Hideg idő – meleg fürdő!

hideg idő – meleg fürdő!

Hideg idő – meleg fürdő

Ha a szokottnál később, de idén is beköszöntött a tél. A hideg nappalok után gyorsan eljön az este – jó alkalom egy forró, testet-lelket kényeztető, mennyei  aromafürdőhöz. 

 

Két receptet olvashatsz: egyet a fürdőhöz, egyet a bőrápoláshoz. A kettő egymás nélkül is működik, használd őket, ahogy és amikor jólesik!

Amire szükséged lesz:

meghitt hangulat (lecsendesedés, gyertya, félhomály) – opcionális, de ajánlott! 

1.) A fürdő elkészítéséhez

2 evőkanálnyi szárított levendulavirág

1-1/2 csészényi 3,5%-os, teljes tej vagy tejszín

1/3 csésze méz

pár csepp levendula illóolaj

A levendulavirágokat mozsárban (vagy darálóban) törd össze, majd keverd a többi hozzávalóhoz, és öntsd a vízbe.

Tipp: a növényi hozzávaló és az illóolaj tetszés szerint változtatható. Nyugtató fürdőhöz illik még például a kamillavirág és/vagy a narancs illóolaj.

2.) A bőrápoláshoz

Ez egy egyszerű, de nagyszerű ötlet: ápoló és bőrlágyító hatású – ennél könnyebb már nem is lehetne.

½ csésze egész zabpelyhet keverj össze

½ csésze egész napraforgómaggal

A hozzávalókat tedd egy olyan anyagú kis zsákba, ami könnyen átereszti a vizet (pl. pamut pelenka, harisnya) és jól zárd le a végét. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a tested alulról-fölfelé, mindig a szív felé haladó mozdulatokkal, majd amikor végeztél, hagyd a vízben, hogy az értékes hatóanyagok is kiázhassanak belőle.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • gomashio ごま塩 - az egészséges ételízesítő

    Gomashio ごま塩 - az egészséges ételízesítő

    Gomashio ごま塩Mostanában egyre többet találkozom a japán konyhával, mert a férjem menthetetlen sushi-fan lett (a gyerekek csak a wasabit és a párolt gyömbért szeretik :)). Újabb és újabb receptek után kutatva találtam a szezámsóra, ami japánul gomashio (goma: szezám, shio: só).Nemcsak a japán, hanem a makrobiotikus konyha fontos elemeÉs ha ezen a ponton kétségek merülnének fel benned, olvass csak nyugodtan tovább, itt és most nem a maki készítés fortélyaiba foglak beavatni! :)

    Megnézem
  • a sokoldalú zabpehely

    A sokoldalú zabpehely

    Szereted a zabpelyhet? Vagy csak müzliben szoktad enni?És azt tudod, mennyi mindenre használható azon kívül, hogy megeszed? Meg fogsz lepődni!1. Aknés bőrreZabpelyhet áztass kis ideig vízben, majd vidd fel az érintett területekre. Adhatsz hozzá egy kis mézet és/vagy teafaolajat is. 15 perc múlva mosd le. A zabpehely magába szívja a bőrben lévő olajat és szennyeződéseket, eltávolítja az elhalt hámsejteket.

    Megnézem
  • vajon mitől lesz gyönyörű és egészségtől fénylő a te hajad is?

    Vajon mitől lesz gyönyörű és egészségtől fénylő a Te hajad is?

    Vajon mitől lesz gyönyörű és egészségtől fénylő a Te hajad is? 4+1 titok, amivel csillogó hajkoronát varázsolhatsz magadnak!1.) Kiegyensúlyozott, egészséges étrendHa egészségesen étkezel, ez látszik a hajadon is: ha az fakó, élettelen, könnyen törik, korpásodik, száraz vagy éppen zsíros, akkor mielőtt az ollóhoz nyúlnál, gondold át, miket eszel.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Margó
    • 2011-11-15 20:29

    Igen, igen! Az esti kényeztető fürdő fontos, 2-3 naponta én is megcsinálom, ha sietek csak tusolok, de a mannaszappannal az is sokkal jobb!,,már nincs is más a fürdőbe, csak Manna termék, vagy a Hírlevelekből megtanult receptekből én készítek valami jó kozmetikumot. Köszönet a Tündéreknek és a vegyszermentes jó ötletekért a tanácsadóknak!Puszi:Margótól

    • Margó
    • 2011-11-15 20:29

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet