átnyújthatod a fent leírt decoupage technikával díszített, vagy saját kezűleg kifestett papír- vagy fadobozban. Van azonban úgy, hogy az embernek már nincs ideje saját kezűleg ajándék vagy csomagolás készítésére. Ne stresszelj, erre is van megoldás! Az Exkluzív, környezetbarát szappantrió a 3 legkedveltebb Manna-szappant tartalmazza csomagolásmentesen, egy gyönyörű, díszes dobozban, amit a megajándékozott később bármire használhat. Az általad kiválogatott Mannákat a Manna ajándékdobozban vagy a Beauty box díszdobozban is átnyújthatod.

Remélem, hasznos inspirációt nyújtott a cikkem! Ha Neked is vannak egyedi ötleteid, oszd meg velünk!  ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • készíts karácsonyfadíszt házilag! - blog

    Készíts karácsonyfadíszt házilag!

    Napjainkban nagy divatnak örvend a DIY – Do It Yourself szemléletmód. Eszerint mindent, amit csak lehet, mi magunk, házilag készítsünk el, vonatkozzon ez ételekre, süteményekre, ruhákra, vagy használati tárgyakra. Nagyon helyeslem ezt a trendet, hiszen a túlfogyasztás korában élünk, amikor sokkal többet vásárolunk és birtoklunk, mint amire szükségünk van, éppen ezért rengeteg fölösleges tárgy végzi a szemétben.

    Megnézem
  • selymes kezek télen is a mannával! - blog

    Selymes kezek télen is a Mannával!

    Kezeink vannak talán a legnagyobb igénybevételnek kitéve, pláne télen. Kint a hideg, bent a meleg, száraz levegő, valamint a sok kézmosás, fertőtlenítés, a mosogatás, a takarítás, mind-mind nagy terhelést jelentenek a kéz finom bőre számára.

    Megnézem
  • mi a gond az avokádóval? - blog

    Mi a gond az avokádóval?

    Biztosan Te is hallottál már az ún. „superfood” élelmiszerekről, amelyek onnan kapták a nevüket, hogy fogyasztásuk nagyon sok pozitív hatással bír a szervezetre, mivel rengeteg tápanyagot, vitamint tartalmaznak.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet