Így lesz bársonyosan sima a lábad cukorgyantával!
Így lesz bársonyosan sima a lábad cukorgyantával!

Így lesz bársonyosan sima a lábad cukorgyantával!



Ha ősszel is makulátlanul sima és selymes lábakra és karokra vágysz, akkor ezt a házi cukorgyanta-receptet imádni fogod! Megmutatom, hogyan készítsd el, és hogy a hatás tartós maradjon: hogyan ápold bőrödet a gyantázás után!

A cukorgyantás szőrtelenítés egy igazi különlegesség, ha természetes és otthon is elkészíthető szőrtelenítőre vágysz. A legjobb benne, hogy az alapanyaga nem más, mint az egyszerű kristálycukor, vagyis nem kell vagyonokat költened ahhoz, hogy bőröd akár hetekig sima és szőrtelen legyen. A jó hír, hogy mivel a cukorpasztával a szőrszálakat gyökerestül téped ki, nem megerősödve térnek majd vissza, sőt, egy idő után gyengülni kezd majd a szőrnövekedés. Használhatod lábon, karon és hónaljon, nem kell attól tartanod, hogy felsérti a bőr felső hámrétegét, ráadásul az epilálással vagy borotválkozással ellentétben a kellemetlen szőrbenövésektől is megkímélheted magadat.

Hozzávalók:
  • 1 pohár kristálycukor, körülbelül 2,5 deci
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
  1. A citromot és a vizet öntsd egy lábasba, majd add hozzá a cukrot, a sót és keverd el.
  2. Alacsony lángon kezdd el főzni, közben folyamatosan kevergesd.
  3. Amikor világos sárgás-barnás színt kap, akkor elkészült. Semmiképpen ne várd meg, amíg sötétbarna lesz, mert az azt jelzi, hogy megégett a cukor.
  4. A sikerhez a cukorpasztának megfelelő állagúnak kell lenni, ezért érdemes ellenőrizned.
  5. Amikor a massza besűrűsödött és mézszínűvé vált, vegyél ki belőle egy cseppet és tett hideg vízbe.
  6. Ezután vizsgáld meg a kivett cukorpaszta állagát: gyúrhatónak, gyurma-szerű állagúnak kell lennie.
  7. Ha túl folyékony, akkor főzd tovább, ha túl sűrű, akkor adj hozzá még citromlevet.
  8. Ha megvagy vele, akkor készíts ki egy kerámia tálat és öntsd bele a gyantát óvatosan, vigyázva, hogy meg ne égesd magadat.
  9. Amikor kellemesen langyosra hűlt, akkor egy fa spatulával nyúlj bele és vidd fel a kezelni kívánt bőrfelületre. Fontos, hogy a szőr növekedésével ellentétes irányban simítsd rá a gyantát, majd egy géz vagy textilcsíkkal húzd le a bőrödről a szőr növekedési irányával megegyező irányban. Ha nem szeretnél textilcsíkkal bajlódni, akkor akár anélkül is használhatod.
  10. A bevizezett ujjhegyeddel formázz csíkot a gyantából, majd a szőr növekedési irányával ellentétesen vidd fel vékonyan, ügyelve arra, hogy a cukorgyanta minden szőrszálat körbevegyen.
  11. Ezután a cukorpasztát a csík legfelső pontján jól nyomd meg és lendületesen, hirtelen mozdulattal rántsd meg a szőr növésének irányában. A maradék gyantát jól záródó üvegben még hónapokig eltarthatod.
  12. Amikor előveszed, helyezd egy rövid időre mikróba vagy melegvizes edényben melegítsd fel. 
Nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy a sima, selymes és puha tapintású bőrhöz nem elég a gyantázás, a titok abban rejlik, hogyan ápolod a bőrödet utána. A kulcsszó a hidratálás. Tudnod kell, hogy a szőrtelenítés szinte minden formája szárítja a bőrt, és az eltávozó szőrszálak helyén enyhe pirosság, esetleg gyulladás jelenhet meg.

A legjobb, ha rögtön a gyantázás után shevajat használsz, hogy megakadályozd a kiszáradást és a vele járó kellemetlen viszketést. Ajánlom, hogy próbáld ki a Manna Organikus ghánai sheavajat, mely az egyik legcsodálatosabb natúr kincs a Manna-palettán. Gyantázás után simítsd bőrödre a natúr, finom, nyers illatú sheavajat, mely puhítja és regenerálja a megviselt bőrfelületet. Ez a natúr különlegesség rendszeres használat esetén alaposan hidratálja a bőröd felső rétegét, így nem kell a kiszáradással, kicserepesedéssel küzdened. Az Organikus ghánai sheavaj másik nagy előnye, hogy javítja a bőr rugalmasságát. Javaslom, hogy a gyantázást követő napokon reggel és este, utána pedig minimum kétnaponta ápold vele a bőröd. Bátran használhatod hónaljadra, lábadra és arcodra is, mert vegyszermentes és csak a természet natúr kincsét tartalmazza. Így lesz a gyantázás egy teljesen természetes, bőrszépítő rituálé!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet