Készíts karácsonyfadíszeket házilag!
készíts karácsonyfadíszeket házilag!

Készíts karácsonyfadíszeket házilag!



Minden karácsonyfa lehet szép, de a házilag, kézzel készített díszekkel teliaggatott fenyőnek van egy különös varázsa. Minden dísz személyes, mert történetük van, és valahányszor rájuk nézel, felidézheted a készítésük közben érzett örömet.

Nézzük, hogyan készülnek a legjobb karácsonyfadíszek házilag! Nemcsak ízlésesek, de rendkívül olcsón és környezetbarát módon állíthatod elő őket. Ráadásul tökéletes családi program, és segít az ünnepekre való ráhangolódásban is. Javaslom, hogy mielőtt nekifogsz, csepegtess néhány csepp Manna fahéj vagy édesnarancs illóolajat a párologtatóba, így máris könnyebb lesz beleélni magadat az ünnepekbe.

Íme, a kedvenc karácsonyfadíszeim, házilag!

Toboz masnival

Az egyik legautentikusabb és legszebb dísz, kiválóan illik egy természetközeli, natúr hangulatú karácsonyfához. A legjobb, ha az erdei kirándulás közben talált gyönyörű fenyőtobozaidat használod fel, de az is tökéletes, ha egyszerűen csak a kerti munkálatok, vagy az utcán talált tobozok inspirálnak egy kis adventi kreativitásra. A fenyőtoboz tetején fúrj egy kis lyukat, majd húzz át rajta egy egyszerű zsinórt, ezzel tudod felakasztani a fára a díszt. A zsineget könnyen antikolhatod is, csak felhasználás előtt áztasd teába egy éjszakára, majd a radiátor tetején hagyd megszáradni. Végezetül jöhet a fő attrakció, ami a gyönyörű masni lesz. Itt aztán elengedheted a fantáziádat, választhatsz tüllből vagy selyemből, esetleg bársonyból készült anyagot olyan színben, ami az idei karácsonyi dekorációd színvilágához illeszkedik. Egyedül arra kell figyelned, hogy elég hosszú darabot vágj le a szalagból. Köss belőle szép masnit a toboz tetején, és már gyönyörködhetsz is benne.

Üvegcse kis üzenettel

Ez egy igazán különleges és nagyon kreatív, szokatlan dísz, amire rengeteg elismerést és dicséretet fogsz kapni. Garantáltan beszéd tárgya lesz, hiszen titkos üzenetet rejt, így mindenki kíváncsiságát felkelti. Szükséged lesz hozzá egy üvegfiolára, ami lehet egy kiürült gyógyszeres üvegcse, vagy akár egy Manna üvege is tökéletesen megfelel a célnak. Válaszd ki a kedvenc színed: a Manna argán szépségolaj fiolája zöld, az Ápoló babaolajé kék, az Organikus szűz kókuszolajé pedig fehér színű. Áztasd le a címkét az üvegről, majd ragassz rá egy karácsonyi feliratokkal, rajzokkal vagy személyes üzenetekkel ellátott papírt. A lényeg azonban, hogy magába az üvegbe helyezz el egy karácsonyi üzenetet. Kísérletezd ki, hogy mekkora papír fér bele biztonsággal úgy, hogy még ki lehessen venni. Írhatsz rá egy szép idézetet, a jövő év mottóját vagy jókívánságokat. A fára úgy teheted fel, ha a kupakot ragasztóval bekened, többszörösen zsineget tekersz köré, majd a végére egy hurkot kötsz.

Karácsonyfa fából

Ez a dísz a kedvenceim közé tartozik, mert annyira egyszerű, ugyanakkor rendkívül ötletes. Csak jégkrém-pálcikára, vagy vastagabb hurkapálcára, egy kis ragasztóra, fonálra és faágakra van szükséged. Ragaszd fel a pálcikára merőlegesen a különböző méretekre vágott ágakat úgy, hogy a legalsó legyen a leghosszabb, így szép karácsonyfa formát kapsz. A tetejére fúrj egy kis lyukat, húzd át rajta a fonalat, és már kész is vagy. A faágakat csiszolhatod is, hogy egyenletesek legyenek, csillámporral is befújhatod őket, de más díszeket is tehetsz rá. Karácsonyfa a karácsonyfán.

Narancs és csillagánizs

Ennek a dísznek az elkészítéséhez csak néhány karikára vágott narancsszeletre lesz szükséged. Szárítsd ki őket a radiátoron vagy a levegőn, majd amikor már kemények, a héj részen tűvel szúrd át őket és fűzz át rajta egy fonalat. Ugyanezt akár szárított almával is megteheted, de ha hosszabb cérnára fűzöd fel őket, akkor akár füzért is készíthetsz belőlük. Pompás karácsonyi girland lesz belőle.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet