Így kerüld el az őszi betegségeket
Így kerüld el az őszi betegségeket

Így kerüld el az őszi betegségeket



Az őszi időszakban az egyik legfontosabb dolog, amit az egészséged érdekében tehetsz, az nem más, mint az immunerősítés.

Ez egy izgalmas és egyben élvezetes dolog, aminek az eredményeként a szervezeted hihetetlenül erős és ellenálló lesz a betegségekkel szemben. Ezekben a változékony időjárású hónapokban bizony könnyen elérhetnek minket a betegségek még akkor is, ha alap állapotban nem jellemző ránk a gyengeség.

Az ok egyszerű:

Az időjárás hidegebb, nyirkosabb, a szervezet vitaminraktárai a nyári feltöltődés után kezdenek kiapadni és jóval kevesebb napfény éri a bőrünket. Nem csoda, ha ilyenkor immunrendszerünknek keményen kell dolgoznia annak érdekében, hogy fittek és energikusak maradjunk. A jó hír, hogy bizonyos dolgokkal igenis segítheted a szervezetedet, és elég egy kis odafigyelés, és máris hatalmas energiák szabadulhatnak fel benned. Az alábbi praktikák segítenek, hogy elkerüld a betegségeket ősszel: Illóolajak

A megfázásos-náthás időszakban extrán fontos, hogy légútjaid ne száradjanak ki. Ha ugyanis nyálkahártyád veszít nedvességtartalmából, a kórokozók könnyebben megtapadnak és elszaporodnak, ami betegséghez vezethet. Javaslom, hogy amikor van pár nyugalmas órád, vedd elő a párologtatót (például beszerezhetsz egy Manna ultrahangos illóolaj-párologtatót), tölts bele vizet, és cseppents bele 4-5 csepp Manna 100% tisztaságú eukaliptusz illóolajat, valamint 4-5 csepp Manna 100%-os tisztaságú teafa illóolajat. Az illóolajok mesés tulajdonságai mellett a párologtató ráadásul növeli a levegő páratartalmát, így nyálkahártyád egyensúlya visszaállhat.

Gyógyteák

A megfelelő mennyiségű meleg folyadék, főleg, ha gyógynövény főzet, nagyon jót tesz az immunrendszerednek. Különösen ajánlom a csipkebogyóteát rendkívül magas C-vitamin tartalma miatt, felfázásos tünetek esetén pedig a vörösáfonya-tea segíthet a tüneteiden. Megfázásra a kamillát, illetve kardamomos fahéjteát ajánlok. Bármilyen teát választ is, van egy összetevő, amivel fokozhatod az immunerősítő hatást, ez pedig nem más, mint a gyömbér. Gyulladáscsökkentő hatása akkor érvényesül a legjobban, ha frissen reszeled bele a még forró teába. A pohár alján maradt darabokat is nyugodtan elfogyaszthatod.

Mozgás a szabad levegőn

Lehet, hogy a hűvösebb, esős időkben minden vágyad a kanapén bekuckózni, de egész hétvégéket azért ne tölts el így. Öltözz fel alaposan és menj ki a szabadba mozogni. Sok őszi betegség azért támad meg minket, mert huzamosabb ideig zárt térben tartózkodunk másokkal együtt, a levegő veszít oxigéntartalmából és óhatatlanul elszaporodnak a baktériumok is. Keress egy parkot, ahol nagy sétát tehetsz, vagy kezdj el biciklivel járni a munkahelyre. A testmozgás növeli a pulzust, erősíti a szívet és ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

Stressz-szint csökkentése

A végére hagytam az immunrendszer legnagyobb ellenségét, mely nem más, mint a stressz. A vitaminok és az egészséges táplálkozás sajnos nem fejti ki megfelelően jótékony hatását, ha közben gyomoridegünk van a ránk nehezedő stressztől, és a feszültségek miatt zaklatottan alszunk. A megoldás a tudatos „én-idő” kialakítása. Fontos, hogy minden nap találj magadnak egy félórát, ami csak a tiéd. A gondokat hagyd az ajtón kívül és végy egy hosszú fürdőt, mely megnyugtat és ellazít. Kipróbálhatod a megújult Manna fürdőgolyókat, biztos vagyok benne, hogy csodás illatuk téged is elvarázsol majd! Egy ilyen szeánsz után a stressz messze repül és jóleső, nyugodt érzés tölt majd el, mely jótékony hatással lesz immunrendszeredre is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • gyógyteát minden bajra! - blog

    Gyógyteát minden bajra!

    Amikor beüt a fájdalom, ne a gyógyszeres doboz után nyúlj, fantasztikus gyógyteák széles választéka vár, melyek kíméletesen és természetesen segíthetnek a panaszok enyhítésében.

    Megnézem
  • készíts natúr lélekmelengető illatosítót! - blog

    Készíts natúr lélekmelengető illatosítót!

    Az ősz beköszöntével ugye neked is szükséged van valami lélekmerengetőre?:-) Megmutatom, hogyan készíthetsz finom, illatos, szemetgyönyörködtető és lélekmelengető potpourrit, könnyen és egyszerűen, mely tökéletes választás, ha natúr illatosítót keresel otthonodba.

    Megnézem
  • májtisztítás felsőfokon! - blog

    Májtisztítás felsőfokon!

    Ha gyomorproblémáid vannak, azonnal jelzi a tested, igaz? Sajnos a máj esetében ez másképp működik, ugyanis ez a szervünk ritkán jelzi azonnal, ha valami gond van.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Petra
    • 2021-02-26 21:09

    Mindegyik nagyon jó tanács!

    • Petra
    • 2021-02-26 21:09

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet