Immunrendszer erősítő ételek őszre
immunrendszer erősítő ételek őszre

Immunrendszer erősítő ételek őszre



Sajnos lassan vége a nyárnak.

Korábban sötétedik és nem elég egy kis ruhát felkapni, már gondolnunk kell arra, hogy hűvösebbek a napok. Ez az időszak nagyon fontos abból a szempontból, hogy felkészítsük immunrendszerünket a télre, és a különböző vírusok elleni küzdelemre. Ezt pedig a táplálkozásunkkal kell elkezdeni.

Mindent kerülj, ami nem természetes!

Hiába csábító a pár perc alatt elkészíthető villámkaja, ne vedd le a polcról! Tele van mesterséges anyagokkal, amelyek mérgezik a szervezeted. Lehet, hogy a hatásukat nem azonnal fogod érezni, de hidd el, nem úszod meg büntetés nélkül! Ezek az anyagok ráadásul nagyon hosszú idő alatt képesek csak kiürülni a szervezetedből, ha egyáltalán kiürülnek.

Inkább gondold át, hogy friss alapanyagokból milyen gyors ételeket tudsz összedobni, amelyek sokkal táplálóbbak és egészségesebbek, mint az előre elkészített változatok.

Egy gyors tésztaétel egészséges öntetekkel percek alatt megvan. Egy salátát is villámgyorsan össze tudsz dobni. Ha pedig megenni sincs időd, egy finom zöldségturmixot bárhová magaddal vihetsz.

Egészséges étel, egészséges élet

- Az Omega 3 zsírsavakat tartalmazó ételek, mint amilyenek a mélytengeri halak és a lenmag, nem csupán a szív- és érrendszeri betegségektől óvnak, hanem erősítik az immunrendszeredet is.

- A folyadékfogyasztás is nagyon fontos és mint tudjuk, nem csak ebben az időszakban. Bár télen kevésbé érezzük magunkat szomjasnak, ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Ez leginkább ásványvíz legyen, vagy immunrendszer erősítő tea. Ilyen lehet a csipkebogyó tea, mely rengeteg C vitamint tartalmaz. A filteres tea helyett vásárolj gyógynövényboltban csipkebogyó húst, és tegyél belőle egy púpozott teáskanállal 3 dl hideg vízbe. Azért ne forrald fel a vizet, mert akkor elveszik belőle a C-vitamin. Áztasd egy éjszakán át, reggel szűrd le, és igyál belőle napi két-három csészével. Ha úgy jobban szereted, langyosíthatod is, de semmi esetre se forrald!

- A rostban gazdag ételek, mint a gyümölcsök és zöldségek, elősegítik az egészséges emésztést. A gabonamagvak is gazdagok rostban, így a cukros édességek helyett készíts zabpehellyel, búzacsírával finomságokat.

- Az E vitamin jótékony hatással van immunrendszeredre. Rengeteg van belőle a növényi olajokban, a mogyoróban, mandulában és a tojásban. Más, zsírban oldódó vitaminokkal szemben az E vitamin csak rövid ideig képes a szervezetben elraktározni magát, ezért folyamatosan pótolni kell. Locsolj finom tökmagolajat a salátádra, finomat fogsz enni és máris sokat tettél egészségedért!

- A C-vitamin a másik nagyon fontos immunerősítő. Ha sokat szeretnél fogyasztani belőle, akkor egyél minél több zöldpaprikát, ribizlit, citromot, karalábét, brokkolit, kivit, savanyú káposztát.

- A nyomelemek közül a cink és a szelén segíti legjobban az immunrendszert. Cinket leginkább a tejtermékekből, szelént pedig a paradicsomból, brokkoliból, céklából, hagymából szerezhetsz be. A céklát nyersen is fogyaszthatod Reszeld le almával együtt, és csepegtess rá pár csepp citromlevet. Nem csak egészséges, hanem nagyon finom!

Készítsd fel a bőrödet is!

A Manna Acpakolás zsíros bőrre zöld teával igazi csoda a zsíros, pattanásos bőr számára. A zöld agyag és a zöld tea szerelméből született, és teljesen vegyszer- és pálmaolajmentes. Két teáskanálnyi mennyiséget tegyél egy tiszta tálba, és adj hozzá pár csepp tiszta vizet, hogy paszta állagú pakolást kapj. Vidd fel az arcodra, nyakadra, dekoltázsodra, de hagyd ki a szemeid környékét. Hagyd magadon amíg meg nem szárad. Ez 15-20 perc lesz. Utána langyos vízzel mosd le és élvezd a csodás bőröd látványát!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 10 ok, hogy citromos vízzel kezdd a napot! - blog

    10 ok, hogy citromos vízzel kezdd a napot!

    Ha még sosem próbáltad, lehet, hogy elsőre sokkolónak tűnik majd egy nagy pohár citromos vízzel kezdeni a napot, de hidd el, hogy a hatása meggyőz majd róla, miért is érdemes egy ilyen frissítő koktéllal indítani a reggeledet.

    Megnézem
  • készíts házilag mosószert! - blog

    Készíts házilag mosószert!

    Mosószer házilag? Ha még nem próbáltad, akkor itt az ideje, hogy a natúr természetességet a ruhatisztításba is becsempészd. Bőröd, mosógéped és pénztárcád is meghálálja.

    Megnézem
  • házi praktikák menstruációs panaszokra - blog

    Házi praktikák menstruációs panaszokra

    Ne görcsölj rá! Sokszor már az előtte lévő napok is nehezek. Már megtanultam, hogy ilyenkor nagyon óvatosnak kell lennem, és nem szabad vitába keverednem senkivel, mert annak soha nincs jó vége.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet