Harc a stressz ellen – természetesen
harc a stressz ellen – természetesen

Harc a stressz ellen – természetesen



Ha már előfordult veled olyan, hogy extrém stressz hatására megbénultak a gondolataid, a torkodban dobogott a szíved és leblokkoltál, akkor jól tudod, milyen nehéz az ilyen helyzeteket kezelni.

Összegyűjtöttem neked néhány tippet, melyeket érdemes kipróbálnod, ha legközelebb eluralkodik rajtad a pánik.

Valószínűleg te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy vizsga, állásinterjú, vagy egy hétköznapi munkahelyi vagy családi konfliktus miatt hirtelen „besokalltál”, és a rád nehezedő nyomás hatására nem tudtál tisztán gondolkodni. Tudnod kell, hogy ezzel a jelenséggel nem vagy egyedül, teljesen természetes, hogy egy váratlan, extrém stresszhelyzet vagy túlhajszoltság hatására leblokkolsz. A kérdés, hogy mit tehetsz ellene.

Jó hírem van: ha pánik helyett egy kicsit türelmes vagy magaddal szemben, akkor újra visszanyered a koncentrálás képességét. A lényeg, hogy ne engedd, hogy a negatív, önmarcangoló gondolatok eluralkodjanak rajtad.

Mutatok pár ötletet! Kérj pár perc türelmi időt!

Ott ülsz az állásinterjún vagy a vizsgabizottság előtt némán, a fejed mintha kiürült volna, és semmi nem jut az eszedbe? Ahelyett, hogy elsírnád magad, végy néhány nagy levegőt, sóhajts párat, ez azonnal jelentős oxigénnel látja el az agyadat, és kicsit lenyugtat. A leblokkolást nyilván mindenki látja, és hidd el, nem kell szégyellned, hiszen bárkivel előfordulhat. Javaslom, hogy ilyenkor adj egy pici időt magadnak, hogy vissza tudj térni a normál kerékvágásba. Mondhatod azt például, hogy „Szeretnék egy pár percet kérni, hogy összeszedjem a gondolataimat!”. Bizonyára meg fogják érteni, és még az is lehet, hogy jó pontokat kapsz azért, mert egy konfliktushelyzetben reálisan átláttad a helyzetet és a megfelelő döntést hoztad. Soha ne becsüld alá, hogy mekkora ereje van az őszinteségnek, nagyon emberi és mindig a legjobb megoldás.

Relaxálj!

Ha olyan helyzetben „fagysz le”, amikor megteheted, hogy egy kicsit elvonulj, akkor tedd meg. Ha otthon vagy, pihenj le egy félórára, ez testileg és érzelmileg egyaránt regenerál téged, és megakadályozza, hogy a negatív gondolataid áldozatává válj. Persze pont egy ilyen stresszes helyzetben nem biztos, hogy a legkönnyebb feladat az alvás. Cseppents pár csepp Manna 100%-os tisztaságú levendula illóolajat a párnádra, vagy az is tökéletes, ha zsebkendődre teszel, ráborítod az arcodra és így inhalálsz, és pihensz egy kicsit. Ha megnyugszol, máris jobban tudsz majd gondolkodni.

Masszírozz!

Ha nincs lehetőséget ledőlni egy kicsit, azonnali enyhülést hozhat, ha átmasszírozod a fejedet, különös tekintettel a halántékodra és az orrnyerged feletti pontra. A Manna halántékbalzsamok ideálisak erre a célra, finom illatuk szinte elvarázsol majd, és segíthetnek abban, hogy egy kicsit megpihenj, majd friss nézőpontból tekints a téged nyomasztó kihívásokra. Ha irodában dolgozol, jó, ha mindig tartasz magadnál egy kis tégellyel, mert igazi kincs a nehezebb pillanatokban. A halántékbalzsam arra is tökéletes, ha inspirációra van szükséged, csak beleszippantasz, és felébrednek az érzékeid.

Fogyassz gyógyteát

Ahelyett, hogy egy újabb csésze kávéért nyúlnál, és csak még magasabbra emelnéd a káosz szintjét a fejedben, javaslom, hogy a stresszes helyzetekben állj meg egy kicsit és kortyolj el egy gyógyteát. A citromfű kellemes ízű, nyugtató, idegerősítő növény. A macskagyökér tea pedig valeriánsavat tartalmaz, amely segít stabilizálni a lelkiállapotot és segítséget nyújthat az idegesség enyhítésében. Gyógyteázás közben hunyd be a szemedet, és élvezd a gyógynövények illatát és természetközeliségét. Megnyugtat és segít újra a jelenben élni és hatékonyan gondolkodni.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2019-03-27 10:02

    Nagy szükség van ilyen módszerekre és termékekre a mai rohanó világban...

    • Zsuzsanna
    • 2019-03-27 10:02

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet