Készülj fel a szúnyogszezonra!
készülj fel a szúnyogszezonra!

Készülj fel a szúnyogszezonra!



Nyakunkon a szúnyogszezon, és vele az apró kis zümmögő hang, amitől dühbe jövünk. Csapkodás helyett mutatok pár szuper praktikát, amivel távol tarthatod magadtól őket, így nyugodtan pihenhetsz!

1. Testpermet

Bevallom, ez az egyik kedvencem, mert csak egyszer kell elkészíteni és hosszú hetekig kitart. Alkalmazhatod a tested egész felületén, de akár a levegőbe is fújhatsz belőle. Tölts meg egy fúvófejes flakont háromnegyedéig desztillált vízzel, majd cseppents bele 3-4 csepp argánolajat, és adj hozzá ugyanennyi levendula illóolajat, majd alaposan rázd össze. Keverheted 100%-os tisztaságú Manna citrom vagy teafa illóolajjal is, a hatás nem marad el: a varázslatos illóolajak kellemesen ellazítanak, a szúnyogok viszont ki nem állhatják őket, így a kellemeset a hasznossal kombinálhatod.

2. Illóolajas ápolás

Egy másik verzió arra, hogy elkerüld a kellemetlen, viszkető csípéséket, nem más, mint a Manna levendula-teafa illatú vulkáni kőzeten szűrt sheavajat a pulzáló pontokra kenni (csukló, nyak, térdhajlat). Nagyon hatásos, mert testednek ezeken a pontjain fokozott a hőleadás, ami miatt intenzívebben párolognak el az illóolajak. Tökéletes szúnyogriasztó, teljesen természetes, ráadásul parfümnek is csodálatos! Te is alkothatsz illatkombinációkat Manna illóolajokból, például keverhetsz az illatmentes Organikus ghánai sheavajba, vagy a Prémium sheavajba citrom, vagy akár eukaliptusz illóolajat is. Fontos, hogy az illóolajakat soha ne cseppentsd közvetlenül a bőrödre, mert irritációt okozhatnak, mindig használj valamilyen Manna bázisolajat, például argán-, kókusz- vagy jojobaolajat.

3. Gyógynövények

A legjobb, ha már a lakásod, házad belépési pontjainál, vagyis az ablakoknál megállítod a vérszívó betolakodókat. Ültess a nyílászárók környékére olyan illatanyagot kibocsájtó növényeket, amelyektől a szúnyogok irtóznak. Jó ötlet a levendula, a citromfű, a menta, vagy éppen az eukaliptusz is. Amellett, hogy gyönyörűen mutatnak az ablakban, elriasztják a szúnyogokat, és kiváló friss fűszernövények is, melyeket ételek készítéséhez használhatsz a szárított változat helyett.

4. Gyógyteák

A gyógyteákkal nemcsak testedet-lelkedet hozhatod harmóniába, de a kipárolgó illóolajas gőz természetes szúnyogriasztó is egyben. Javaslom a levendula vagy az orbáncfű teákat. Az elhasznált filtert aztán ki is száríthatod, és tartalmát egy kis edénybe helyezve potpourriként használhatod tovább, cseppents rá levendula illóolajat, így csodás illatot áraszt majd az egész lakásban.

Ha már megcsíptek a szúnyogok, arra is van egy praktikám: szódabikarbónát keverj el egy kis vízzel, adj hozzá 1-2 csepp Manna argánolajat, majd 4-5 csepp teafa.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:41

    Köszönet a remek ötletekért.

    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:41
  • avatar
    • Gabriella
    • 2019-05-01 23:33

    A testpermet nagyon jó ötlet, ki fogom próbàlni!

    • Gabriella
    • 2019-05-01 23:33

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet