Ezt edd a stressz ellen!
ezt edd a stressz ellen!

Ezt edd a stressz ellen!



A stressz sajnos életünk minden szeletébe be tudja enni magát.

Az pedig nem is kifejezés, hogy mennyire káros! Pusztítja a testünket és a lelkünket egyaránt, ráadásul a ránk hatással lévő stressz tönkre teheti a környezetünkkel való kapcsolatunkat is.

Tegyél ellene!

A stresszt teljesen kiiktatni sajnos nem tudjuk, de semmi esetre sem szabad hagyni, hogy átvegye felettünk az uralmat.

Mondani könnyű, de sajnos valóban így van, csak akkor tudjuk csökkenteni, ha tudatosan próbálunk élni és tenni ellene.

Mit tehetsz ellene?

Rengeteg lehetőség van, de nagyon fontos, hogy próbáljuk meg ezeket örömmel tenni, ne kényszerből, mert az csak újabb stresszforrást hoz az életünkbe. Az aktív testmozgás, a közös családi programok, egy kis én idő mind a segítségünkre lehet.

A testmozgás, amellett, hogy kikapcsol, boldogsághormont is termel szervezetünk számára, így duplán hatásos a rosszkedv és a gondok ellen. Ha nagyon szoros az időbeosztásunk, akkor akár napi pár perc mozgás is meghozza az eredményét. Ráadásul jobb lesz a kedvünk, energikusabbak leszünk, így igényünk nyílik további sportok kipróbálására is.

A kellemest pedig könnyen összeköthetjük a hasznossal. Menjünk el párunkkal, családtagjainkkal egy jó kis sétára, így a mozgásra szánt időt is szeretteinkkel tudjuk tölteni.

Mert enni jó

Jó hír, hogy evéssel is tehetünk a stressz ellen. Persze nem a túlzásba vitt habzsolásról beszélek. Vannak olyan élelmiszerek, amelyek segítenek megküzdeni a feszültséggel.

Az egyik ilyen az étcsoki, amely olyan béta-endorfinokat szabadít fel, amelyektől sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

Ha a stressz hatással van éjszakai pihenésünkre is, akkor érdemes zellert fogyasztani, hiszen szerotonint termel, melytől nem csak pihentetőbben alszunk, hanem a kedvünk is sokkal jobb lesz.

A stressz gyengítheti az immunrendszerünket is, ezért a fokhagymát is be tudjuk vetni, hogy ne vegyen le a lábunkról minket egy betegség. Antibakteriális, gomba- és vírusölő hatása segít, hogy gyorsan regenerálódjon a stressz által legyengített szervezetünk.

De nem csak ételek, hanem italok is segíthetnek nekünk. Ilyen a kamillatea is, mely kellemes nyugalmat hoz elfogyasztójának.

Csoki kívül és belül

A csoki nem csak belülről, kívülről is hasznos segítőtársunk. A Manna COCO csokis szappannal minden fürdés el fog varázsolni téged! A varázslatos habot a kókuszolajnak köszönhetjük, mely bársonyosan öleli körbe bőrünket a zuhanyzás közben. Ebben a Mannában mindent megtalálsz, amire bőrödnek szüksége lehet. Ráadásul állatkísérletektől- és pálmaolajtól mentesen készült, valamint Vegan Society minősítéssel rendelkezik.
Csomagolása pedig teljesen természetbarát, hiszen csodás papír köntösbe bújtattuk neked.

Ennek a Mannának már a kinézete is magával ragadó, hiszen csodásan márványossá varázsoltuk számodra. A benne rejlő tiszta és ápoló kókuszolaj természetes felfrissülést nyújt neked, hab formájában, a csipetnyi hozzáadott kakaópor pedig ellenálhatatlan kényeztetésben részesít téged.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • készíts cukormentes házi baracklekvárt! - blog

    Készíts cukormentes házi baracklekvárt!

    A baracklekvár aranyló színe a leghidegebb napokon is felmelegíti a szíved, és visszahozza a nyár hangulatát. Ráadásul csodás íze és illata minden sütit feldob, sőt, kenyérre kenve is elképesztően finom! Ha pedig az egész család összegyűlik a befőzésekor, akkor igazi élménnyé fog válni az a nap, és az együtt töltött időt minden egyes kanál lekvár vissza fogja idézni számotokra.

    Megnézem
  • készíts házi levendula fagyit! - blog

    Készíts házi levendula fagyit!

    Imádom a levendula színét és illatát. Egy levendulamező igazán lenyűgöző látványt nyújt, különösen, amikor a virágok lengedeznek a lágy, nyári szellőben. Olyan nyugtató, csodásan illatos és ámulatba ejtően gyönyörű! Ráadásul rengeteg jótékony tulajdonsága mellett még ehető is!

    Megnézem
  • gyermekvédelemre van egy kis időd? - blog

    Gyermekvédelemre van egy kis időd?

    Ha rendszeres olvasóm vagy, bizonyára észrevetted, hogy a 2020-as év nem csupán a koronavírus miatt rendhagyó a Mannánál.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet