A Föld napja a Mannánál II.

a föld napja a mannánál ii.

Újrahasznosítás – ahogy a gyerekek csinálják

Az előző bejegyzésben egy igazi Vintage-hölgy alkotásait láthattad. Most egy másik oldalról, teljesen más megközelítésben mutatom meg Neked, hogy hogyan lehet egy-egy Manna csomagolását újrahasznosítani.A csepeli Jupiter Óvoda Kék csoportjának kis óvodásai fantasztikus kreatív ötleteket valósítottak meg az óvónénik segítségével.

1. Tartó szögeknek és spárgának - Apunak

Ez a két doboz a Manna Mosószóda és a Fehérítősó csomagolásából készült. Mindkét dobozt tapétával tekerték körbe, és az óvónénik filctollal írták rá, hogy mit lehet belerakni.

2. Kis falikép hóvirággal – Nagyinak

A Mosószóda és a Fehérítősó dobozának a teteje egy kis drót segítségével máris használható kis képként. Nem kell hozzá más, csak egy kis színes papír, amiből tetszés szerinti mintákat vághatsz ki, ragaszthatsz fel a doboztetőre. Az ovisok hóvirágot készítettek papírból, és azt ragasztották fel rá. Nagyi biztosan nagyon fog neki örülni.

3. Memóriajáték tégelyekből – Tesónak

Páros számú 15 ml-es Manna tégelyre lesz szükséged, ha szeretnéd elkészíteni ezt a szuper ötletes játékot. Minden kis tégely tetejére egy-egy színes kört ragassz. Minden színből legyen kettő. Így már kész is a memóriajáték. A tégelyekkel más játékokat is lehet játszani.

4. Díszes tégelyek – Neked

Ékszereknek, apróságoknak vagy kihullott tejfogaknak is nagyon jó kis és nagy tartókat készíthetsz a 15 és 100 ml-es tégelyekből. Díszítsd kedved szerint színes papírral, matricákkal, vagy akár feliratokkal.

Neked melyik tetszik a legjobban? Te mit készítenél? Valóan kíváncsi vagyok a Te ötleteidre, ezért arra gondoltam, hogy szervezek egy játékot. Április 22 és május 22 között küldd be a különböző Manna csomagolásokból az általad készített tárgy fotóját az ugyfelszolgalat@mannaszappan.hu e-mail címre. Kérlek, hogy a tárgymezőbe ezt írd: Manna csomagolások. A kép mérete ne legyen nagyobb 1 MB-nál. A tárgyakhoz bármilyen Manna csomagolást felhasználhatsz. A játékban nem vesznek részt a Mannás dolgozók, és az ő rokonaik. A Tündérekkel kiválasztjuk a három legötletesebb alkotót, akik ajándékot kapnak majd.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • a föld napja a mannánál i.

    A Föld napja a Mannánál I.

    Újrahasznosítás ötletesenA Föld napja minden évben április 22-én egy olyan ünnep a számunkra, amikor kicsit talán még jobban odafigyelünk a környezetünkre. Az amúgy is energiatakarékos életünket még inkább takarékra veszem. A Föld napja témakör mindig kinyitja a szemünket az újrahasznosítás irányába is. Ilyenkor mindig világmegváltó ötleteim lesznek, hogy pl. egy farmernadrágból hogyan lehet táska, vagy egy PET palackot mire lehet még használni.

    Megnézem
  • 4 fantasztikus ajándék natúr recept

    4 fantasztikus ajándék natúr recept

    Azt tudjuk, hogy az öregedés egy természetes folyamat, mégis olyan nehéz elfogadni, amikor egy-egy új ránc jelenik meg az arcunkon. Az évek visszafordíthatatlanul múlnak, és ez meglátszik a bőrünkön is. Ha szerencsés vagy, akkor sokáig kitolhatod, hogy az öregedés látható jelei előtűnjenek. Ha azonban a bőröd száraz, érzékeny, akkor valószínűleg hamarabb látszanak meg a kisebb ráncok. Ezek ellen azonban könnyedén felveheted a kesztyűt néhány kis trükkel, natúr összetevőkből készült bőrápolókkal.

    Megnézem
  • vedd rá őket az egészségre!

    Vedd rá őket az egészségre!

    Trükkök, hogy a gyermekeid több zöldséget és gyümölcsöt egyenekA fiaimat egész kicsi koruk óta próbálom az egészséges életmódra nevelni. Ez nemcsak a szelektív szemétgyűjtést vagy az energiatakarékos életet jelenti, hanem azt is, hogy egészséges ételeket teszek eléjük. Nálunk viszonylag sok időbe telt az, hogy a fiúk valóban megszeressék a zöldségeket. Voltak olyanok, amelyekkel nagyon nehezen barátkoztak meg, és különböző trükköket kellett bevetnem, hogy megegyék. A Te gyermeked szereti a zöldségeket? Szívesen eszik bármikor gyümölcsöt is? Ha nem, íme néhány tipp, amivel ráveheted az egészséges zöldség- és gyümölcsfogyasztásra.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Amanda
    • 2014-05-12 21:07

    A témához kapcsolódóan foglalkoztat a kérdés, hogy elérhető lenne-e utántöltő verzió a mósószódából ill. a fehérítő sóból? Továbbá az új folyékony szappanokból lesz-e ilyen kiszerelés? A kiszállításhoz használt dobozokat is nehezemre esik kidobni, egy ideig gyűjtöm, de aztán... Azokat esetleg egy-egy szállítás alkalmával a futárral nem lehetne visszajuttatni?

    • Amanda
    • 2014-05-12 21:07
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-05-16 13:18

      Az utántöltés minket is foglalkoztat, dolgozunk rajta, a visszaszállítás viszont sajnos nem megoldható. Ez a cikk is azért született, hogy ötletekkel segítsünk az újrahasznosításban. :)

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-05-16 13:18

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet