Készíts házi levendula fagyit!
készíts házi levendula fagyit!

Készíts házi levendula fagyit!



Imádom a levendula színét és illatát. Egy levendulamező igazán lenyűgöző látványt nyújt, különösen, amikor a virágok lengedeznek a lágy, nyári szellőben.

Olyan nyugtató, csodásan illatos és ámulatba ejtően gyönyörű! Ráadásul rengeteg jótékony tulajdonsága mellett még ehető is!

A levendula titkai

A levendula az árvacsalánfélék családjába tartozik. Illóolajként számos jótékony hatással rendelkezik, de csodás íze miatt fűszernövényként is használhatjuk.

Gyakran találkozhatunk vele a babafürdetőkben, hiszen segíti az esti elcsendesedést és a mielőbbi álomba szenderülést. Sőt, akár párnába töltve is használhatjuk, így csodás illata belengi az egész hálószobát.

Ha az otthonodat szeretnéd illatosítani vele, vágj le belőle pár szálat, tedd vázába, de ne tedd vízbe, mert az csak felgyorsítja a virágok lehullását. Szép lassan maguktól ki fognak száradni, de megmarad intenzív illatuk.

A levendula nem csak illatosítja a ruhákat, de távol tartja a molyokat is.

Azonban háziállatainkat ne engedjük a közelébe, mert a levendula elfogyasztása után emésztőszervi problémák léphetnek fel náluk.

A tökéletes levendula fagyi

Imádok házi finomságokat készíteni a szeretteimnek. Sokféle fagyival leptem már meg Őket, azonban az egyik örök kedvencük a vaníliás levendula fagyi. Megosztom Veled, hogy készítheted el a legegyszerűbben ezt az igazán finom és illatos csemegét!

Hozzávalók:

  • 3 teáskanál szentjánoskenyér liszt
  • 120 g cukor vagy édesítő
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 250 ml kókusztej
  • 250 g növényi alapú tejszín
  • 1 evőkanál friss levendulavirág

Keverd össze a szentjánoskenyér lisztet a cukorral vagy édesítővel, és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és a tejszínt. A kapott masszát kezdd el melegíteni és folyamatos kevergetés mellett hagyd, hogy felforrjon, majd add hozzá az apróra vágott levendulavirágokat.

Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni, majd fagyaszd le. Tegyél belőle gombócokat kis tálakba, és díszítsd a tetejüket levendulavirággal. Jó étvágyat kívánok!

Levendula kívül-belül

A levendula nem csak finom, hanem igazán csodás szépítőszer is. A Manna COCO levendula folyékony szappan igazi varázsló! Még a leginkább kézmosás ellenes gyerekek is alig fogják várni, hogy végre újra használhassák! Csodálatos illata és dús habja igazi élmény a család minden tagja számára. Minden egyes használatkor gondoskodik bőrödről.
Ez a Manna még a Cosmos Natural minősítést is megkapta, továbbá garantlátan vegyszermentes.

Ha igazi levendulás kényeztetésre vágysz, ápold bőröd a Manna vulkáni kőzeten szűrt sheavajjal, mely a levendula és teafa illóolaj szerelméből született. Csodás illata megnyugtat és elvarázsol. Egy fárasztó nap után kellemes relaxálásban lesz részed, amint a fürdő után engeded, hogy magával ragadjon a varázslat, melyet ez a csodás Manna nyújt Neked.
Bátran használhatod, akármelyik bőrtípushoz is tartozol!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • gyermekvédelemre van egy kis időd? - blog

    Gyermekvédelemre van egy kis időd?

    Ha rendszeres olvasóm vagy, bizonyára észrevetted, hogy a 2020-as év nem csupán a koronavírus miatt rendhagyó a Mannánál.

    Megnézem
  • természetes ránccsökkentő - blog

    Természetes ránccsökkentő

    Az idő nyomait nem szívesen viseljük bőrünkön, az évek során megszerzett tudás és tapasztalat jó szolgálatot tesz, de mindehhez szeretnénk, ha a ráncok nem csatlakoznának. Ezeket azonban nem csak káros beavatkozásokkal lehet hatásosan kezelni! :-)

    Megnézem
  • készíts házi, gyógynövényes limonádét! - blog

    Készíts házi, gyógynövényes limonádét!

    Ha a szomjúság csillapítása mellett az is fontos számodra, hogy egészéges legyen az, amit iszol, készíts cukormentes, gyógynövényes limonádékat! Megosztom veled a kedvenceimet!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet